Vardagsrum stort och trevligt

Carl krooks gata 57

Söder, Helsingborg

Renoverad trea på attraktiva Sachsen

Renoverad och modern trea på Söder i Brf Sachsen. Passar inte visningstiderna - ring mig så ordnar jag en VIP-visning. På tredje våningen finns denna superfina lägenhet. Ligger perfekt med uteplats på loftgången där du dricker ditt kaffe och blickar ut över den fina innergården. Du välkomnas in i en rymlig hall med klinker på golvet. Till höger finns det första sovrummet och till vänster badrummet. Rakt fram är det stora rymliga vardagsrummet med mycket ljus. Ett stort trevligt rum med mycket yta. Här har du plats både för soffa och matbord. Utanför finns ytterligare en uteplats i form av en balkong som dessutom är i västerläge. Lägenheten har renoverats under 2022 och har fått ett nytt fräscht kök från Ikea med side-by-side kyl/frys och en fräck vägghängd fläkt. Samtliga vitvaror är också helt nya (ej Ikea). Köket är helt nytt i modern stil och har mycket skåp och bänkyta. Självklart finns det plats för ett köksbord. Längst in i bostaden sidan om kök och balkong finns lägenhetens andra sovrum. Ett perfekt rum för dig som behöver ett rum extra. Passar bra som kontor, sovrum eller vad du önskar. Detta är hemmet för dig som vill ha nära till mycket. Brf Sachsen erbjuder det mesta - café, träningslokal, gästrum, festlokal. Utöver detta finns den fina innergården som erbjuder grillplatser, sittplatser, bersåer mm. En mycket vacker gård där du kan njuta och koppla av. Föreningen är låg belånad och du har trevliga grannar. Utanför har du stadens puls med allt som Söder erbjuder - Filmstaden, Söder gallerian, Torghandel, Simhall, gym, hotell, Ica Kvantum, bibliotek mm. Pendlar du finns Knutpunkten inom gångavstånd (ca 5 min) och kör du bil är snabbt ute på de stora vägarna. Välkommen till en superfräsch lägenhet som blir ditt nya drömhem.

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Tillträde

Omgående.

Planlösning

Lägenhet som är renoverad under 2022 som du kan flytta direkt in i och bara njuta.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in i hallen direkt från loftgången. På golvet ligger en grå klinker och väggarna är vitmålade. En stor trevlig hall med möjlighet att hänga av dig dina kläder till vänster och det finns även möjlighet att få in extra förvaring.

 • Sovrum 1

  Detta sovrum har sitt fönster mot loftgången. Ligger till höger när du kommer in i bostaden. På golvet finns laminat liknande klinker som i hallen och väggarna är vitmålade. Till förvaring finns en fristående garderob (ingår ej i köpet).

 • Vardagsrum

  Ett stort härligt vardagsrum med parkett på golvet och vitmålade väggar. Mycket ljus från balkongfönstren. Här får du plats med soffa och matbord. Rummet känns luftigt då man får in mycket ljus och du har öppet mot köksdelen.

 • Kök

  Ett alldeles nytt kök med vita luckor och laminatbänkskiva. Köket är ett U-kök med mycket skåp och mycket bänkyta vilket är perfekt. Under skåpen finns spotlights. Vitvaror är ugnen (Siemens) rostfri, fläkten vägghängd rostfri samt induktionshäll. Kyl och frys är Side-by-side (Grundig). Alla vitvaror är inköpta 2022.

 • Matplats

  I köket närmast sovrum 2 finns det möjlighet att ha ditt köksbord.

 • Sovrum 2

  Ett trevligt rum som ligger längst in i bostaden. Detta rum har snedväggar och takfönster. Parkett på golvet och målade väggar.

 • Badrum

  Badrummet är helkaklat med badkar, kommod och spegelskåp (inköpta 2022), ny wc-stol samt ny tvättmaskin och torktumlare av märket Husqvarna (inköpta ca 2020).

 • Balkong

  En trevlig balkong som du har möjlighet att ha dörren öppen då du befinner dig på våning 3. En superfin balkong som har trall på golvet. Här kan du möblera hur du vill eller kanske till och med odla lite tomater. Det mest perfekta med balkongen är att den har västerläge dvs sol.

 • Uteplats

  Precis utanför din bostad finns en extra uteplats vid loftgången. En perfekt plats att sitta och njuta och ta ditt morgonkaffe. Här blickar du ut över innergården med sin grönska.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag som är din mäklare. Jag är en driven och kreativ mäklare som älskar sitt jobb. I augusti startade jag upp min egna mäklarbyrå www.rdi.se. Söker du en mäklare som är engagerad och påläst och som kan anpassa sig då är det mig ni söker. Jag säljer och värderar. Vill du också veta hur du kan få bäst betalt för din bostad? Ring mig så bokar vi ett möte.

