Modernt kök

Församlingsgatan 2

Söder, HELSINGBORG

Rymlig etta i modernt stuk med fräsch interiör belägen nära centrum i en lågt belånad förening.

På en lugn gågata, centralt belägen finns Församlingsgatan 2. En rymlig etta om 44 kvm belägen på första våningsplanet som är upphöjt och insynsskyddat. Här bor du i en bostad som genomgått flertalet renoveringar genom åren och idag har en väldigt modern, tilltalande interiör. Föreningen är lågt belånad vilket också reflekteras i den låga månadsavgiften. Du tar dig in genom entrén till den rymliga hallen som binder samman samtliga utrymmen. Här har man bytt golv för att få det enhetligt i hela bostaden. Samma gråvita planklaminat pryder hela lägenheten. Direkt till höger från entrén finns köket. Ett IKEA kök från cirka 2020 med ett vackert vitt kakel på väggen och en laminat bänkskiva i en grå nyans. Stilrena vita köksluckor med handtag i rostfritt. Mikron är inbyggd i ett väggskåp på ett smakfullt sätt och likaså den integrerade diskmaskinen. Mindre matplats erbjudes längs med väggen. Vardagsrummet erbjuder ett större utrymme där man har ett härligt ljusinsläpp från de fyra fönsterpartierna som kan öppnas upp. Den öppna ytan ger möjlighet till både soff- och kontorshörna. På ett snyggt sätt har man byggt in en sovalkov som kan avskärmas om så önskas. Bostadens badrum är i bra storlek och förmedlar en modern och stilfull känsla genomgående med sina större vita kakelplattor och det mörkgrå klinkergolvet. Föreningen har fantastiska ekonomiska förutsättningar med lån på 342kr/kvm (2022) och en soliditet på 83% (2022). Du har närhet till Söderpunkten där det finns apotek, livsmedelsbutiker och ett större utbud av aktiviteter. En kort promenad och du tar dig till Helsingborg C där du kan pendla i olika riktningar. Närhet till grönområde med Furutorpsplatsen och både hamn och strand inom kort pendlingsavstånd ner mot Tropical Beach och Gröningen. En lägenhet som i och med det strategiska läget på första våningsplanet ämnar sig väl åt alla demografiska åldrar, från studenten till pensionären.

Fakta

Utgångspris
865 000 kr
Månadsavgift

2 883 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

341 kr

Andelstal

1 %

Fast.beteckning:

Helsingborg Ryssland V 14

Rum

1 st

Boarea

44 m²

Våningsplan

1 / 4

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1979

Fastighetsmäklare

Profil

Douglas Roweus

0732-011 797

douglas.roweus@rdi.se

Vägbeskrivning

Församlingsgatan är belägen på en lugn gågata angränsande mellan Södra Tvärgatan och Furutorpsgatan. Är personbil ditt val finns det olika vägalternativ som tar dig hit från Södra Stenbocksgatan, alternativt genom stan eller från ramlösa. Du tar dig smidigt ut för pendlingsalternativ både på E4/E6:an. Du har dryga 1km promenad in till Helsingborg C där det går Öresund- och Pågatåg i båda riktningar. Busshållplats finns längs furutorpsbacken.

Övrigt

Säljaren har bytt golv i hallen för att få det enhetligt i bostaden. De har tagit bort tapet och målat om tak, fönster och element, samt tillsatt nya lister.

Interiör

En bostad i neutrala och moderna färg och materialval som tilltalar den större skalan.

Kökstyp

IKEA.

Rum

 • Hall

  Rymlig hall som binder samma alla lägenhetens rum. Du har ett grått laminatgolv som har bytts ut av nuvarande ägare för att få en röd tråd i hela bostaden. Garderob finns inbyggd till vänster. Härifrån nås både badrum, kök och vardagsrummet.

 • Kök

  Ett IKEA kök insatt ca 2020 där alla necessiteter finns till ens förfogande. Ett vackert vitt kakel på väggen med en stilren grånyanserad laminat bänkskiva och vita köksluckor och handtag i rostfritt. Kyl/frys i rostfritt, samt en inbyggd mikro i en ergonomisk höjd. Utöver detta finns induktionshäll och ugn, samt integrerad diskmaskin. Möjlighet för mindre matplats finns.

 • Vardagsrum

  Ett rymligt vardagsrum med en avskärmningsbar sovalkov. Ett stort, öppet rum som ger möjlighet både till en TV-hörna med soffgrupp, mindre kontorsplats och sovplats. Ett större fönsterparti med fyra stycken öppningsbara fönster ger ett angenämt ljusinsläpp i bostaden.

 • Sovalkov

  Som en utökad del av vardagsrummet har man på ett snyggt sätt skalat av rummet och format en sovalkov som smidigt kan avskärmas. Det finns möjlighet att få in en 120cm säng här. Två stycken garderober är installerade i hörnet som ger möjlighet till mer förvaring.

 • Badrum

  Rymligt badrum med mörkgrått klinkergolv och större vita kakelplattor på vägg, samt en svart pelare i hörnan i duschutrymmet. Tvättställ, grå kommod och ett klassiskt spegelskåp. Toalett finns givetvis och en inglasad dusch i klarglas.

 • Mäklaren

  Jag heter Douglas Rowéus och har jobbat som fastighetsmäklare hos RDI AB sedan i April 2023. Har tidigare varit hos Länsförsäkring Fastighetsförmedling i Bjuv och Åstorps kommun. Idag är vi aktiva och verksamma inom Helsingborg, Landskrona och närliggande kommuner. För mig är det viktigt att kunden alltid är i centrum. Jag vill förmedla en trygg affär på ett lugnt och metodiskt vis där alla parter är nöjda med utfallet. Mer information om mig personligen och företaget finns på vår hemsida - www.rdi.se. Har du några funderingar eller skulle vara intresserad av och ta ett möte mig med är du varmt välkommen och höra av dig.

