Traneröd 1578

Traneröd 1578

Kågeröd, Kågeröd

Unikt hem i vacker i miljö

Ett helt unikt och underbart hem som är byggt 1929 och som har fått ett rejält ansiktslyft under åren 2016-2024. Bostaden är större då ovanvåning är inredd - 56 kvm på bottenplan och 33 kvm på ovanvåningen. Hemmet är förbesiktigad med en Trygg Överlåtelse och Dolda fel försäkring. Passar inte visningstiderna er är ni välkomna att höra av er. Jag visar även med VIP-visningar. Hemmet ligger fantastiskt uppe på Söderåsen på en höjd med en helt otrolig utsikt. Här ser du alla skogens djur vandra förbi då de skall dricka lite vatten i en liten sjö - Bokeholmens mosse - som ligger ca 500 meter ifrån bostaden. Bostaden har varsamt renoverats under de senaste åren. Taket är helt nytt från grunden. Likaså husets väggar som är nedtagna och skapats upp igen med luftspalt. Alla fönster (utom ett) är nya och precis som huset båda dörrar som har ett modernt kodlås. Huset hade inte avlopp och vatten och idag är ett helt nytt miljövänligt avloppsystem är installerat. Huset har enskilt vatten där man har regelbundet kontrollerat vattnets kvalitet. Invändigt är hela bostaden unik. Finsnickeri på högsta nivå. Här har man bevarat mycket av det gamla såsom trä från bostaden (år 1929) som idag finns både som panel på vägg och på delar till trappan till ovanvåningen. Hela huset har ett vackert plankgolv som är genomgående i huset. I delen vid köket är golvet från husets början. Köket är helt nytt och är ett SweNova kök med ekluckor som man har slipat ner och betsat med kalkfärg. Bänkskivorna är av massiv ek som man själva har tillverkat. Helt unika i sin form och karaktär. Kök och vardagsrum är i öppen planlösning och på bottenplan finns även ett sovrum och ett helt nytt badrum som är renoverat med moderna och snygga inredningsval utöver detta finns komfortvärme (golvvärme i form av el). En våning upp finns ett stort allrum med med mycket yta som går att dela av. Direkt när du kommer upp har man skapat en stor garderob i väggen som har gott om plats till förvaring. På ovanvåningen finns idag både tv-rum och sovrum. Ett stort härligt rum med ljus från norr och söder. Självklart finns här även en toalett. En charmig/romantisk toalett med plank och tapet på vägg och dörren in är från 1809. Hemmet är helt unikt och ett hem som du kan flytta in i direkt utan att göra något. Otroligt vackert renoverat hem med många fina detaljer. Ett hem som har renoverats varsamt och med mycket god smak. Utanför finns din trädgård som är stor och är på drygt 1400 kvm. Två sidor av huset dvs i väster och söderläge har trädäck med tak. Här njuter du av den fantastiska utsikten och den lugna miljön. Välkommen till ditt nya drömhem.

Visningar

 • 29
  juni
  lördag
  kl 10:30 - 11:00
  Välkomna. Bokade visningar. Anmäl via hemsida eller sms
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
3 495 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Traneröd 1:11

Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

56 m²

Tomtarea

1 412 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1929

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Ca 8km från Kågeröd, Knutstorps Gods ca 3,7 km, Malmö ca 6,9 mil, Lund ca 4,5 mil 48 min, Helsingborg ca 35 min.

Interiör

Hemmet för dig som vill bo lantligt i en underbar miljö. Här bor du i lugnet i ett fantastiskt hus som har renoverats med kärlek.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in hallen med träplank på golvet. På väggarna finns panel av trä från huset byggnation år 1929. Ovanför panelen finns en vacker tapet. Hallen är stor och rymlig och från här tar du dig också upp till våning 2. Redan här känner du av det unika med hemmet. Många vackra detaljer möter du redan i hallen. Under trappan finns luckan till källaren.

 • Kök

  Köket är ett SweNova Kök i ek som är behandlat med kalkfärg, bänkskivan i ek är egen tillverkad och är ett riktigt hantverk. Vasken är av porslin och detaljerna är många. Köket är mycket stilfullt originellt och och samtidigt väldigt vackert. För att få mer förvaring har man skapa en köksö med ekbänksiva som också fungerar som matplats/sittplats då skivan har överskjut och du kan ha barstolar och ta din frukost här. Kyl/frys rostfri i Bosch, Ugn Gorenje i rostfritt, induktionshäll med fläkt som sätts igång genom att dra handen under. Diskmaskinen är av märket Electrolux rostfri. Kakel mellan bänkskåp och väggskåp är vitt med fasade kanter. Golvet är plankgolv från huset början och väggarna är puts.

