Magisk utsikt över staden och Öresund

Kärngränden 1

Slottshöjden, HELSINGBORG

Sundet som granne

Nu finns det en unik möjlighet att förvärva en av stans finaste tvåor. På Kärngränden 1 finns denna unika och fantastiska lägenhet där dessutom föreningen är omnämnd med Helsingborgs vackraste port. Lägenheten är en stor fin 2 rok på hela 65 kvm som har en helt magiskt utsikt från alla sina rum. Lägenheten visas även med VIP-visningar. Du välkomnas in i en stor hall med förvaring i vägg samt möjligheter att hänga av dig dina kläder. Rakt fram finns ditt kök som är separat med plats för köksbord. Här placerar du med fördel ett runt bord som gör att du kan njuta fullt ut av både Kärnan och Öresund. Som ni förstår är det en njutning på högsta nivå att blicka ut över vyerna. Vardagsrummet som ligger till höger om köket är ett vackert rum som har en vacker glasdörr ut mot hallen. På golvet finns ett klassiskt fiskbensparkett som verkligen ger rummet karaktär. Rummet har plats både för soffgrupp och matbord och här möblerar du efter tycke smak. Det unika med hemmet är att du har en helt underbar utsikt vart du än är i bostaden. Från vardagsrummet tar du dig ut till lägenhetens balkong. En mysig balkong med en liten vägg som går ut vid köket. Perfekt att kunna sitta bakom och få lite lä när det blåser. Här finns plats för bord och ett par stolar. En balkong som jag är övertygad om att du kommer använda till fullo och njuta av den vackra utsikten. Öresund har du rakt fram och Kärnan till vänster. Två vackra platser som kännetecknar Helsingborg - Sundets Pärla. Tänk dig tanken när kvällen kommer och solen går ner då får du se solnedgångar som är helt magiska. Masterbedroom är placerat längst in i bostaden till vänster och här finns det också gott om plats. Förvaring finns i form av infällda garderober i hallen men även en i sovrummet. Behöver du en arbetsplats hemma har du möjlighet att placera ett skrivbord i detta rum. Bredvid finns ditt badrum. Badrummet är stambytt av föreningen år 2011 och snyggt och fräscht. Klinker på golvet och kakel på vägg med tvättfat och spegelskåp. Duschen finns och här kan du komplettera med duschväggar eller badkar. Brf Tornet Västra är en förening på 65 bostadsrätter och 3 lägenheter samt 5 lokaler som ligger halva Nedre Långvinkelsbacken upp och till höger från stan sett. En perfekt förening som ligger centralt och med närhet till stans alla faciliteter och kommunikation. Föreningen har en belåning på 5 976 kr/kvm och en soliditet på 69%. Vill du bo helt unikt med magisk utsikt då är detta ditt drömhem.

Visningar

 • 29
  maj
  onsdag
  kl 18:45 - 19:15
  Välkomna. Bokade visningar. Anmäl via hemsida eller sms
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
2 895 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

4 158 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

394 372 kr

Andelstal

1 %

Fast.beteckning:

Helsingborg Tornet Västra 1

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

65 m²

Våningsplan

4 / 5

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerfamilshus

Byggnadsår

1948

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Ca 5 minuters gångväg till Knutpunkten. Längre tid hem då du skall uppför backen. Centralt belägen lägenhet med närhet till citylivet och ett stort utbud av restauranger.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Välkommen till ett hem utöver det vanliga. Du bor en bit upp på Långvinkelsbacken och har en helt magisk utsikt över Öresund och Slottshagen. En stor fin 2 rok med potential utöver det vanliga. Utsikten är svår att slå och du bor citynära med hela stans fantastiska utbud.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in i hallen direkt från trapphuset. En stor rymlig hall med både plats för klädhängare och infällda garderober på vägg in mot masterbedroom. På golvet finns ekparkett och väggarna är målade.

 • Kök

  Rakt fram har du köket som ligger separat. Köket har vita luckor och laminatbänkskiva. Mellan bänkskåp och väggskåp sitter vitt kakel i 10*10. Vitvaror finns i form av fristående spis i vitt, fläkt Electrolux vit (knappar delvis trasiga) samt kyl/frys vit. Sidan om kyl/frys finns ett städskåpet. Golvet har plastmatta och väggarna är målade. Köket har gott om plats för ett köksbord och du placerar med fördel ett runt bord. Utsikten är slående och jag är övertygad om att du kommer att njuta fullt ut.

 • Vardagsrum

  Här välkomnas du in genom spegeldörrar till ett rum med en klassisk och vacker fiskbensparkett på golvet. Ett stor trevligt rum med mycket yta. Här finns gott om plats till möblering men precis som i övriga bostaden är det utsikten som gör hela rummet.

 • Balkong

  Från vardagsrummet når du lägenhetens balkong. Mot köket finns en liten mindre vägg av tegel som ger ett extra lä mot eventuell blåst. Här ute kommer du att njuta och spendera många timmar när du blickar ut mot Kärnan och Öresund.

 • Masterbedroom

  Sovrummet ligger längst in till vänster i lägenheten. Ett stor rum som även det har mycket plats. En stor dubbelsäng får plats men även ett skrivbord om så önskas. Förvaring finns i form av en infälld garderob i vägg men du kan även placeras extra sidan om sängen. Golvet är samma parkett som hallen. Väggarna är vitmålade.

