Rymligt vardagsrum

Furutorpsgatan 56B

Söder, HELSINGBORG

Rymlig 2:a på bra läge med en härlig inglasad balkong i sydväst läge. Stor potential för visionären.

Varmt välkomna till Furutorpsgatan 56B, smidigt belägen på Söder med gångavstånd in till centrum. Här möts du av en rymlig två rummare om hela 68,5 kvm med en stor inglasad balkong i sydväst läge. Detta är en lägenhet med stor potential, där det finns goda möjligheter för nyskapande och att sätta sin egen prägel både i ytskikt och inredning. Här bor du i en trygg förening som både installerat solpaneler, förhandlat fram förmånliga gruppavtal för bredband och har en givande gemensamhetsel. Bostaden har goda förvaringsmöjligheter. Både i hall och sovrum finns strategiskt placerade garderober, dock slår dem inte klädkammaren som finns i anslutning till hallen som är ett multifunktionellt rum med gott om yta till ditt förfogande. I lägenheten finns ett ljust och fräscht Ballingslövs kök med vita luckor och handtag i rostfritt stål. Inbyggd mikro och ugn i ergonomisk höjd, integrerad diskmaskin och hel kyl och frys från LG. Ett härligt, öppet kök med gott om yta för matlagning och förvaring i skåpen ovan. I anslutning till köket finns en större öppen yta för matplats som också agerar som bostadens mittpunkt mellan hall, sovrum, vardagsrum och köket. Vardagsrummet är i bra storlek och rymmer utan problem en större soffgrupp och TV-hörna. Givetvis finns plats för övrig inredning i rummet, här är det bara och låta kreativiteten flöda. På golvet finns parkettgolv, till skillnad från övriga rum i lägenheten där de ligger linoleum matta. I anslutning till vardagsrummet finns stora fönsterpartier och utgång till den pampiga inglasade balkongen som ger ett härligt ljusinsläpp. Höjdpunkten i lägenheten är utan tvekan den magnifika inglasade balkongen i sydväst läge. Här finns oändliga inredningsmöjligheter och det agerar som ett extra rum som kan användas året om för olika syfte. Även sovrummet är väldigt rymligt, du har ett fönsterparti ut mot den inglasade balkongen vilket släpper in ett angenämt ljus. Här finns en större garderob för mer förvaring. Badrummet har tapet på väggen och plastmatta på golvet, här finns toalett, tvättställ, en rymlig inglasad dusch och handukstorkställ. Det är förberett för att installera och ansluta tvättmaskin om så önskas. Söder är ett ständigt växande område där man nyligen har lagt ner mycket resurser på att rusta upp Söderpunkten (gallerian) som idag erbjuder både bio salonger, aktiviteter, restauranger och livsmedelsbutiker. Du tar dig snabbt och smidigt via cykel eller en 15 minuters promenad in mot Helsingborg C, där du kan pendla kollektivt både lokalt via buss eller alternativt via tåg i båda riktningar mot Malmö och Göteborg. Detta är en bostad som är optimal för studenten eller den som vill ta steget in i bostadskarriären. Hör av er om ni har några frågor om bostaden eller vill boka in er på en VIP-visning med ansvarig mäklare!

Fastighetsmäklare

Profil

Douglas Roweus

0732-011 797

douglas.roweus@rdi.se

Interiör

Ljus och rymlig lägenhet med fantastiska möjligheter att sätta sin egen prägel.

Kökstyp

Ballingslöv.

Rum

 • Hall

  Rymlig hall med vitmålade väggar och plastmatta på golv. Gott om förvaringsmöjligheter i garderoberna.

 • Kök

  Ljust och fräscht Ballingslövs kök med vita luckor och handtag i rostfritt stål. En vacker, laminatskiva i svart nyans med gott om arbetsyta. Induktionshäll från Samsung, Samsung ugn och Menuett micro i rostfritt som smälter in väl bland luckorna, placerade i en ergonomisk höjd. Kyl och frys från LG i vitt samt integrerad diskmaskin från Whirlpool vilket bidrar till den estetiska helheten i köket.

 • Matplats

  I anslutning till kök, hall och vardagsrum finns en större öppen yta avsatt till matplats. Här kan du själv välja vad du vill använda utrymmet till. Möjlighet finns givetvis att ha matplatsen här, men vill man hålla denna yta öppen och luftig ges också möjlighet att istället placera matbord i vardagsrummet.

 • Vardagsrum

  Härligt, öppet vardagsrum i bra storlek som sträcker sig från hall till den inglasade balkongen. Här ligger ett parkettgolv och du har neutrala färgval på väggarna. Gott om utrymme för större soffgrupp och TV-hörna.

