Dörren bakom är till ditt egna förråd

Brommagatan 32

Tågaborg, HELSINGBORG

Läcker 2 rok med utsikt över taktåsarna på Tågaborg

Njut av livet på Tågaborg. Högst upp i fastigheten, som självklart har hiss, finns denna fina tvåa. En perfekt bostad för dig som vill bo med närhet till stans alla faciliteter. (Passa inte visningstiderna visar jag gärna med VIP-visningar) Bostaden finns på Brommagatan 32 och har en helt underbar utsikt över takåsarna. Du välkomnas in i hallen som har ett vackert parkettgolv och gott om garderober. Till höger finns ett stort härligt vardagsrum i öppen planlösning med köket. Även detta rum har parkett på golvet. Köket är stort och rymligt och det finns gott om plats för ditt matbord. Luckorna har några år på nacken men är välunderhållna och fina. Vill du ha ett större kök och även diskmaskin finns det alla möjligheter att utöka köket på väggen mot hallen utan att det påverkar komforten i köket. Som ett extra plus är det redan förberett för inkoppling av diskmaskin. Vardagsrummet som ligger bredvid köket är trevligt och mysigt rum med många möjligheter. Från detta rum tar du dig även in till lägenhetens egna förråd. Ett perfekt utrymme till extra förvaring men som även kan funka som ett extra utrymme om man vill ha en "speldator/kontor" och inte vill störa resten av familjen. Inga fönster finns och ingen värme men otroligt läckert och användbart. Sovrummet är placerat bredvid badrummet och har en fin vinkel med fondtapet och nyligen målade väggar. Ett mysigt rum som du får plats med en dubbelsäng. Utsikten är lika magisk som i kök och vardagsrum. Förvaring har du i hallen alternativ i förrådet vid vardagsrummet men det går också göra lite moderna lösningar om så önskas. Badrummet är helkaklat med klinker på golv och kakel på vägg. Dusch med duschväggar i frostat glas samt snygg och modern kommod och spegelskåp. Som extra förvaring har man samma märke och stil på ett extra högskåp som är placerat där det finns möjligheter att sätta in en egen tvättmaskin. Brf Jägaren 7 är byggd 1976 och har 34 lägenheter varav 1 är hyresrätt. Föreningen har en god soliditet på 57% (2022) och en god belåning på 9 640 kr/kvm. Föreningen har sedan 2012 gjort omfattande underhåll med bland annat nya balkonger och fiber genom Stadsnät till samtliga lägenheter. Föreningen debiterar el själv till sina medlemmar och är nästa investering är solpaneler för ännu bättre boende i föreningen. En mycket trevlig förening som ligger perfekt på Tågaborg med närhet till bageri, vårdcentral, Ica Borgen mm och som har övernattningslägenhet och fin innergård i västerläge. Välkommen till ditt nya drömboende.

Visningar

 • 29
  maj
  onsdag
  kl 17:30 - 18:00
  Välkomna. Bokade visningar. Anmäl via hemsida eller sms
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
1 795 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

4 624 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

610 600 kr

Andelstal

3 %

Fast.beteckning:

Jägaren 7

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

57 m²

Våningsplan

5 / 5

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1931

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Gångväg till centrum är ca 10 minuter. Buss finns runt hörnet på Pålsjögatan.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Supertrevlig bostad med underbar utsikt över takåsarna. Perfekt extra utrymme i form av förråd som går att nyttja både som förvaring men skulle absolut funka som ett mindre kontor om du inte ställer för höga krav.

Kökstyp

Original kök.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in hallen direkt från trapphuset. På golvet finns ett vackert parkettgolv av ek och väggarna är vitmålade. Till vänster står 3 garderober och det finns även möjlighet till att hänga av dig dina kläder.

 • Kök

  Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Ett trevligt L-kök med vita luckor och laminatbänkskiva samt rostfri diskbänk. Luckorna är äldre men välunderhållna. Köket har gott om plats och vill man förändra köket och öka skåpsytan funkar det alldeles utmärkt. På vägg mot hall och mot vardagsrum finns ett utrymme som går att nyttja. Idag finns en fristående spis, vit och en vit fläkt från Franke. Utöver detta finns en fristående side-by-side från Samsung i rostfritt (2020) med möjlighet att få isvatten. Denna är dock ej inkopplad. I vaskskåpet är det förberett för att koppla in en framtida diskmaskin. I köket placerar du med fördel ditt köksbord vid fönstret då du får magisk utsikt över de vackra takåsarna. Golvet är laminat och väggarna är vitmålade.

