Planteringsvägen 102 A 10

Planteringsvägen 102A

Miatorp, Helsingborg

Fin 1:a med uterum

Vill du ha pengar över till annat? Nu finns det möjlighet att förvärva en supertrevlig 1:a med inglasat uterum. En oerhört prisvärd bostad där du kan bo billigare än i en hyresrätt. Bostaden har ett perfekt läge på bottenplan i ett avskilt hörn. Föreningen har utökat och glasat in balkongerna och uteplatserna, vilket gör att du här har nästan 10 kvm mer i boyta genom ditt uterum under en stor del av året. En härlig plats att umgås på under långa ljusa kvällar, från vår till höst. Sydvästläget är fördelaktigt och du har en fin grönyta utanför som tillhör föreningen men som du kan nyttja. Lägenheten är på hela 45 kvm, fräsch och fin. I det rejäla köket har du plats för ett stort matbord, och i vardagsrummet finns utrymme både för en rymlig soffhörna och för att skapa en avskild sovdel. Uterummet är ett extra plus, där jag är övertygad om att du kommer spendera många timmar. Investera i terrassvärmare och du kan utnyttja den ännu mer. Badrummet är helkaklat med vägghängd toalett. Idag finns ett fristående badkar, så om du hellre vill ha en duschkabin går det lätt att förändra. Vill du ha din egen tvättmaskin så är det förberett för detta, men det finns två välutrustade tvättstugor i samma hus, också på bottenplan, som du når genom trapphuset. . Bostaden passar perfekt för dig som söker ditt första boende. Med en liten egen insats bor du billigare än i hyresrätt, och bygger första steget i din bostadskarriär. Den passar också för dig som är praktisk och ekonomisk och vill bo bra till en billig peng och få utrymme för annat. Vill du bjuda hem många till fest hyr föreningen ut en lokal med fullt utrustat kök, och för du nattgäster lånar du gästlägenheten med fyra sängplatser som ligger dörr i dörr. Bussen stannar utanför, det fina cykelbanor både till centrum och Råå, och du kan gå en mysig promenad genom skogen till stranden på ca 15 min. Du har butiker och kvartersrestauranger i din närhet, kan det bli bättre? Välkommen till en liten underbar lägenhet som du kan sätta din egen prägel på!

Fakta

Utgångspris
795 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

3 322 kr/mån

Rum

1 st

Boarea

45 m²

Våningsplan

1 / 4

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1963-1964

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Med bil 3,66 km till Knutpunkten (6 min), Ramlösa Station 1,74 km (3 min), Råå 2,49 km (5 min).

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Planlösning

En perfekt lägenhet med stort kök och vardagsrum samt ett inglasat uterum på nästan 10 kvm som gör att lägenheten känns väldigt stor.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in i hallen från trapphuset. På golvet finns klinker och väggarna är målade. Två garderober finns och klädhängare att hänga av dina kläder.

 • Kök

  Köket ligger separat och är stort och rymligt. Det är byggt som ett L-kök i gediget trä i äldre stil med öppna hyllor på en sida. Luckorna finns sparade om du önskar sätta upp dem. En del av bänkskivan är rostfri och den andra är av massivt trä. Den fristående spisen är från 2013 av märket Bosch. Det finns ett underrede till den om du bygger om och behöver ha upp den till högre höjd. Fläkten är borttagen, (tidigare tilläts inte egna fläktar) men numera finns täta separata rökkanaler och du får installera vanlig fläkt om du inte vill ha kolfilter. Kyl/frys som finns till höger när du kommer in i köket är av märket Bosch och inköpt dec 2012. Blandaren är bytt av säljaren 2021, och det är förberett med rör under bänken för att koppla in bänkdiskmaskin. Väggarna är målade grekiskt blått, skåpen i vitt och golvet är plastmatta. Det stora fönstret ut mot innergården släpper in ljus, och skulle du vilja öppna upp mot vardagsrummet och skapa en öppen planlösning går det lätt att göra genom att ta bort garderoberna. Då får du en direkt kontakt med uterummet från köket!

 • Vardagsrum

  Ett stort rymligt rum som du kan möblera efter tycke och smak. Rummet är ca 21,6 kvm. Vill du avgränsa gör du det lätt med en bokhylla, skjutdörr eller varför inte ett draperi. Väggarna är målade i sandliknande färg och golvet är laminat. Närmast uterummet finns två infällda garderober i vägg till förvaring. Skulle du vilja öppna upp mot köket tar du bort dessa garderober.

 • Uterum

  Ett stort inglasat uterum som är gjort 2019 av föreningen. Säljaren har mätt ytan till ca 9,5 kvm. Superfint rum med matta på golvet och frostade glaspartier nedtill som du kan öppna upp på flera olika vis. Till dessa glaspartier finns medföljande rullgardiner som du rullar ner efter behov. En perfekt extra yta som jag är helt övertygad om att du kommer att nyttja till fullo! Här börjar våren tidigt, sommaren varar länge, och den skånska vintern kan vara Helt frostfri, så att känsliga växter kan övervintra. Investerar du i terrassvärmare kanske du själv sitter här en stund på vintern också, eller väljer du att använda platsen till en stor julgran! Ytan utanför är föreningens som du får lov att nyttja. Nuvarande säljare har fått lov att plantera träd och blommor som är godkända av styrelsen.

