Trevligt vardagsrum med mycket ljusinsläpp

Hälsovägen 44

Slottshöjden, HELSINGBORG

Charmig tvårummare med trevliga material- och färgval. Två balkonger i olika väderstreck.

Vi har nu äran att presentera denna rymliga och moderna tvåa om 60 kvm på Hälsovägen 44. Här bor du på centralt läge i en omtyckt förening med närhet till det mesta. Bostaden har genomfört renoveringar genom åren för att upprätthålla den höga standarden. Du har möjlighet att utnyttja två balkonger i olika väderstreck. När du stiger in i bostaden möts du direkt av ett härligt ljus. Detta präglar hela lägenheten. De charmiga valvgångarna ger en angenäm rustik känsla som på ett snyggt sätt möter och matchar med de moderna färg- och materialvalen i hemmet. Det ligger genomgående och enhetligt ett trevligt grått laminat på golvet och man har på ett snyggt sätt använt olika färgval i vardagsrum och sovrum för att bryta av från det annars vita tak och väggarna. De två balkongerna i olika väderstreck ger dig möjligheten att avnjuta solen hela dagen. Köksbalkongen är betydligt lugnare och mindre påverkad av trafiken utanför. Både kök och badrum har renoverats 2016 och håller sig gott i skick och har en modern stil. BRF Kattugglan 14 är en stabil förening som genomfört en del större renoveringar senaste åren. Här bor du centralt och ekonomiskt med närhet till livsmedelsbutik, apotek, gym och ett utbud restauranger och caféer. Du tar dig snabbt och smidigt ner till Helsingborg C både med personbil, kollektivt och egen motor. En bostad som bör upplevas på plats som passar den större skaran. Vill du komma på en förhandsvisning är du välkommen och kontakta ansvarig mäklare!

Budgivning pågår

Fakta

Utgångspris
1 795 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

3 435 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

396 287 kr

Andelstal

4.458 %

Fast.beteckning:

Kattugglan 14

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

60 m²

Våningsplan

3 / 5

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1935

Fastighetsmäklare

Profil

Douglas Roweus

0732-011 797

douglas.roweus@rdi.se

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Belägen i centrala Helsingborg med stadspulsen som granne. Smidigt med bussförbindelser längs med hälsovägen och upp mot Stattena där de tar dig i olika färdriktningar. Du kan via cykel eller gång relativt fort ta dig ner mot Helsingborg C. Är personbil ditt val av transport tar du dig snabbt och smidigt ut till motorvägen och vidare E4/E6:an.

Tillträde

Omgående.

Interiör

En fräsch lägenhet med trevliga färg och materialval genomgående. Ytskiktsförbättringar har gjort för att hålla den höga prestandan i bostaden.

Kökstyp

Ikea 2016.

Rum

 • Hall

  En rymlig och ljus hall med vita väggar och ett nyare renoverat grått laminat på golvet som numera är genomgående i bostaden. Vid entrén och mot ingången vid köket markeras hallen av två charmiga valvgångar som sätter en unik prägel i bostaden.

 • Sovrum

  Direkt till höger efter entrén nås du av bostadens rymliga sovrum. En vacker mörkgrå färg på väggarna och samma ljusgrå laminatgolv. Direkt innanför dörren möts du av hela 6 garderober, tre på vardera sida. Här får du utan problem plats med en kingsize säng. Härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna.

 • Vardagsrum

  Ett rymligt vardagsrum med grått laminat på golvet och en härlig limegrön färg på väggarna som bryter av på ett snyggt vis. Rymmer utan problem soffgrupp och matplats. Utgång mot balkongen längs med Hälsovägen.

 • Balkong

  I anslutning till vardagsrummet finns en av bostadens två balkonger i nordväst läge. En trevlig vy längs med hälsovägen där man känner av stadens puls.

 • Kök

  Trevligt kök som är renoverat 2016. Ett Ikea kök med vita ramluckor. Skåpen högst upp är vitrin. Vitvaror: Kyl/frys Cylinda, Diskmaskin helintegrerad, ung, häll, fläkt Franke. Mikrovågsugn bakom köksskåp.

 • Balkong

  Intill köket finns bostadens ena balkong. En trevlig balkong längs Dämmegatan som är betydligt stillsammare. Här har du syd-sydväst läge och kan avnjuta kvällssolen med mindre ute möblemang. Den andra balkongen når du från vardagsrummet och här ser du hela Hälsovägen.

 • Badrum

  Badrum har precis som kök renoverats 2016. Ett modernt badrum med stora vita kakelplattor och svart klinkergolv. Vid den inglasade duschen finns även ett mosaikmönster i olika färgnyanser. Njut av den exklusiva stora kommoden med tillhörande spegelskåp. Givetvis finns också wc.