 • Vardagsrum

  Vardagsrummet är bredvid köket och avgränsar med ett valv som har infällda spotlights. Vardagsrummet har ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Ett stort härligt rum med många möjligheter till möblering.

 • Sovrum

  Ditt sovrum är placerat till vänster i bostaden. Ett mysigt fint rum med en vacker fondtapet och målade väggar. På golvet är det laminat. Även detta rum har fin utsikt över takåsarna. Förvaring har man i hallen alternativ i förrådet som ligger bredvid vardagsrummet men det finns också möjlighet att skapa i rummet.

 • Badrum

  Badrummet är helkaklat dvs med klinker på golvet och kakel på vägg. Fräsch kommod med lådor och spegelskåp samt ett förvaringsskåp i samma stil och märke. Duschen har fått nytt vattenlås under förra året och även ny duschblandare av märket Mora. Duschväggar är av klarglas i frostat glas. På vägg mot hall finns en vattenburen handdukstork. Taket i badrummet är ommålat under förra året. Vill ni ha en egen tvättmaskin är det förberett för detta där högskåpet står.

 • Förråd

  Lägenheten har ett eget förråd bredvid vardagsrummet. Ett trekantigt utrymme med plastmatta på golvet och målad vägg och råspont. Ett fantastiskt extra utrymme till förvaring. Jag vill dock förtydliga att förråd även finns i källaren. Här kan du förvara dina extra prylar men "spelar" du och vill sitta ostört kan du med lite hjälp stoppa in din dator här. Finns självklart inga fönster och det kan vara lite kallt men perfekt i många anseenden.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag som är din mäklare på detta objekt. Efter många år i byggbranschen blev jag mäklare 2019. År 2022 startade jag upp i egen regi och driver idag Mäklarbyrån RDI AB. Mina ledord är service och kvalitet. En mäklare som vill göra skillnad och alltid göra det lilla extra. Vill du veta mer hur jag arbetar, tveka inte att ta kontakt med mig.

Månadsavgift

4 624 kr/mån

Grundavg 4 459 kr + bredband 165 kr = 4 624 kr. Ny avg räknas om var 3 mån och justeras efter dagens räntor. Se mer info under förening. El debiteras av föreningen. Inget eget el-abonnemang behöver tecknas. Brf tillägg ingår

Indirekt nettoskuldsättning

610 600 kr

Brf Nettoskuldsberäkning 22 278 821 kr

Balkong, uteplats och bilplats

De flesta parkeringar runt omkring är gratis.

Bredband

Installation av stadsnät gjordes 2018.

Ventilation

Frånluftsventilation. Krav kolfilter eller kåpa mot frånluft.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 29/4 2020

Klass

E

Förbrukning

124 kWh/kvm per år

Drift per år

Elförbrukning

3 240 kr

Summa

3 240 kr

Närområde

Tågaborg är en stadsdel i den nordliga delen av Helsingborg. Stadsdelen har fått sitt namn av landeriet Tågabackens huvudbyggnad Villa Tågaborg, som tidigare har legat på platsen. De äldsta husen är från början av 1900-talet och bebyggelsen är en blandning av villor och flerbostadshus. De välkända sk. engelska radhusen byggdes på 1920-talet. Under de två årtiondena därefter expanderar Tågaborg österut och fick sin nuvarande omfattning. Under 1960- och 70-talen revs en del äldre hus och ersattes med flerbostadshus.

Parkering

Oftast gratis parkering runt omkring på närliggande gator. Hyra parkering går hos olika aktörer bla APCOA - Michael Löfmans gata, Wallenstam - Tågagatan 47, Aimo Park - Erik Dahlbergsgatan 34. Även Helsingborgshem och K-Fastigheter har uthyrning av parkering.

Kommunikation

Buss till Helsingborgs Central där du tar dig vidare med tåg.

Närservice

Ica Borgen, blomsterbutik, café, bageri, frisör, Vårdcentral, pizzerior, restaurang mm.

Övrigt om närområdet

Vikingsbergsparken finns i din närhet och åt norr njuter du av Pålsjö Skog. Tågaborg ligger ovan Landborgen och du tar dig snabbt ner till city och strand.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1931

Förening

Namn

Brf Jägaren 7.

Organisationsnr

769624-2471.

Gårdsplats

Trevlig innergård i västerläge med möjligheter att grilla och sitta och mysa. Gasolgrill och kolgrill.

Ekonomi

Föreningen har historiskt sedan ombildningen till Bostadsrättsförening 2012 metodiskt med framgång utvecklat och förfinat fastigheten utan att justera årsavgifterna. Föreningen har en soliditet på 57% (2022) samt årsavgifter på 653 kr/kvm.

Om föreningen

Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2012-02-20. Föreningens nuvarande ekonomiska plan upprättades 2012-10-30 dess stadgar registrerades hos Bolagsverket 2018-01-26. Föreningen äger byggnad och mark och även förvaltar fastigheten. Föreningen består av totalt 34 lägenheter. 32 av dessa är upplåtna med bostadsrätt och 1 är hyresrätter. Den totala ytan uppgår till 2 203 kvm. Lokalytan är 130 kvm. Lägenhetsfördelning: 1 rok - 9 st. 2 rok - 15 st - 3 rok 10 st.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Inga parkeringsplatser finns.

Övrigt

Stämmobeslut 2023 Avgiften delas på 2 poster. Avgift och bank räntekostnader. Valde dela upp kostnader på de fasta kostnaderna. Avgifterna kommer förändras vart 3 mån beroende på faktiska kostnader på bank och ränta. När räntan går upp går avgiften upp och när den går ner går avgiften ner.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2018-05-03. Där sammanställs utfört underhåll i förhållande till ursprunglig underhållsplan och hänsyn tas till framtida underhåll med höjd för en fortsatt god kvalitativ framtida boende ekonomi. I en process om påbörjades redan 2020 har utbyte av samtliga fönster och dörrar mot innergården utförts under samma huvudentreprenad som innefattar utbyte av befintliga utrangerade plastbalkonger. Fönsterbytet är genomfört och balkongbytet är genomfört. Underhållsmålning av samtliga fönster på plan 5 mot gata, samt vissa övriga positioner pågår och slutförs nästa år (2023). Fastigheten har ej krävt underhåll utanför det planerade underhållet. Utfört underhåll 2012/2013 - Iordningställande av källarförråd och vindsutrymmen 2013 - Byte av värmecentral och ventilation 2013 - Nya elledningar 3fas inkl jordfelsbrytare och fiberförberedelse 2013 - Omläggning av tillfartsramper och förbättrad gårdsmiljö 2013 - Målning av fönster, plåt och tak på innergård 2013/2014 - Renovering aav tvättstuga, Pålsjögatan 2015 - Nytt låssystem, passagesystem och porttelefon 2015 - Målning/renovering av lägenheternas ytterdörrar 2015 - Spolning av avloppsledningar 2015 - Målning av fönster, plåt och tak mot gatorna 2015 - Fasadrengöring, puts och målning mot gatorna 2015/2016 - Renovering av Tvättstuga Brommagatan 2016 . Nya entrépartier och byte av samtliga dörrstängare 2016 - Kompletterar med temperaturmätning i samtliga lägenheter 2016 - Byte, upprustning och modernisering av hissar för energismartare och säkrare drift 2018 - Byte till modernt styr och reglagesystem med web-gränssnitt för värme och ventilation 2018 - Installation av stadsnät genom fiber till samtliga lägenheter 2018 - Kompletterande målning trapphus och källare 2018 - Ny dörrautomatik 2019 - Utbytesplan maskinell utrustning i tvättstugor. En ny tvättmaskin + 2 renoverade varmmanglar 2020 - Iordningställande av fasadsocklar mot gata och innergård samt vid entrédörr mot Pålsjögatan 2020 - OVD/Rensning och justering. Samtliga lägenheter, lokaler och gemensamma utrummen. 2020 - Förnyad Energideklaration. Åtgärd vart 10 år 2021 - Utbyte av återstående 3 tvättmaskiner samt nytt torkaggregat i torkrum 2021 - Utbyte av samtliga fönster och balkongdörrar mot innergården 2021 - Påbörjat byte av befintliga balkonger 2022 - Slutfört byte av balkonger. Uppfräschning innergård. Föreningen har under året färdigställt renovering av 2-1103 inkl. montage av ny balkong. Lägenheten kommer att upplåtas som bostadsrätt vid årsskiftet. Planerat underhåll 2023 - IMD Individuell mätning och debitering av el via förening gemensamt el-abonnemang. Redan på plats enl ordförande . Debitering sker mot Öresundskraft och är individuell mätning i varje lägenhet. Kommer på hyresavi och debiteras i efterskott. 2022/2024 - Solpaneler. Högaktuellt 2023/2025 - Värmeväxlare/energiåtervinning.

Gemensamma utrymmen

Källarförråd, cykelförråd, tvättstuga med torkrum samt övernattningslägenhet (lokal).

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

2018 Installation av stadsnätet genom fiber till samtliga lägenheter. TV - Tele2.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

34 st.

Hyresrätter

1 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Köpare.


KartaBilder