Sovrum

Planteringsvägen 106A

Miatorp, HELSINGBORG

Perfekt läge med inglasad balkong

Söker du din första lägenhet eller vill ha ett prisvärt boende? På Planteringsvägen 106A finns denna fina lägenhet med stambytt badrum och inglasad balkong. Bostaden visas endast med VIP-visningar. Kontakta mäklaren. Är bostaden intressant - ring. Du välkomnas in i en stor hall med klädhängare till höger och infällda garderober till vänster. Ditt sovrum ligger direkt till höger och är stort och rymligt. Sidan om finns köket. Ett kök som är lite äldre men fräscht och fint. Köket ligger separat och här har du plats för matbord. Vardagsrummet ligger mot innergården och har parkett på golvet. Ett stort härligt rum som du har plats både med soffgrupp och matbord som så önskas. Utanför finns din inglasade balkong. Solläget är västerläge och från köket har du österläge. Perfekt med genomgående lägenhet. Balkongen är inglasad av föreningen och håller hög kvalitet. Blir solen för bra kan du dra ner de inbyggda rullgardinerna alternativ öppna upp. Detta är en superfin lägenhet som är fräsch och fin. Lite äldre standard men ett hem som du kan flytta in i direkt. Vill du sätta din egen prägel finns alla möjligheter. Föreningen är HSB Brf Melonen som är en stor förening med 116 bostadsrättslägenheter och 16 lokaler. Stambyte gjordes 2014 och de inglasade balkongerna 2019. Belåningen är 5 382 kr/kvm och en soliditet på 35%. Lån finns bundna fram till 2028 med en låg snittränta påm 1,67% fram till år 2029.

Fakta

Utgångspris
950 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

5 304 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

286 515 kr

Andelstal

0.82299 %

Fast.beteckning:

Melonen 11

Rum

2 st

Boarea

56 m²

Våningsplan

2 / 5

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1963-1964

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Goda förbindelser med buss som stannar precis utanför. Cykelbanor både in till centrum och ner mot Råå. En 15 minuters promenad och du når stranden. Närhet till butiker och restauranger.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

En supertrevlig bostad som ligger perfekt placerad med närhet till Råå och Centrum. Bussen stannar precis utanför och du har även Ramlösa Station i din närhet.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in i hallen från trapphuset. På golvet finns en plastmatta och på väggarna är det tapet. På höger sida kan du hänga av dig dina kläder och på vänster sida finns 3 infällda garderober. En stor och rymlig hall som förbinder alla lägenhetens rum.

 • Sovrum

  Sovrummet är stort och rymligt och har fönster mot Planteringsvägen. Plastmatta på golvet och tapet på väggarna. Även detta rum har infällda garderober i vägg.

 • Kök

  Köket är bredvid sovrummet. Även detta rum har platsmatta på golvet. Denna matta är som ett klinkergolv. Vävtapet på väggarna. Köket är äldre med spegelluckor i vitt, rostfri diskbänk samt laminat. Under väggskåpen finns en ljusramplist. Vitvaror finns: Electrolux fristående spis i nyare modell. Frys Bosch vit och kyl äldre. Både kyl och frys finns infällda i vägg mot sovrummet. Fläkten är äldre I köket finns det alla möjligheter att ha ett matbord som placeras med fördel mot fönstret.

 • Vardagsrum

  Ett stort fint vardagsrum med valv ut mot hallen. På golvet finns äldre parkett som är i fint skick och väggarna har tapet. En bra storlek på rum där du har plats både med soffgrupp och matbord eller spelplats.

 • Balkong

  Utanför vardagsrummet finns din inglasade balkong. En inglasning som föreningen har gjort och som är mycket fin. Bra kvalitet och stor. Läget är västerläge och utsikten är den vackra innergården och Tallskogen. På golvet finns en svart filtmatta.

 • Badrum

  Badrummet är helkaklat och renoverat av föreningen 2014. Färgvalen är grått och vitt med infällda spotlights i taket. Infälld wc och kommod och spegelskåp samt dusch med duschdraperi. Badrummet är förberett för att ha egen tvättmaskin.

 • Mäklare

  Susanne Durgaram heter jag som är mäklare på detta objekt. Driver idag min egna mäklarbyrå RDI AB. Service och kvalitet är mina ledord och jobbar med både bostadsrätter och villor. Område är Helsingborg med omnejd. Kan sälja i alla kommuner. Vill du veta mer - tveka inte att ta kontakt.

Månadsavgift

5 304 kr/mån

Månadsavgift 4 754 kr + 550 kr (balkonginglasning) = 5 304 kr

Indirekt nettoskuldsättning

286 515 kr

Brf Totala Nettoskuld 34 813 971 kr. Belåning 5 382 kr/kvm

Balkong och uteplats

Trevlig inglasad balkong i västerläge med utsikt över innergård.

Våning och hiss

Trappa finns sidan om hissen.

Bredband

Stadsnät installerat 2022.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 28/2 2021

Klass

E

Förbrukning

131 kWh/kvm per år

Drift per år

Elförbrukning

3 600 kr

Summa

3 600 kr

Närområde

Miatorp är en stadsdel i södra Helsingborg , belägen mellan Planteringen och Råå. Huvudsakligen bestående av villor från 20-talet och framåt och flerbostadshus. Områdets norra del markeras av Strandbadsvägen medan den södra gränsas av Högasten. Längst med Planteringsvägens norra del ligger en sammanhängande flerbostadshus på gatans östra sida. Söder om korsningen med Miatorpsvägen övergår flerbostadshusen till mer friliggande enligt ett mer modernt mönster och har ligger fler flerbostadshus på båda sidor om gatan.

Parkering

Parkerings finns på gator runt omkring.

Kommunikation

Buss finns utanför. Tåg via Ramlösa station.

Närservice

Närmast större affär är Coop på Landskronavägen. På Råå finns Maxi, Systembolaget, Plantagen mm.

Övrigt om närområdet

I stadsdelen finns flertalet grönområden och öppna platser. Rester av den gamla tallplaneringen från 1800-talets början finns kvar i form av Triangelskolgen i norr och Tallskogen i söder. Dessa sammanbinds genom vandringsleden Tallskogsleden, som löper från Råå i söder till stadsdelen Raus plantering norr om Miatorp.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1963-1964

Övriga byggnader

Föreningslokal, tvättstugor, gästlägenhet. Möjlighet att hyra extra förråd i markplan. Låsta cykelförråd. Varje lägenhet har vindsförråd. Pris 2022 gästlägenhet 200 kr/natt, förråd i markplan ca 175 kr/mån

Förening

Namn

Hsb Bostadsrättsförening Melonen i Helsingborg.

Organisationsnr

743000-1102.

Gårdsplats

Trevlig innergård finns med både lekplats, grillplats och fin pergola där du kan sitta och njuta.

Ekonomi

Avgifterna höjdes 1 januari 2024 med 2%. En generell avgiftshöjning är brukbart med 2% per år. Föreningen har en belåning på 5 382 kr/kvm (2023) och en soliditet på 35% Lån finns bundna fram till 2029 med högsta ränta på 1,67%.

Om föreningen

Vi i Brf Melonen värnar om gemenskap och ett trivsamt boende. I bostadsrättsföreningen är det många familjer som ska trivas tillsammans vilket innebär att man måste visa hänsyn grannar emellan. Med en ömsesidig respekt och ett gott humör formar vi vårt kvarter som bygger på trivsel, trygghet och samhörighet. Totalyta 7 137 kvm och dessutom finns styrelselokal, vicevärdsexpedition, föreningslokal och gästlägenhet. Bostadsrättslägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rok - 18 st, 2 rok - 52 st, 3 rok - 39 st samt 4 rok 7 st.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

34 bilgarage, 4 mopedgarage och 44 parkeringsplatser. Kostnad garage kall 400 kr, varm 450 kr. parkering 85kr.

Övrigt

Närhet till buss och tåg.

Renoveringar

2022 - Upprättat underhållsplan 2022 - Diverse besiktningar för åtgärd till underhållsplan 2022 - Fiber - Stadsnät till alla lägenheter 2022 - Låsbyte 2022 - Spolning/filmning ute och inne 2019 - Föreningen har byggt ut och glasat in balkonger 2017 - Tilläggs åtgärder till stambytet (bottenavlopp) 2014 - Slutfördes stambyte och badrumsrenovering 2013 - Föreningen har installerat säkerhetsdörrar 2010/2011 - Installerat passagesystem 2019/2020 - genomfört utbyggnad av passagesystem 2007 - Lagt nytt tak Stadgeenlig fastighetsbesiktning har utförts oktober 2020 av styrelsen. Uppdatering av underhållsplanen har skett under året. Under 2020/2021 har följande gjorts: - planteringar - ombyggnad/nybyggnad förråd källare - utbyggnad passage/säkerhetssystem - OVK ventilationsprojekt klart - duvskydd till balkongerna Planerade underhåll de närmaste 10 åren - hiss renovering - Fasadrenovering - Ny dränering kring bottenplattan i alla hus - Skorsten ska renoveras - Nytt bokningssystem för tvättstugor - Porttelefoner - Ombyggnad av lokal till brf-lägenhet.

Gemensamma utrymmen

Föreningslokal, tvättstuga, gästlägenhet. Möjlighet att hyra extra förråd i markplan. Låsta cykelförråd. Varje lägenhet har ett vindsförråd. Pris 2022 gästlägenhet 200 kr/natt, förråd markplan ca 175 kr.

Tv och bredband

Föreningen har avtal med Tele2, som ger ett kostnadsfritt basutbud för TV och reducerad avgift för bredband.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Lägenheter

116 st.

Lokaler

12 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Säljare.


KartaBilder