 • Mäklaren

  Jag heter Douglas Rowéus och har jobbat som fastighetsmäklare sedan 2022. RDI AB är aktiva och verksamma inom Helsingborg, Landskrona och närliggande kommuner. För mig är det viktigt att kunden alltid är i centrum. Jag vill förmedla en trygg affär på ett lugnt och metodiskt vis där alla parter är nöjda med utfallet. Mer information om mig personligen och företaget finns på vår hemsida - www.rdi.se. Har du några funderingar eller skulle vara intresserad av och ta ett möte mig med är du varmt välkommen och höra av dig.

Månadsavgift

3 435 kr/mån

I månadsavgiften ingår värme, vatten och basutbud TV från Tele 2. Hushållsel tillkommer.

Indirekt nettoskuldsättning

396 287 kr

föreningens information

Balkong, uteplats och bilplats

Två stycken balkonger i olika väderstreck. Utöver detta finns en trevlig innergård med grönområde och grillmöjligheter. Cykelställ under tak.

Finns 5st garageplatser och 1 P-plats. Garageplats kostar 800kr/månad. Separat kösystem föreligger.

Våning och hiss

Hiss finns.

Bredband

ComHem/Tele2.

Ventilation

Ventilation med återvinning.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 19/12 2019

Klass

D

Förbrukning

78 kWh/kvm per år

Drift per år

Elförbrukning

1 860 kr

Summa

1 860 kr

Hushållselen uppgår till cirka 155kr/månad för en person i hushållet.

Närområde

Mellan Olympia, Stattena och innerstaden finner vi centrala och oerhört populära Slottshöjden. Ett pittoreskt område som ger det bästa från två världar med härliga Slottshagen och Öresundsparken med grönområde och vackra omgivningar, men ändå närhet till stadspulsen inom gångavstånd. Området präglas främst av bostadsrätter och är attraktivt för alla åldersgrupper från den unga studenten till pensionären.

Parkering

Blandat utbud med parkering från gratis P-platser till specifika tider och datum.

Kommunikation

Hälsovägen tar dig upp mot Ängelholmsleden som leder dig hela vägen mot E4:an och E6:an med personbil, en smidig raksträcka genom stadstrafiken. Gång/cykel avstånd ner mot Helsingborg C där det går Öresundståg mot Landskrona, Lund och Malmö, eller mot Göteborg åt andra hållet. Det finns ett större utbud bussar att välja mellan beroende på vilken hållplats du utgår från, stadsbuss 2 och 7, alternativt regionbuss 220/520. Ett par hållplatser sedan är du nere vid centralen.

Närservice

Det mesta du behöver finns i närområdet. Du har Coop på Kopparmöllegatan, populära caféer och restauranger. Närhet till Lasarettet och Apotek. Gångavstånd ner till stadskärnan där det finns ett stort utbud restauranger och butiker.

Övrigt om närområdet

Närhet mot både Pålsjö Skog och ner mot kustlinjen och Öresund. Njut av det finaste Helsingborg har och erbjuda i två olika miljöer. Gå ner för backen och njut av en härlig lördagsmiddag på det stora utbudet restauranger. Det är ett av Helsingborgs populäraste område av en anledning!

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1935

Renoveringar

Målning av väggar i hall, sovrum och vardagsrum. Samt lagt nytt laminat i hall.

Övriga byggnader

Källarplan med tvättstuga, 2st separata torkrum, även toalett och dusch, och källarförråd.

Förening

Namn

BRF Kattugglan 14.

Organisationsnr

769619-1670.

Hemsida

https://www.punktum.se/portfolio-items/ugglan-14/.

Gårdsplats

Trevlig innergård med grönområde och grillmöjligheter, även större cykelställ under tak.

Ekonomi

Nyckeltal hos föreningen: Soliditet - 55% (2023) Årsavgift per kvm - 570kr/m2 (2023) Belåning per kvm - 7689kr/m2 (2023).

Om föreningen

BRF Kattugglan 14 har sitt säte i Helsingborg. Föreningen består av totalt 21st lägenheter på en bostadsyta om 1 355 kvm. Fastigheten byggdes redan 1935 men genomgick en total ombyggnad 1984.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Tillgång till 5 garageplatser, 1 P-plats. Separat kösystem.

Renoveringar

Årets underhåll: Större underhåll som utförts de senaste åren: - Två stycken hyreslägenheter har renoverats. (2022) - Hissen är totalrenoverad för 2 år sedan. Inte bara själva buren utan hela maskineriet. Den är i nyskick. - Ventilationssystemet är utbytt för några år sedan, numera återvinningssystem. - Källaren totalrenoverad för 3 år sedan med ny tvättstuga och torkrum. - För några år sedan gjordes nya ramper och nya portar till garagen och fräschades upp invändigt, i samband med detta sattes nytt tak.

Tv och bredband

ComHem/Tele 2.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Lägenheter

21 st.

Hyresrätter

3 st.


KartaBilder