 • Badrum

  Badrummet har klinker på golv i form av 10*10 i färg svart. Väggarna har vita kakel 20*20 och det finns en pelare på vägg med 20*20 kakel i svart bredvid fönstret. Dusch finns med duschdraperi samt tvättfat och spegelskåp. Badrummet är stambytt 2011. Vill du kan du komplettera med en duschvägg.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag som är mäklare på detta objekt. Efter 15 år i nyproduktions branschen och några år som anställd startade jag upp i egen regi 2022. Driver idag RDI AB och har en anställd. Mina ledord är service och kvalitet. Vikten är att vara påläst och göra skillnad. Jag har kontor i Helsingborg men arbetar utanför franchisekedjorna och har därför möjlighet att sälja vart var jag vill. Jag arbetar i Helsingborg, Bjuv, Landskrona och närliggande kommuner. Vill du veta hur jag arbetar är du välkommen att boka in ett möte med mig.

Månadsavgift

4 158 kr/mån

Inkl värme, vatten, brf tillägg samt bredband

Indirekt nettoskuldsättning

394 372 kr

Brf Totala nettoskuld 33 294 407 kr. Belåning 5 976 kr/kvm

Balkong och uteplats

En magisk uteplats med en helt underbar utsikt. Kärnan till vänster och Öresund rakt fram.

Våning och hiss

Hiss går till våning 4.

Bredband

Kabel-tv och bredband Telia.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 7/2 2019

Klass

E

Förbrukning

123 kWh/kvm per år

Elektricitet

Leverantör

Öresundskraft

Förbrukning

766 kWh/år

Drift per år

Elförbrukning

3 000 kr

Summa

3 000 kr

Närområde

Mellan Olympia, Stattena och innerstaden finner vi centrala och oerhört populära Slottshöjden. Ett pittoreskt område som ger det bästa från två världar med härliga Slottshagen och Öresundsparken med grönområde och vackra omgivningar, men ändå närhet till stadspulsen inom gångavstånd. Området präglas främst av bostadsrätter och är attraktivt för alla åldersgrupper från den unga studenten till pensionären.

Parkering

Blandat utbud med parkering från gratis P-platser till specifika tider och datum. Helsingborg Stad har uthyrning på Kung Kristoffers gata för 400 kr/mån. Båthusgatan i Hamnen för 750 kr/mån.

Kommunikation

Hälsovägen tar dig upp mot Ängelholmsleden som leder dig hela vägen mot E4:an och E6:an med personbil, en smidig raksträcka genom stadstrafiken. Gång/cykel avstånd ner mot Helsingborg C där det går Öresundståg mot Landskrona, Lund och Malmö, eller mot Göteborg åt andra hållet. Det finns ett större utbud bussar att välja mellan beroende på vilken hållplats du utgår från, stadsbuss 2 och 7, alternativt regionbuss 220/520. Ett par hållplatser sedan är du nere vid centralen.

Närservice

Det mesta du behöver finns i närområdet. Du har Coop på Kopparmöllegatan, populära caféer och restauranger. Närhet till Lasarettet och Apotek. Gångavstånd ner till stadskärnan där det finns ett stort utbud restauranger och butiker.

Övrigt om närområdet

Närhet mot både Pålsjö Skog och ner mot kustlinjen och Öresund. Njut av det finaste Helsingborg har och erbjuda i två olika miljöer. Gå ner för backen och njut av en härlig lördagsmiddag på det stora utbudet restauranger. Det är ett av Helsingborgs populäraste område av en anledning!

Byggnad

Typ

Flerfamilshus

Byggår

1948

Övriga byggnader

Tvättstuga i källare samt förråd. Cyklar parkerar du i cykelställ på husets baksida dvs mellan husen.

Förening

Namn

Brf Tornet Västra.

Organisationsnr

769617-8362.

Ekonomi

Nyckeltal hos föreningen - Kalender år 2022 Soliditet - 69% Årsavgift - 694kr/kvm Lån - 5976kr/kvm Snittränta - 1.24% Föreningen höjde avgifterna 2024 med 5%.

Om föreningen

I Brf Tornet Västra äger man fastigheterna Helsingborg Tornet Västra 1 och 11 varpå man uppfört byggnader med totalt 68st lägenheter och 5 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1948 och 1957 och fastighetens adresser är Kung Kristoffers gata 3 A-B, 5 A-B, Nedre Långvinkelsgatan 32-36 och Kärngränden 1-3. Lägenhetsfördelning: 1 RoK - 13st 2 RoK - 7st 3 RoK - 15st 4 RoK - 7st 5 RoK - 26st.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Renoveringar

Tidigare utfört underhåll: 2022 - Plantering runt fastigheter 2022 - Målning av källarfönster, mursocklar, ytterdörrar m.m 2021 - Ny mangel/torktumlare till tvättstuga 2020 - Underhåll källare, nya ekdörrar 2019 - Nya grindar 2018 - Plantering av järnek/idegran 2015 - Fönsterbyte, renovering och målning av balkonger 2012 - Ombyggnad av övernattningslägenhet, tillbyggnad av miljöhus, passagesystem 2011 - Stambyte 2011 - Omläggning av tak Årets reperationer och underhåll: De större utgifterna för kalenderår 2022-01-01 - 2022-12-31 har utgjorts av planerat underhåll av markytor och framförallt reparation av hiss, hänvisning till not 4 och 5. Framtida underhåll: Föreningen följer en underhållsplan upprättad 2009, uppdaterad 2021, där man avsatt 739 000kr för 2022 års kommande underhåll.

Tv och bredband

Telia.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

68 st.

Lokaler

5 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Köpare.


KartaBilder