 • Vardagsrum

  Kök och vardagsrum är i öppen planlösning. Här finns plats både för soffa och matbord. Härligt ljus från fönstren och många detaljer. Även detta rum har vacker träplank och putsade väggar. I vardagsrummet finns både en luft/luft värmepump och en braskamin som nyligen har kontrollerats.

 • Hall 2

  Denna hall kan du komma ut mot söder och har även plankgolv. I övergången mellan vardagsrum och denna hall finns en liten trästol monterad i vägg. Ett hantverk av ägaren. Övergången mellan rummen har en tegelsten nedfälld. Från denna hall kan du även ta dig ner i krypgrunden. Panel på väggarna och tapet.

 • Badrum

  Badrummet är helt nytt som är både modernt och charmigt. Klinker på golvet i typ modell Oxford i vitt med svarta inslag. Kakel är vitt satt i tegelstensförband med en svart bård. Duschen har klarglas med svarta detaljer och blandaren i duschen är svart. Vacker kommod och spegel samt komfortvärme på golvet.

 • Sovrum

  Sovrummet ligger bredvid badrummet. Ett charmigt sovrum som ligger i västerläge. Kolla in fönsterbänken som också är trä från husets början. Väggarna är målade och taket är ett exklusivt plywoodmaterial.

 • Trappa

  Trappan är egentillverkad med delar från husets trä från 1929. Jag kan lova dig du hittar inte en sådan trappa hos någon annan.

 • Ovanvåning

  Hela ovanvåningen är i ett stort rum med hårdvaxat trägolv som kan delas av om man önskar detta. Första delen när man kommer upp har man gjort som ett tv-rum. På vägg mot öster har man gjort en stor garderob i väggen. På den andra delen mot söder finns även ett stort utrymme. Mitt emellan dessa utrymmen ligger ett wc med en unikt trädörr från 1809. En litet fint gästwc med panel och tapet på väggarna. Väldigt fin. Ovanvåningen har ett fantastiskt ljus då det finns fönster i både söder och norr. Utsikten är magisk och det är bara att njuta.

 • Källare

  Med en lucka i golvet under trappan tar du dig ner till källaren. Källaren består av två rum. Det första rummet finns tvättmaskin och torktumlare samt frysar och ett flera bänkskåp med en skiva ovanför som förvaring. I den andra delen står din varmvattenberedare och en vask och självklart extra utrymme till förvaring. Väggarna är slammade och grunden är utgrävd och golvet är numera målat. Källaren har fönster som kan öppnas vid behov.

 • Trädgård

  Två sidor av huset har trädäck med tak vilket innebär att du har en naturlig sittplats i solen. Tomten är på ca 1400 kvm och har stengärde på sidan mot grannen. Här finns alla möjligheter att skapa den trädgård du önskar. På vänster sida om huset finns två förråd och ett utedass och här finns även plats att parkera dina bilar. Här bor du i lugnet med närhet till naturen.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag som är mäklare på detta objekt. Uppväxt på andra sidan åsen mot Billesholm. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 2019 och driver idag min egna mäklarbyrå RDI AB. Mina ledord är service och kvalitet. Har du frågor om objektet är du alltid välkommen att höra av dig. Vill du anlita mig som mäklare är du självklart lika välkommen. Mer information finns på min hemsida.

Tomt

Naturläge.

Stor härlig tomt med fantastisk utsikt över Söderåsen.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Servitut finns på vägen till granne. Servitut skall skrivas på vatten.

Bilplats

Parkering finns framför och sidan om huset.

Bredband

Fiber finns i gatan - ej indraget i huset. Kontakta GlobalConnect - selfservice.globalconnect.se - Kampanjpris nu 34 800 kr inkl moms. Går att få Rut- och Rotavdrag och då är summan lägre. Även avdrag vid förval internettjänst.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten och enskilt avlopp. Avlopp är helt nytt. Slamavskiljare Tranåsbrunnen, våtvolym 4 m3. Markbädd Baga biomodulpaket 16 m2 BDT + KL, Fosforrening Ekotreat, Kemdoseringspump DPT-BC. Slutbevis finns hos Söderåsens Miljöförbund. Egen vattenbrunn grävs inom kort och fastigheten får egen brunn.

Energideklaration

Utförd

Ej utförd: 10/5 2024

Klass

E

Förbrukning

109 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Eon

Leverantör

Eon Syd

Förbrukning

8 892 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

500 kr

Elförbrukning

12 914 kr

Sotning

1 083 kr

Renhållning

2 332 kr

Övrigt

2 000 kr

Summa

18 829 kr

Slutbevis för avloppsanläggning finns från Söderåsens Miljöförbund daterad 2023-09-07. Brandskyddskontroll har utförts 2024-04-18 av Simab. Slammsugning ca 2000 kr/år. Egen brunn. Pumphus finns hos granne. Underhåll ca 1000 kr/år som delas på 2 hushåll.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

352 000 kr

Byggnad

193 000 kr

Mark

159 000 kr

Skatt/avgift

2 640 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Pantbrev

Summa

24 000 kr

Antal

1 st

Närområde

Kågeröd är en tätort i Svalövs kommun och kyrkby i Kågeröds socken i Skåne. Kågeröd ligger på den bokskogsbeväxta Söderåsens sydvästra sluttning. Samhället genomflytes av Vege å i dess övre lopp. Ekdungens förskola i Kågeröd ligger naturskönt och lummigt uppe i Kågerödslund. Utöver förskola erbjuds även dagbarnvårdare som ett barnomsorgsalternativ. En uteavdelning av har startats och denna har sin bas i Kågerödslund. Centralskolan byggdes efter att Kågeröds storkommun bildats 1952 och togs i bruk hösten 1954. Skolan heter idag Lunnaskolan och beskrivs så här av Svalöv kommuns hemsida om Kågeröd: "Skolan i Kågeröd heter Lunnaskolan och byggdes 1954. Det är en låg- och mellanstadieskola med cirka 200 elever. Här finns också byns bibliotek. Skolan byggdes om och moderniserades under 2008. Intill skolan finns en idrottshall som håller internationella mått. Lunnahallen i Kågeröd finns på Ekgatan. Hallen är lämplig för gymnastik, tennis, badminton, basket, innebandy, volleyboll, handboll och fotboll. I hallen finns en läktare med plats för cirka 300 personer. Mått: 40x20 meter.

Parkering

Fri parkering på de flesta ställen.

Kommunikation

Tåg och buss. Stadspulsen har aldrig varit närmare. Den 12 december börjar Pågatågen rulla på Söderåsbanan. Det betyder att du kan resa snabbt och smidigt till Malmö från Åstorp och de nya stationerna i Billesholm, Kågeröd och Svalöv. Söderåsbanan ger också dig som bor i Malmö fina möjligheter att njuta av naturen. Varför inte unna dig en utflykt till Söderåsens Nationalpark? Ta pågatåget till Kågeröd så är du strax där. Smidigt att resa till både jobb, studier och nöjen, med andra ord. Naturligtvis blir det också enklare att ta tåget till Köpenhamn, eller resa vidare i Sverige. Restid - Kågeröd - Malmö C - 41 min.

Närservice

Coop, BVL - bygg, villa, lantbruk Jakt o Fritid.

Övrigt om närområdet

Kågeröd är den företagstätaste orten i kommunen med många arbetsplatser i förhållande till ortens storlek. Ett sextiotal företag är samlade i den aktiva företagsföreningen. Näringslivsutvecklingen i Kågeröd hänger starkt samman med utbyggnaden av väg 109, vilken skulle ge Kågeröd goda kommunikationer i ett stråk från Helsingborg till mellanskåne. Det finns tre större verksamhetsområden på orten. Det största är uppbyggt längs järnvägen i nordväst av samhället och syns påtagligt vid närmande av orten norrifrån. Här finns den största arbetsplatsen, Barry Callebaut. Det andra området ligger i söder men även det i anslutning till järnvägen. Det östra ligger inne i grönska och exponeras mindre.

Byggnad

Typ

1½-plansvilla

Byggår

1929

Bjälklag

Trä

Fasad

Puts och Tegel

Grund

Krypgrund/källare

Stomme

Tegel

Uppvärmning

Luft/luft samt braskamin, komfortvärme i badrum

Tak

Tegel

Fönster

3-glas

Renoveringar

2019 - Installerat luft/luft värmepump 2021 - Installerat braskamin 2021 - Nya hängrännor och stuprör 2021 - Nya fönster i huset samt nya ytterdörrar med kodlås 2021 - Ny indragen el i hela huset, ny elcentral 2021-2023 - Nya avloppsrör och tappvattenrör i hela huset 2022 - Helt nytt avlopp Baga Easy BDT + KL 2,2 m3 2021 - Huset dränerades med isodrän 2022 - WC byggdes på ovanvåning 2022 - Grävde ut golvet i källaren och isolerade golvet 2022 - Installerade luft/luft värmepump 2022 - Putsade om huset 2022 - Ny träpanel på husgavlarna. Observera att det är puts under trät 2023 - Målades ytterväggarna i källaren 2023 - Målades samtliga innerväggar invändigt Innerväggar är behandlade med gypsum - Gypsum Naturgips är ett lättarbetat, rent, miljövänligt och brandhärdigt material som tillverkas av naturlig rå gipssten. Produkten avger därför inga emissioner.

Övriga byggnader

Förråd och utedass


KartaBilder