 • Balkong

  I direkt anslutning till vardagsrummet finns en stor inglasad balkong om cirka 15 kvm i optimalt sydväst läge. Rymmer både loungegrupp och uppdukning av matplats om så önskas. På golvet finns platta av plast som gör att det inte blir så kallt att gå på betonggolvet.

 • Sovrum

  Ett rymligt sovrum med linoleum matta på golvet och neutralt färgade tapeter. Fönster som går ut mot den inglasade balkongen som bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Här får du utan problem plats med både ett större sov arrangemang och kontorshörna. Garderober finns till förvaring.

 • Badrum

  Badrum med våtrumstapet på väggen och plastmatta på golvet. Rymlig inglasad dusch. WC, tvättställ med kommod och spegelskåp däröver. Handdukstorkställ finns att tillgå. Förberett med avlopp, vatten och ström för installation och anslutning av egen tvättmaskin.

 • Klädkammare

  I anslutning till hallen finns din egna walk-in-closet. Ett separat rum i bra storlek som är multifunktionellt. Funkar både till förvaring men skulle även funka som ett litet kontor.

 • Mäklaren

  Jag heter Douglas Rowéus och har jobbat som fastighetsmäklare hos RDI AB snart ett år. Har tidigare varit anställd hos mäklare i Åstorp/Bjuv. RDI är idag aktiva och verksamma inom Helsingborg, Landskrona och närliggande kommuner. För mig är det viktigt att kunden alltid är i centrum. Jag vill förmedla en trygg affär på ett lugnt och metodiskt vis där alla parter är nöjda med utfallet. Mer information om mig och företaget finns på vår hemsida - www.rdi.se. Har du några funderingar eller vill ha ett möte mig med är du varmt välkommen och höra av dig.

Månadsavgift

5 846 kr/mån

Ingår värme, vatten, fast avg el, bredband samt brf tillägg. 5 676 + 50 (fast avg el) + 120 (bredband) = 5 846 kr

Indirekt nettoskuldsättning

424 034 kr

BRF Totala Nettoskuld = 43 351 099kr (2022)

Balkong, uteplats och bilplats

Fantastisk inglasad balkong om cirka 15 kvm. Placerad i bästa sol läge med gott om utrymme för möblering av både ett rymligt middagsbord och en loungegrupp.

Föreningen har tillgång till 3 garage med 63 platser. För medlemmar kostar en plats 636kr/mån. Det finns även 6 stycken P-platser som kräver tillstånd som delas ut till medlemmarna. Separat kösystem föreligger till garageplats.

Bredband

Tele 2/Com Hem.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 19/12 2018

Klass

D

Drift per år

Elförbrukning

2 400 kr

Summa

2 400 kr

Föreningen har gemensamhetsel, där du debiteras för din individuella förbrukning. En fast avgift om 50kr/månad finns utöver förbrukningen. Enligt uppgifter från förening har det varit 152kr + 50kr i elförbrukning.

Närområde

Söder är en stadsdel strax söder om centrum i Helsingborg. Söder tillkom på 1800-talet under Helsingborgs kraftiga expansion. Etableringen av hamnen och järnvägen söderut gjorde att många industrier etablerade sig här och i anknytning till dessa byggdes flera arbetarbostäder. Idag har området fått ett rejält lyft i samband med upprustandet av Söderpunkten. En gedigen galleria från 60-talet som rustats upp och renoverats. Uttrycket "Söder glöder" är något som hållits i framkant och Söderpunktens galleria ska vara en samlingspunkt för alla som bor och jobbar i området. Utöver detta byggs både kontorsbyggnader och privata fastigheter. Det är en stadsdel i Helsingborg som är i framkant och växer och frodas. Man satsar väldigt mycket för att göra området så attraktivt som möjligt att bosätta sig och jobba inom.

Parkering

Parkering finns i närområdet, oftast med avgift.

Kommunikation

Bussar går frekvent ut mot olika delar av Helsingborg, flertalet stadsbussar går från Söder köpcentrum. Helsingborg C, knutpunkten är inom gångavstånd, alternativt cykel. Därifrån går Öresund och Pågatåg i båda riktningar mot Göteborg C och mot Köpenhamn via bland annat Landskrona, Lund och Malmö.

Närservice

Ett stort utbud med affärer och restauranger finns att tillgå. Söderpunktens galleria har ett större Hemköp, här finns även Apotek. Gustav Adolfs torg erbjuder alternativ torghandel. Inne i gallerian finns både exklusiva biosalonger i Filmstaden och sportbaren Pitcher's som erbjuder både mat och aktiviteter såsom bowling och shuffleboard. För den som tycker om att röra sig finns Actic Simhallsbadet som erbjuder både gym och simhall. Stadsbiblioteket finns välplacerat i utkanten mot Centrum.

