Vy terrass och sovrum

Carl krooks gata 59

Söder, HELSINGBORG

Renoverad stor tvåa med stor inglasad balkong

Läcker bostad men stor inglasad balkong. En stor lägenhet 2 rok på hela 61 kvm som har genomgått en stor renovering i populära Brf Sachsen. Bostaden visas med VIP-visningar. Ring så bokar vi en tid. En superfin bostad som man har renoverat genom att öppna upp till en öppen planlösning med kök och vardagsrum som numera är ett rum. Utanför detta rum finns din fantastiska terrass (inglasad balkong) på nästan 20 kvm. Ett läckert rum som jag är helt övertygad om att du kommer att nyttja till fullo. Investera i en terrass varmare och du kommer att nyttja detta rum ännu mer. Läget är sydväst läge och du har fri utsikt. Sovrummet är placerat längst in i bostaden och har delats av så du har en egen walk-in-closet. Perfekt att kunna ha sina kläder i eget utrymme. Här finns gott om plats för dubbelsäng men även ett skrivbord om du behöver jobba hemma. Lägenheten är superläcker och fin med moderna inredningsval. Ett hem som du kan flytta direkt in i och bara njuta. HSB Brf Sachsen är en stor förening med 215 bostadsrättslägenheter som är byggda under åren 1984-1986. Föreningen har 41 garageplatser. Föreningen har en låg belåning på 2 734 kr/kvm och och en soliditet på 47%. En unik förening som har eget elavtal och har solceller på taket vilket gör låga elkostnader. Snitträntorna är 2,17% (2023) Välkommen till ditt nya drömhem.

Fakta

Utgångspris
1 195 000 kr
Månadsavgift

4 369 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

154 688 kr

Andelstal

0.40214 %

Fast.beteckning:

Sachsen 24

Rum

2 st

Boarea

61 m²

Våningsplan

2 / 4

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1983

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

En superfin bostad med en helt fantastisk balkong på nästan 20 kvm.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in i hallen från trapphuset. På golvet är det klinker och väggarna är målade. Här har du möjlighet att hänga av dig dina kläder.

 • Kök

  Köket har nya fräscha luckor och laminatbänkskiva. Ett kök med mycket bänkyta och kakel på vägg mellan bänkskåp och väggskåp. Diskmaskin finns samt induktionshäll och ugn/mikro i högskåp. Fläkten kommer att förändras då föreningen vill ha en annan fläkt. På golvet finns laminat. Köket är i öppen planlösning med vardagsrummet varför du har gott om plats till möblering.

 • Vardagsrum

  Ett stort härligt rum med mycket yta. Nytt modernt laminatgolv och vitmålade väggar. Rummet är både modernt och trendigt och här har du alla möjligheter att skapa det perfekta boendet.

 • Sovrum

  Sovrummet är långsmalt och har delats av att du har en egen walk-in-closet till höger med egen dörr. Här inne har du full koll på dina kläder och skor. Garderober finns precis som hyllor. Det är bara att flytta in. Sovrummet är stort och du har gott om plats för en dubbelsäng men även för ett skrivbord om du vill kunna jobba hemma. Golvet är samma som i övriga bostaden och väggarna är vitmålade.

 • Badrum

  Badrummet ligger till vänster i hallen. Klinker på golvet och kakel på vägg. Längst in finns en stor dusch med duschvägg. Ny kommod och spegel.

 • Balkong

  Balkongen är på ca 20 kvm och är inglasad. På golvet finns träplank som är målade grå. På vägg mot granne finns ett målat träplank. En superstor balkong som du har plats både för lounge grupp och matbord. Läget är sydväst vilket innebär att du har sol stor del av dagen. Investerar du i en terrassvarmare kan du sitta här långt in på året.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag som är mäklare på detta objekt. Driver idag min egna mäklarbyrå RDI AB efter några år i de större kedjorna. Är en säljande mäklare som värdesätter service och kvalitet. Söker du en anpassningsbar mäklare som är personlig och vill göra det där lilla extra då skall du kontakta mig.

Månadsavgift

4 369 kr/mån

Grundavg 4 209 + el fast avg 40 + bredband 120 = 4 369 kr. Föreningen debiterar elen. Inget eget elavtal behövs.

Indirekt nettoskuldsättning

154 688 kr

Brf Totala nettoskuld är 38 466 309 kr. Belåning 2 734 kr/kvm

Balkong och uteplats

Stor härlig terrass/inglasad balkong på ca 20 kvm med träplank på golv.

Våning och hiss

Hiss eller trappa finns upp till ditt våningsplan.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 24/4 2019

Klass

E

Förbrukning

109 kWh/kvm per år

Drift per år

Elförbrukning

3 000 kr

Summa

3 000 kr

El förbrukning debiteras av föreningen 4 månader i efterskott. Ingår Fast avgift för el på 40 kr. Du betalar för vad du använder.

Närområde

Söder är en stadsdel strax söder om centrum i Helsingborg. Söder tillkom på 1800-talet under Helsingborgs kraftiga expansion. Etableringen av hamnen och järnvägen söderut gjorde att många industrier etablerade sig här och i anknytning till dessa byggdes flera arbetarbostäder. Idag har området fått ett rejält lyft i samband med upprustandet av Söderpunkten. En gedigen galleria från 60-talet som rustats upp och renoverats. Uttrycket "Söder glöder" är något som hållits i framkant och Söderpunktens galleria ska vara en samlingspunkt för alla som bor och jobbar i området. Utöver detta byggs både kontorsbyggnader och privata fastigheter. Det är en stadsdel i Helsingborg som är i framkant och växer och frodas. Man satsar väldigt mycket för att göra området så attraktivt som möjligt att bosätta sig och jobba inom.

Parkering

Parkering finns i närområdet, oftast med avgift.

Kommunikation

Bussar går frekvent ut mot olika delar av Helsingborg, flertalet stadsbussar går från Söder köpcentrum. Helsingborg C, knutpunkten är inom gångavstånd, alternativt cykel. Därifrån går Öresund och Pågatåg i båda riktningar mot Göteborg C och mot Köpenhamn via bland annat Landskrona, Lund och Malmö.

Närservice

Ett stort utbud med affärer och restauranger finns att tillgå. Söderpunktens galleria har ett större Hemköp, här finns även Apotek. Gustav Adolfs torg erbjuder alternativ torghandel. Inne i gallerian finns både exklusiva biosalonger i Filmstaden och sportbaren Pitcher's som erbjuder både mat och aktiviteter såsom bowling och shuffleboard. För den som tycker om att röra sig finns Actic Simhallsbadet som erbjuder både gym och simhall. Stadsbiblioteket finns välplacerat i utkanten mot Centrum.

Övrigt om närområdet

Lekplatser finns sporadiskt utspridda i området. Söderlekan och Stadsparken är trevliga destinationer och promenera till i området och ta en nypa frisk luft. Du tar dig smidigt via kollektiv trafiken både mot Gröningen och Fria Bad, alternativt Tropical Beach. Fantastiska gångstigar längs Pålsjö skog och kustlinjen hela vägen upp mot Sofiero.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1983

Övriga byggnader

Café, festlokal, Gäst lägenhet, träningslokal

Förening

Namn

HSB BRF Sachsen i Helsingborg.

Organisationsnr

716407-1826.

Hemsida

https://sachsen.se.

Gårdsplats

Innergård med boulebana, grillplatser, bersåer och sittplatser.

Ekonomi

1 januari 2023 kommer avgifterna höjas med 2%. Föreningen har en låg belåning på 2 858 kr/kvm. Soliditet på 42% 1 sept 2022 amorterades 3,5 miljoner.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som bildades 1983. Föreningen har sitt säte i Helsingborg och äger fastigheten Sachsen 24 i vilken man upplåter lägenheter, lokaler och garageplatser. Fastigheten är geografisk belägen i Helsingborg med adress Carl Krooks gatan 57-59, Bryggaregatan 1, Södergatan 80-86 samt Furutorpsgatan 28, 30 A-B och 32. Inflyttning skedde under åren 1984-1986. Föreningen har 215 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 15 913 kvm samt 6 hyresrättslokaler pån 1 086,5 kvm. Brf Sachsen består av fyra huskroppar som innesluter en stor innegård med lekplats för barnen, bersåer för de lite äldre. Självklart en flaggstång. Våra flagghissare tar gärna upp den stora flaggan på Din födelsedag.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

41 garageplatser. Brf Sachsen har ett parkeringsgarage i bottenplan på Carl Krooks Gata 57. Vill du ställa dig i kö för en garageplats ska du kontakta någon i styrelsen. Kostnad idag 692 kr (2022) kommer att höjas 2023 troligen 1 oktober.

Övrigt

Grön El Från januari 2015 har Brf Sachsen tecknat avtal med Skånska Energi AB. Skånska Energi är ett rent energibolag. All energi de levererar kommer från sol och vatten. Varenda liten kWh. De flesta energibolag pratar om hållbara lösningar, men det är inte många som lever upp till löftet.

Renoveringar

Stadgeenlig fastighetsbesiktning har utförs 25 mars 2021 av HSB Skåne. Underhållsplanen har uppdaterats. Under året 2021/2021 har följande större underhållsåtgärder/investeringar utförts.: - Droppbevattning installerats i de flesta av våra rabatter - Byte av alla avstängningsventiler för kall och varmvatten i källarplan - Byte av alla ventiler på de boendes handdukstorkar - Spolning av alla dagvattenbrunnar samt spillvattenledningar - Nya löpband till gymmet - Byte till närvarostyrd ledbelysning i källargångarna samt tvättstugor - Byte av alla papptak på Bryggaregatan 1, Carl Krooks gata 57 och 59 - Duv säkrat solcellerna. Duvorna byggde bo under cellerna - Målat portalerna, Carl Krooks gata 59, Furutorpsgatan 32 samt Bryggaregatan 1 Inom de närmaste 5 till 10 åren planeras: - Byte av fönster som inte är aluminumbeklädda - Byte av yttertak Carl Krooks gata 57, 59 samt Bryggaregatan 1 och i samband med detta sätta solceller.

Gemensamma utrymmen

Café, Festlokal, Gästrum 2-4 bäddar, Bastu, Träningslokal - Bryggaregatan 2. Bokas elektroniskt.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Telenor och Tele2. Sachsen är även ansluten till Tele2 som erbjuder kabel-tv och telefoni.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

215 st.

Lokaler

6 st.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av Säljare.


KartaBilder