Månadsavgift

3 981 kr/mån

Grundavg.3 923 + El 18 kr + Fast avgift El 40 kr = 3 981 kr inkl värme, vatten, kabel-tv, brf-tillägg

Balkong och uteplats

Balkong i västerläge och uteplats på loftgången.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 24/4 2019

Klass

E

Förbrukning

109 kWh/kvm per år

Drift per år

El förbrukning debiteras av föreningen 4 månader i efterskott. Ingår Fast avgift för el på 40 kr. Du betalar för vad du använder.

Närområde

Söder är en stadsdel strax söder om centrum i Helsingborg. Söder tillkom på 1800-talet under Helsingborgs kraftiga expansion. Etableringen av hamnen och järnvägen söderut gjorde att många industrier etablerade sig här och i anknytning till dessa byggdes flera arbetarbostäder.

Parkering

Parkering finns i närområdet, oftast med avgift.

Kommunikation

Buss, tåg Knutpunkten.

Service ställen

Flertalet affärer, Söder gallerian, Gustav Adolfs torg med torghandel.

Övrigt om närområdet

Filmstaden. Stadsbibliotek, Simhall, gym.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1983

Renoveringar

Se bostadsrättsföreningen.

Övrig byggnader

Café, festlokal, gästlägenhet, träningslokal

Förening

Namn

HSB BRF Sachsen i Helsingborg.

Organisationsnr

716407-1826.

Gatuadress

Carl krooks gata 57.

Postnr

25237.

Ort

HELSINGBORG.

Gårdsplats

Innergård med boulebana, grillplatser, bersåer och sittplatser.

Ekonomi

1 januari 2023 kommer avgifterna höjas med 2%. Föreningen har en låg belåning på 2 858 kr/kvm. Soliditet på 42% 1 sept 2022 amorterades 3,5 miljoner.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades 1983. Föreningen har sitt säte i Helsingborg och äger fastigheten Sachsen 24 i vilken man upplåter lägenheter, lokaler och garageplatser. Fastigheten är geografisk belägen i Helsingborg med adress Carl Krooks gatan 57-59, Bryggaregatan 1, Södergatan 80-86 samt Furutorpsgatan 28, 30 A-B och 32. Inflyttning skedde under åren 1984-1986. Föreningen har 215 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 15 913 kvm samt 6 hyresrättslokaler pån 1 086,5 kvm. Brf Sachsen består av fyra huskroppar som innesluter en stor innegård med lekplats för barnen, bersåer för de lite äldre. Självklart en flaggstång. Våra flagghissare tar gärna upp den stora flaggan på Din födelsedag.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

41 garageplatser. Brf Sachsen har ett parkeringsgarage i bottenplan på Carl Krooks Gata 57. Vill du ställa dig i kö för en garageplats ska du kontakta någon i styrelsen. Kostnad idag 692 kr (2022) kommer att höjas 2023 troligen 1 oktober.

Övrigt

Grön El Från januari 2015 har Brf Sachsen tecknat avtal med Skånska Energi AB. Skånska Energi är ett rent energibolag. All energi de levererar kommer från sol och vatten. Varenda liten kWh. De flesta energibolag pratar om hållbara lösningar, men det är inte många som lever upp till löftet.

Renoveringar

Stadgeenlig fastighetsbesiktning har utförs 25 mars 2021 av HSB Skåne. Underhållsplanen har uppdaterats. Under året 2021/2021 har följande större underhållsåtgärder/investeringar utförts.: - Droppbevattning installerats i de flesta av våra rabatter - Byte av alla avstängningsventiler för kall och varmvatten i källarplan - Byte av alla ventiler på de boendes handdukstorkar - Spolning av alla dagvattenbrunnar samt spillvattenledningar - Nya löpband till gymmet - Byte till närvarostyrd ledbelysning i källargångarna samt tvättstugor - Byte av alla papptak på Bryggaregatan 1, Carl Krooks gata 57 och 59 - Duv säkrat solcellerna. Duvorna byggde bo under cellerna - Målat portalerna, Carl Krooks gata 59, Furutorpsgatan 32 samt Bryggaregatan 1 Inom de närmaste 5 till 10 åren planeras: - Byte av fönster som inte är aluminumbeklädda - Byte av yttertak Carl Krooks gata 57, 59 samt Bryggaregatan 1 och i samband med detta sätta solceller.

Gemensamma utrymmen

Café, Festlokal, Gästrum, Bastu, Träningslokal,.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Telenor och Tele2. Sachsen är även ansluten till Tele2 som erbjuder kabel-tv och telefoni.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

215 st.

Lokaler

6 st.

Pantsättningsavgift

408 kr.

Överlåtelseavgift

1 208 kr.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder