Läckert kök med vinkyl

Södra Kyrkogatan 12B

Centrum, HELSINGBORG

Stor tvåa på cityläge

På perfekt cityläge finns denna underbara lägenhet på Södra Kyrkogatan 12B. Vid den vackra Mariakyrkan, mitt i city och med ett unikt läge finns denna underbara lägenhet. Bostaden har 2 rum och kök och är på hela 65 kvm. Hiss finns. Balkong i söderläge. Med utsikt över både sundet, kyrkan och restaurangtorgen är läget svårslaget. Detta är "prime location" för dig som vill ha nära till utelivet och centralstationen och havet. Vi pratar alltid läge och läge och detta är absolut ett fantastiskt läge. Här bor du med full koll på läget. Utanför ditt vackra burspråk i vardagsrummet har du utsikt över kyrkan, allén, gågatorna, restaurangerna och även över del av hamnen och Helsingör. På somrarna brukar man kunna njuta av gratis musikunderhållning, Helsingborgs Drumcorps marscherar förbi, på advent bjuder kyrkan på körsång, julkrubba och annat. Mycket händer utanför ditt fönster. Är du nyfiken kommer du att ha koll. Till nyår föreslår jag att du korkar upp champagnen och njuter av fyrverkerierna på första parkett. Här bor du i händelsernas centrum. Detta är det perfekta hemmet för dig som vill bo mitt i stan. Kanske vill du lämna villan eller kanske ska du flytta hemifrån? Lägenheten är unik och snyggt renoverad och har fina inredningsval. Vardagsrummet är stort och har hög takhöjd och klassisk fiskbensparkett. Ett stort härligt rum med plats för många gäster. Här placerar du med fördel ditt matbord som mina säljare har gjort. På vägg mot hall finns en liten dörr, en liten unik detalj som passar ypperligt till att förvara ditt porslin i som är nära till hands när du har dina bjudningar. Vill du göra det lite mer intimt stänger du den vackra glasdörren mot hallen. Du kan även stänga mot sovrummet. Sovrummet är bredvid vardagsrummet och här sover du kungligt. Stort och rymligt och många garderober. Behöver du mer än dessa så är det bara att utöka. Platsen och möjligheterna finns. Köket är placerat vid sidan om sovrummet och ligger separat. Ett kök som är snyggt och modernt och har plats för ett mindre köksbord. Jag gissar att det är här du tar din frukost om du inte väljer att äta den på balkongen som ligger utanför. Här njuter du av lugnet då den vetter mot innergården. Köket är välutrustat och har diskmaskin, snygg porslinsvask och vackert kakel. Älskar du vin så så finns här även en mindre vinkyl. Kan det bli bättre? Söker du ett hem utan renovering och som skall hålla en hög nivå, då har du din lägenhet här. Brf Mariatorget är en förening med 115 bostadsrättslägenheter samt 20 hyresrättslokaler. Föreningens belåning är 6 788 kr/kvm och soliditeten 62% samt en årsavgift på 729 kr/kvm. Många av föreningens byggnader är kulturminnesmärkta och föreningen har en underhållsplan. Välkommen till ditt nya drömboende.

Fakta

Utgångspris
2 595 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

4 584 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

462 818 kr

Andelstal

0.7309 %

Fast.beteckning:

Helsingborg Tor 36

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

65 m²

Våningsplan

3 / 4

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1935-1936

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Mitt i city vid Mariatorget.

Tillträde

Omgående tillträde.

Interiör

Ett stilfullt hem med klassisk fiskbensparkett och högt i tak. Ett boende i hög klass mitt i city som du kan flytta direkt in i utan renovering.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in i hallen direkt från trapphuset. Entrédörren är bytt till en säkerhetsdörr av hög klass år 2022 och har bekostats av varje medlem. På golvet finns ett praktiskt klinker en bit in och därefter ett vackert parkettgolv som finns i hela hallen. Väggarna är vitmålade. Till förvaring finns en stor skjutdörrsgarderob i ek med både spegeldörr och ekdörr. Fin förvaring finns i den samt en öppen hylla till höger om denna. Perfekt att kunna lägga dina saker. Till belysning finns infällda spotlights i tak som självklart är dimbara.

 • Kök

  Köket ligger till vänster in i bostaden. Har samma fina golv som i hallen dvs parkettgolv. Köket ligger i vinkel och är ett vitt Ikea kök med porslinsvask och massiv ekbänkskiva. Ett kök som har allt du kan tänka dig, mindre vinkyl, vägghängd fläkt med kakel bakom typ Marrakech. Övrigt kakel är vitt kakel med fasade kanter. Kyl/frysen är integrerad dvs med kökslucka framför. Ett snyggt och fräscht kök där du har plats för ett mindre köksbord för 2-3 personer. I taket har du även här infällda spotlights.

 • Vardagsrum

  Vardagsrummet är stort och rymligt och är som två rum. Närmast hallen kan du med fördel placera ditt matbord. I den andra delen med fönster ut mot Mariatorget har du ett vackert burspråk. Utanför ser du Mariakyrkan och alla de vackra fasaderna som finns runt torget. Träden som är planterade ger dig grönska och från din våning ser det nästan ut som en gräsmatta. Vardagsrummet har klassisk fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Vill du stänga om dig finns det en glasdörr mot hallen och en vanlig dörr mot sovrummet.

 • Sovrum

  Sovrummet är mycket stort och även detta rum har klassisk fiskbensparkett. Rummet har dörr mot vardagsrummet men även mot hallen. Rummet har tre stora garderober med belysning (60 cm djupa, 1 m breda och 2,3 m höga) som ger dig gott om plats till dina kläder. Vill du ha ännu fler så kan du komplettera. Från sovrummet når du lägenhetens balkong. Perfekt även att kunna öppna upp varma sommardagar.

 • Balkong

  Balkongen ligger i söderläge. En mindre balkong med plats för ett cafébord och stolar. Vill du grilla med el-grill så funkar det perfekt. Öppnar du köksfönstret kan du langa in och ut dina saker.

 • Badrum

  Badrummet är renoverat 2015 och har GVK-intyg. Helkaklat badrum med vit och grå nyans. Duschen är takdusch och idag finns duschdraperi. Kommoden är vit. En handdukstork finns bakom wc-stolen. I taket finns infällda spotlights och vill du ha extra värme finns ett vattenburet element på väggen mot hallen.

 • Område

  Föreningen har en gemensam innergård som du kan nyttja. Du kan även gå inom området och ta dig ut på olika håll i området. Många av husen är äldre och är kulturminnesmärkta.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag som är din mäklare på detta objekt. Jag bor själv i city och driver idag min egna mäklarbyrå RDI AB. Mina ledord är service och kvalitet. Jag är en anpassningsbar mäklare som tycker om att göra skillnad. Hittar du inte dina svar om bostaden tveka inte att ta kontakt med mig. Vill du sälja eller ha en marknadsvärdering - ring mig så berättar jag mer.

Månadsavgift

4 584 kr/mån

Inkl värme, vatten och samt basutbud TV (Tele2) och brf tillägg

Indirekt nettoskuldsättning

462 818 kr

Brf Totala Nettoskuld 63 321 722 kr

Balkong och uteplats

Balkong mot innergård i söderläge. Finns även en större gemensam innergård där du kan sitta ute. De har grillplats, paviljong och hammock.

Våning och hiss

Ett vackert trapphus med väggmålning och små balkonger på väg upp.

Hiss finns från entréplan.

Bredband

TV från Tele2 (basutbud ingår från föreningen, ej HD). Internet köps av Tele2.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 27/8 2020

Klass

F

Förbrukning

163 kWh/kvm per år

Elektricitet

Förbrukning

1 450 kWh/år

Drift per år

Elförbrukning

4 299 kr

Summa

4 299 kr

Närområde

Centrum i Helsingborg är det äldsta området i staden. Det sträcker sig från Stadsparken i söder till Margaretaplatsen i norr och ger idag boende till närmare 5500 personer. Det är ett oerhört populärt område mitt i hjärtat av Helsingborg som främst präglas av lägenheter i form av bostadsrätter. Här finns allting från den lilla 1 rummaren för studenten till väldigt stora lägenheter som utan problem rymmer hela släkten vid tillställningar.

Parkering

Föreningen har inga parkeringsplatser eller garage. Finns att hyra hos Unionen (garage Södra Strandgatan) eller Aimo Park (garage Södra Storgatan). I princip förekommer det ingen biltrafik runt kyrkan, det är s.k. pollare uppsatta för säkerhetens skull men varutransporten förekommer förstås och man får själv lasta och lossa ur bilen. Som folkbokförd i området har du rätt att erhålla koder för att kunna sänka pollarna (kontakta kommunen).

Kommunikation

Mitt i citypulsen har du närhet till det mesta. Helsingborg C är inom gång/cykelavstånd och tar dig ut mot alla Helsingborgs hörn. Pågatåg och Öresundståg tar dig mot Göteborg och Köpenhamn via Malmö, Lund och Landskrona snabbt och smidigt. Du tar dig smidigt ut mot E4:an/E6:an med personbil och vidare ut i Sverige.

Närservice

I centrum har du närhet till allt du kan tänkas behöva. Livsmedelsbutik, apotek, lasarettet, bibliotek och givetvis ett stort utbud av caféer, restauranger och butiker. Flertalet skolor från dagis till universitet i närområdet. Direktbuss till Väla Centrum för ett ännu större utbud, eller till större livsmedelsbutiker.

Övrigt om närområdet

Njut av fantastisk natur längs hela kustlinjen som sträcker sig från Parapeten och Tropical beach, längs med Gröningen och Fria bad hela vägen upp mot Sofiero och Pålsjö skog. Fantastiska löp/cykelstigar omgiven av det finaste Sveriges natur har och ge, en fantastisk paus från stadspulsen.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1935-1936

Renoveringar

2021 - Taket lades om, renoverade fasader och balkonger samt fönster på huset med adress Södra Kyrkogatan 12-14. 2021 - Fönster i kök och sovrum byttes av föreningen april - 2-glas och vändbara 2021 - Fönster i burspråk utbyttes till isolerglas 2024 - Tvättstuga är renoverad i april med ytskikt och nya maskiner. Gäller en av 3 tvättstugor 2024 - Relining av rör, bad och kök - Södra Kyrkogatan 12 2024 - Fasad, tak och fönsterrenovering är påbörjad på adress Bruksgatan. Planerat underhåll - Energiarbete genom tilläggsisolering av vindarna och utbyte av belysning till LED.

Övriga byggnader

Tvättstuga 3 st, källarförråd, gemensam innergård med grillplats

Förening

Namn

BRF Mariatorget.

Organisationsnr

769615-6921.

Gårdsplats

Gemensam innergård med grillplats.

Ekonomi

Nyckeltal för föreningen: Soliditet - 62% (2023) Årsavgift per kvm - 729 kr/m2 (2023) Belåning per kvm - 6 788k r/m2 (2023) Årsavgifterna höjdes 2023/24 med 10%. Styrelsen kommer framöver att fortlöpande bedöma föreningens ekonomi och kommer vid behov att höja avgifterna ytterligare framöver. Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgår till 2.210.451 kr.

Om föreningen

I BRF Mariatorget äger man fastigheten Tor 36 där man upplåter bostadsrättslägenheter och lokaler till föreningens medlemmar. Den har sitt säte i Helsingborg med följande adresser: Södra Kyrkogatan 10,12,14,20,22,24, Bruksgatan 1,3,5,7,9,11, Möllegränden 9,11,13,15,17,19 och Södra Storgatan 6 och 8. Byggnaderna är uppförda mellan 1870-1984 och omfattas av totalt 115 bostadsrättslägenheter och 20 hyresrättslokaler. Lägenheter och area fördelas enligt följande: 1 RoK - 3st 2 RoK - 47st 3 RoK - 44st 4 RoK - 12st 5 RoK - 9st Tomtarea - 6189m2 Bostadsarea - 9091 m2 Lokalarea 2034 m2.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Föreningen har inga parkeringsplatser eller garage. Finns att hyra hos Unionen (garage Södra Strandgatan) eller Aimo Park (garage Södra Storgatan). I princip förekommer det ingen biltrafik runt kyrkan, det är s.k. pollare uppsatta för säkerhetens skull men varutransporten förekommer förstås och man får själv lasta och lossa ur bilen. Som folkbokförd i området har du rätt att erhålla koder för att kunna sänka pollarna (kontakta kommunen).

Renoveringar

Utförda underhåll: (2022): - Förbättring av innergård - Effektivisering av värmecentraler - Belysning i trapphus och innergård - Målning och putslagningsarbete i källargångar, socklar och fasader. Utförda underhåll (2023): - Tilläggsisolering råvindar - Tvätt och mossbekämpning - Takpannor, Möllegränden och gårdshusen. - Nya planteringar och uteplats på gården. - Flertalet putsning- och målningsarbete i källare och på fasaderna. Framtida underhåll: - Renoverade tvättstugor, samt nya maskiner - 2024 - klart enligt säljare - Trapphusmålning påbörjad (S. Kyrkogatan 12B), avslutas - 2024 - Tak, fasad och fönsterrenovering Bruksgatan - 2024 - Relining, S. Kyrkogatan 12-14 - 2024 -klart enligt säljare.

Gemensamma utrymmen

Miljörum,, Tvättstuga 3 st, källarförråd.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

TV från Tele2 (basutbud ingår från föreningen, ej HD). Internet köps av Tele2.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

115 st.

Hyresrätter

20 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Köpare.


KartaBilder