Månadsavgift

2 883 kr/mån

I månadsavgiften ingår värme och vatten, hushålls el tillkommer.

Indirekt nettoskuldsättning

341 kr

BRF Totala Nettoskuld är 29 851kr. Belåningen är 342kr/kvm.

Balkong, uteplats och bilplats

Trevlig innergård med möjlighet för grillning och att umgås med familj och vänner.

Parkering finns att hyra via kommunen, separat kösystem föreligger. Närområdet har avgiftsparkering.

Våning och hiss

Bostaden befinner sig perfekt på första våningen som också är upphöjd och därmed insynsskyddad.

Hiss finns ej.

Bredband

Operatören är Tele 2. Internet kostar 300kr/månad för 300/10.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 13/3 2019

Klass

E

Förbrukning

122 kWh/kvm per år

Drift per år

Elförbrukning

4 200 kr

Summa

4 200 kr

Elkostnader ligger på ungefär 350kr/månad och avser 2 personer i hushållet. Tvättning kostar 5kr/tvätt och har ett maxbelopp om 50kr/månad. Internet kostar 300kr/månad.

Närområde

Söder är en stadsdel strax söder om centrum i Helsingborg. Söder tillkom på 1800-talet under Helsingborgs kraftiga expansion. Etableringen av hamnen och järnvägen söderut gjorde att många industrier etablerade sig här och i anknytning till dessa byggdes flera arbetarbostäder. Idag har området fått ett rejält lyft i samband med upprustandet av Söderpunkten. En gedigen galleria från 60-talet som rustats upp och renoverats. Uttrycket "Söder glöder" är något som hållits i framkant och Söderpunktens galleria ska vara en samlingspunkt för alla som bor och jobbar i området. Utöver detta byggs både kontorsbyggnader och privata fastigheter. Det är en stadsdel i Helsingborg som är i framkant och växer och frodas. Man satsar väldigt mycket för att göra området så attraktivt som möjligt att bosätta sig och jobba inom.

Parkering

Parkering finns i närområdet, oftast med avgift.

Kommunikation

Bussar går frekvent ut mot olika delar av Helsingborg, flertalet stadsbussar går från Söder köpcentrum. Helsingborg C, knutpunkten är inom gångavstånd, alternativt cykel. Därifrån går Öresund och Pågatåg i båda riktningar mot Göteborg C och mot Köpenhamn via bland annat Landskrona, Lund och Malmö.

Närservice

Ett stort utbud med affärer och restauranger finns att tillgå. Söderpunktens galleria har ett större Hemköp, här finns även Apotek. Gustav Adolfs torg erbjuder alternativ torghandel. Inne i gallerian finns både exklusiva biosalonger i Filmstaden och sportbaren Pitcher's som erbjuder både mat och aktiviteter såsom bowling och shuffleboard. För den som tycker om att röra sig finns Actic Simhallsbadet som erbjuder både gym och simhall. Stadsbiblioteket finns välplacerat i utkanten mot Centrum.

Övrigt om närområdet

Lekplatser finns sporadiskt utspridda i området. Söderlekan och Stadsparken är trevliga destinationer och promenera till i området och ta en nypa frisk luft. Du tar dig smidigt via kollektiv trafiken både mot Gröningen och Fria Bad, alternativt Tropical Beach. Fantastiska gångstigar längs Pålsjö skog och kustlinjen hela vägen upp mot Sofiero.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1979

Övriga byggnader

Tvättstuga med 2st tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 skåptork. Cykel förråd finns att tillgå och källarförråd som tillhör lägenheten.

Förening

Namn

Hsb BRF Gustav Adolf I Helsingborg.

Organisationsnr

716406-7709.

Ekonomi

Fantastiska ekonomiska förutsättningar, lågt belånad förening med hög soliditet och även en stadig yttre fond för underhåll. Nyckeltal hos föreningen: Soliditet - 83% (2022) Årsavgift (kr/kvm) - 708 (2022) Lån (kr/kvm) - 342 (2022) Fond för yttre underhåll - 2 106 293kr Avgifterna höjdes med 3% 1 januari 2022.

Om föreningen

HSB BRF Gustav Adolf i Helsingborg är ett privatbostadsföretag där man äger Ryssland Västra 14 där det upplåtes bostadsrättslägenheter och lokaler. Adresserna avser Församlingsgatan 2-4, Södra Tvärgatan 2-8 och Hantverkaregatan 29. I föreningen finns 54st bostadsrättslägenheter med en totalyta om 4017,5 kvm, samt 10st hyresrättslokaler om totalt 151,5 kvm. Bostadsrätterna är disponerade enligt följande: 1 RoK - 8st 2 RoK - 12st 3 RoK - 27st 4 RoK - 6st 5 RoK - 1st.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Renoveringar

Tidigare utfört underhåll enligt årsredovisningar avseende kalender år 2020/2021: 2020: - Spolning av alla lägenheter och tvättstugor - Åtgärder undercentraler - Obligatorisk ventilationskontroll 2021: - Renovering av övernattningsrum - Dränering Underhållsplanen har uppdaterats under året, följande underhållsåtgärder har utförts (2022): - Installation av passagesystem och porttelefon - Renovering av övernattningsrum - Dränering Planerat underhåll närmsta 10 åren: - Renovering av trapphus - Byte av lägenhetsdörrar och källardörr - Relining av stammar - Kontroll av fasader.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

54 st.

Lokaler

10 st.


KartaBilder