 • Badrum

  Trevligt badrum i varm färgton som är helkaklat och renoverat 2014 med infällda spotlights i tak. Vägghängd toalettstol, kommod med spegelskåp samt badkar. Det finns även en handdukstork på vägg mot kök. Skulle du vilja ha din egna tvättmaskin och torktumlare är det förberett för detta till höger när du kommer in i badrummet. På denna plats står det idag ett fristående högskåp.

Månadsavgift

3 322 kr/mån

ingår värme, vatten, kabel-tv. Balkongtillägg tillkommer på 550 kr/mån som är obligatorisk. Totalt 3 872 kr/mån

Balkong och uteplats

Inglasad uterum som går att öppna upp på flera olika vis. Utanför finns föreningens gräsmatta som du får nyttja. Nuvarande ägare har fått lov att plantera träd och blommor som är godkänt av styrelsen.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 28/2 2021

Klass

E

Förbrukning

131 kWh/kvm per år

Närområde

Miatorp avgränsas i norr av Strandbadsvägen och Hästhagsvägen, i öster av området kring järnvägen och stadsmotorvägen Malmöleden (E4), i söder av Rusthållsgatan/Koppargatan och i väster av industriområdet i anknytning till Helsingborgs hamn. Centralt genom stadsdelen löper Planteringsvägen som huvudgata. Parallellt med denna löper Industrigatan i väster och Landskronavägen i öster.

Parkering

Gratis parkering längst med närliggande gator.

Kommunikation

Buss utanför dörren. Tåg Ramlösa station med bil 1,45 km (2 min).

Service ställen

Lidl på Rusthållsgatan, Willys på Hästhagsvägen, Coop Landskronavägen, Maxi på Råå ca 5 min - 2,8 km. Planteringens Livs - Planteringsvägen 111. CircleK, ÖB mm.

Övrigt om närområdet

I stadsdelen finns ett flertal grönområden och öppna platser. Rester av den gamla tallplanteringen från 1800-talets början finns kvar i form av Triangelskogen i norr och Tallskogen i söder. Dessa sammanbinds genom vandringsleden Tallskogsleden, som löper från Råå i söder till stadsdelen Raus plantering strax norr om Miatorp. Mellan Triangelskogen och Tallskogen passerar vandringsleden ytterligare två gröna platser: den mindre Berzeliusplatsen och den något större Rönneplatsen mitt i det västra villaområdet.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1963-1964

Renoveringar

2014 slutfördes stambyte och badrumsrenovering 2017 gjordes tilläggsåtgärder till stambytet (bottenavlopp).

Övrig byggnader

Gästlägenhet ligger rakt över i trapphuset. Festlokal finns för ca 30-35 personer som går att hyra. Gemensam tvättstuga

Förening

Namn

Hsb Bostadsrättsförening Melonen i Helsingborg.

Organisationsnr

743000-1102.

Gatuadress

Planteringsvägen 106B.

Postnr

25231.

Ort

HELSINGBORG.

Gårdsplats

Trevlig innergård finns med både lekplats, grillplats och fin pergola där du kan sitta och njuta.

Ekonomi

Avgifterna höjdes 1 januari 2021 med 2 %. En generell avgiftshöjning är brukbart med 2% per år. Föreningen har en belåning på 5 766 kr/kvm (2020/2021) och en soliditet på 29% Lån finns bundna fram till 2028 med högsta ränta på 1,42%.

Om föreningen

Vi i Brf Melonen värnar om gemenskap och ett trivsamt boende. I bostadsrättsföreningen är det många familjer som ska trivas tillsammans vilket innebär att man måste visa hänsyn grannar emellan. Med en ömsesidig respekt och ett gott humör formar vi vårt kvarter som bygger på trivsel, trygghet och samhörighet. Totalyta 7 137 kvm och dessutom finns styrelselokal, vicevärdsexpedition, föreningslokal och gästlägenhet. Bostadsrättslägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rok - 18 st, 2 rok - 52 st, 3 rok - 39 st samt 4 rok 7 st.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

34 bilgarage, 4 mopedgarage och 44 parkeringsplatser. Kostnad garage kall 400 kr, varm 450 kr. parkering 85kr.

Övrigt

Närhet till buss och tåg.

Renoveringar

2019 - Föreningen har byggt ut och glasat in balkonger 2017 - Tilläggs åtgärder till stambytet (bottenavlopp) 2014 - Slutfördes stambyte och badrumsrenovering 2013 - Föreningen har installerat säkerhetsdörrar 2010/2011 - Installerat passagesystem 2019/2020 - genomfört utbyggnad av passagesystem 2007 - Lagt nytt tak Stadgeenlig fastighetsbesiktning har utförts oktober 2020 av styrelsen. Uppdatering av underhållsplanen har skett under året. Under 2020/2021 har följande gjorts: - planteringar - ombyggnad/nybyggnad förråd källare - utbyggnad passage/säkerhetssystem - OVK ventilationsprojekt klart - duvskydd till balkongerna Planerade underhåll de närmaste 10 åren - byte av hissar - byte fönster/fasader - plåtarbeten - målning och uppgradering belysning trapphus.

Gemensamma utrymmen

Föreningslokal, tvättstuga, gästlägenhet. Möjlighet att hyra extra förråd i markplan. Låsta cykelförråd. Varje lägenhet har ett vindsförråd. Pris 2022 gästlägenhet 200 kr/natt, förråd markplan ca 175 kr.

Tv och bredband

Föreningen har avtal med Tele2, som ger ett kostnadsfritt basutbud för TV och reducerad avgift för bredband.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Lägenheter

116 st.

Lokaler

12 st.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av Säljare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder