Att Sälja – Förmedlingsprocessen

Att välja mäklare är inte lätt. Vem skall jag välja och vad kostar det?

En bostadsförsäljning är en av de största affärerna du gör i livet. Även om det är din första gång du säljer eller om du gjort det tidigare är det viktigt att processen går rätt till.

Om oss

RDI AB bildades 1980 och sysslade initialt med spridning av information i olika sammanhang. I slutet av 1990-talet koncentrerades verksamheten på bostadsmarknaden där man bistod större byggföretag med hantering av inredningsval som sedermera slutade med försäljning av nyproducerade bostäder, inredningsval, kundhantering mm för kunder som köpte nytt.
Från och med augusti 2022 är RDI AB en organiserad mäklarbyrå. Med ledord och samma ambition som alltid präglat vår verksamhet – personlig service, engagemang, kompetens och pålitlighet. Vi är för dig som vill ha en mäklare som ger det där lilla extra.

Vart säljer vi?

Vi är verksamma och har vårt kontor i Helsingborg, men även närliggande kommuner såsom Bjuv, Åstorp, Landskrona, Svalöv och Höganäs.

Sälj din bostad med RDI

Vad är skillnaden att sälja med en mindre mäklarbyrå än en större. Inte mycket. RDI erbjuder samma tjänster som en större byrå men det viktigaste av allt du väljer en mäklare som kan vara mer personlig och anpassningsbar och som verkligen vill göra allt för att du skall få en så bra bostadsaffär som möjligt. Vi erbjuder dig den hjälp och guidning du behöver för att göra en riktigt bra affär. Om du vill sälja idag eller i framtiden spelar ingen roll – det finns olika lösningar och förslag hur du än vill göra.

Kostnadsfri värdering

Har du funderat på vad din bostad är värd? Boka en kostnadsfri muntlig värdering av oss. Vi kommer hem till dig och tittar på din bostad och du får ett marknadsvärde på din bostad men även tips på hur du kan få bäst betalt för din bostad. Ring och boka en tid.

Kommande försäljning

Förbered din bostad redan nu, även om du tänker sälja senare. Vi startar din försäljning genom att fotografera din bostad och skriva ihop marknadstexter. Detta ligger för grund för marknadsannons och en framtida försäljningsbroschyr. Bostaden får även en placering på vår hemsida under kommande objekt. Det finns många fördelar med kommande försäljning, bland annat att vi kan matcha din bostad med potentiella köpare redan innan du skall sälja för att maximera antalet intressenter och även en möjlighet att få ett högre slutpris.

Letar ni själva efter något speciellt och vill sälja först när ni hittat ert drömboende är Kommande försäljning perfekt. Er bostad har vi förberett med annons och bilder samt spekulanter som har anmält sitt intresse. Vi kan starta er försäljning direkt om ni hittar ert nya hem. Kanske har vi redan en köpare bland de spekulanter som har visat sitt intresse.

För bostadssökaren

Vi på RDI AB erbjuder dig som söker efter en ny bostad en tjänst där vi matchar och kopplar samman aktiva och kommande objekt med potentiella kunder och spekulanter. Kontakta oss så registrerar vi dig som sökande kund utifrån dina önskemål och direktiv. Detta görs genom olika variabler såsom typ av bostad, område, storlek och pris för att ge några konkreta exempel. Detta är ett utmärkt sätt för oss mäklare att föra samman potentiella säljare och köpare med varandra för en snabb och smidig affär.

Förmedlingsuppdrag

När ni väljer en mäklare upprättas ett förmedlingsuppdrag ett så kallat uppdragsavtal som är ett skriftligt avtal mellan mäklare och säljare. Detta är oftast förenat med en ensamrättstid på 3 månader åt gången. Sägs inte avtalet upp av någon part så löper avtalet tills vidare. Avtalet innehåller uppgifter om vem som säljer, mäklare, vilket objekt eller vilken fastighet samt överenskommet försäljningspris och arvode dvs ersättning som mäklaren får när objektet är sålt.

Marknadsföring

Er bostad marknadsförs på olika kanaler som exempel: Hemnet, Booli, Facebook, Instagram, LinkedIn och vår hemsida för att ge några konkreta exempel.

Fotografering

Alla bostäder fotograferas med de bästa fotograferna. Säljande bilder framtages. Önskas drönarfoto, kvällsfoto mm så kan även detta erbjudas precis som styling.

Visning

En professionell visning genomförs av våra mäklare som är pålästa och kunniga. Oftast förekommer bokade visningar med små antal för att ge bästa kundupplevelsen.

Arvode

Är priset på arvodet viktigt? Många tycker det men frågan är om det inte är viktigare att ha en engagerad mäklare?
Vi tar betalt för vår tjänst precis som alla andra. Arvodet tas ut när kontrakt är tecknat och alla svävarvillkor är uppfyllda. Arvodet utbetalas i samband med att er handpenning ska utbetalas till er. Ni behöver med andra ord inte betala något arvode innan er bostad är såld. Observera att Hemnet kostnaden idag är en tjänst mellan er och Hemnet och betalas när bostaden skall annonseras på Hemnet. Detta är ingen tjänst som ingår i arvodet.

Har mäklaren någon betydelse?

Svaret på den frågan är JA. Letar du efter en mäklare som säljer och inte visar din bostad då har du kommit rätt. Vi är pålästa och vi är kompetenta. Vi är engagerade och vi är kunniga och vill alltid göra det bästa för våra kunder. Vi kan försäljning.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss mäklare om du har några frågor eller vill boka ett möte. Vi finns tillgängliga både via telefon och e-post enligt uppgifter nedan.

RDI AB
Florettgatan 27D, 254 67 Helsingborg – Mobil 070-525 38 38
Hemsida: www.rdi.se