Övrigt om närområdet

Lekplatser finns sporadiskt utspridda i området. Söderlekan och Stadsparken är trevliga destinationer och promenera till i området och ta en nypa frisk luft. Du tar dig smidigt via kollektiv trafiken både mot Gröningen och Fria Bad, alternativt Tropical Beach. Fantastiska gångstigar längs Pålsjö skog och kustlinjen hela vägen upp mot Sofiero.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1992

Övriga byggnader

I källaren finns 3st tvättstugor, ett större förråd som tillhör lägenheten, garageplatser och cykelrum. Det går att hyra både gäst lägenhet och större samlingslokal med mindre kök från föreningen.

Förening

Namn

HSB BRF Ugnen i Helsingborg.

Organisationsnr

716438-5788.

Hemsida

https://www.ugnen.se/.

Ekonomi

Föreningen har sedan hösten 2022 gemensamhetsel. Föreningen står för abonnemanget, som boende har du inget elavtal. Den individuella elförbrukningen respektive medlem har debiteras i efterhand på avgiftsavierna, som HSB skickar ut. Mätare har installerats till varje lägenhet för att mäta förbrukningen. Utöver detta tillkommer en fast administrativ kostnad på 50kr exklusive moms/lägenhet och månad. Nyckeltal för föreningen: Soliditet - 29% (2022) Årsavgift per kvm - 898kr/m2 (2022) Belåning per kvm - 6101kr/m2 (2022) Avgiftshöjning planerades 1/1 2023 med 2%. Ingen planerad avgiftshöjning ännu för 2024. I samband med utbyggnaden av solcellerna avvaktar man på Öresundskraft. Fond för yttre underhåll - 1 859 416 (2022).

Om föreningen

HSB BRF Ugnen är ett privatbostadsföretag som bildades 1992. Föreningen har sitt säte i Helsingborg där man äger fastigheten Ugnen 27 i vilket man upplåter bostadsrätter lägenheter och lokaler till dess medlemmar. Fastigheten omfattas av följande adresser: Furutorpsgatan 56 A-C och Gustav Adolfs gata 27-29. Föreningen har totalt 101 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 7601,5 kvm och 1 hyreslokal på 42 kvm. Föreningen har även 8/10 andelar i gemensamhetsanläggningen GA:1, resterande två tiondelar ägs av fastigheten Ugnen 9 & 10. Lägenheterna fördelas enligt följande: 1 Rok - 9st 2 RoK - 46st 3 RoK - 26st 4 RoK - 20st.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Föreningen har 3 garage med totalt 63 platser. Garagen nås smidigt med hiss och är utrustade med fjärrkontroller för in och utfart. Kostnad 636kr/månad. Externa garaget kostar 795kr/månad.

Övrigt

Försäkringen inkluderar bostadsrättstillägg för dess medlemmar. Föreningen har haft solpaneler på taken sen 2015, och byggt ut med fler under 2023. De förser energi till tvättstugor, garage och belysning på loftgångar och lyktstolpar med el. Produktionen motsvarar idag ca 7% av hela husets årsförbrukning.

Renoveringar

Tidigare underhåll: 2017 - Taktvätt, loftgångstvätt, nockpannbyte och algtvätt på burspråk. 2017-18 - Byte av ventilationsanläggning. 2020 - Byte undercentraler, installation av luftvärmepumpar, ackumulatortankar. Händelser under räkenskapsåret 2022: - Fastighetsbesiktning utförd, underhållsplan uppdaterad. - Renoverat alla bänkar i trädgårdar - Målat om samtliga lägenhetsförråd på gården, bytt ut brädor. - Infört gemensamhetsel - Installerat två automatiska dörröppnare - Isolerat/reparerat vindar Kommande underhåll närmsta 10 åren: - Utbyggnad av solpaneler under 2023 - Renovering av balkonger och fönster.

Gemensamma utrymmen

På källarplan finns 3st tvättstugor som bokas via lägenhetens tagg. Där finns också förråd, garageplatser och cykelrum. Föreningen har en gästlägenhet (kan hyras för 250kr/dygn) med 5 sängar. Föreningen har även en samlingslokal som tar upp till 35 personer, utrustat med mindre kök, kan hyras för 500kr/dygn.

Tv och bredband

Föreningen har gruppavtal på bredband 500/500 Mbit/s för 120kr/månad. En obligatorisk kostnad för alla lägenheter.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

101 st.

Hyresrätter

1 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Säljare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder