Eriktorpsvägen 98 2

Erikstorpsvägen 98

Borstahusen, LANDSKRONA

Läckert hus med sundsutsikt

Nästan nytt, perfekt läge och en fantastisk terrass med utsikt över sundet. I populära Borstahusen finns detta underbara hem. Ett kvalitetshus i 3-plan byggt år 2018 med påkostade inredningsval. Ett hem som man har satsat på kvalitet både på utsidan och insidan. Ett tyst och komfortabelt hem som som du bara kan njuta i. På husets baksida finns din egna trädgård med en vacker pergola. Bottenvåningen är en stor öppen planlösning med ett vackert plankgolv och en trevlig köksö som avgränsar vardagsrum och matplats. Ett rum som är på hela ca 65 kvm. Mycket plats och mycket yta och här möblerar du efter tycke och smak. Matplatsen blir perfekt vid fönstren ut med gatan och på delen mot trädgården kan du ha både soffa och matbord eller varför inte en läshörna. Ovanvåningen dvs plan 2 har tre stora sovrum varav masterbedroom är på hela ca 18 kvm. En våning upp finns ytterligare ett rum med mycket fönster i 3-väderstreck som kan användas som allrum, tv-rum eller varför inte sovrum. Utanför har du din egna terrass där du blickar ut över sundet och omgivningarna. Här har du full koll, kan det bli bättre? Detta är hemmet för den kräsne som söker ett hem med kvalitet. Huset är byggt av högsta kvalitet med Miljöbyggnad Silver (höga krav på ljud, ljus och energi). Hemmet har allt du kan tänka dig. Två badrum, gott om förvaring, 3-4 sovrum och både terrass och mindre trädgård. Huset ligger perfekt med sin närhet till stranden men även till skola, buss och aktiviteter. Älskar du golf finns golfbanan bara ett stenkast bort. Perfekt både för dig med barn och för dig som vill lämna villan. Nytt och fräscht och fortfarande garanti med underbar miljö utanför. Välkommen till ditt nya drömboende.

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in i hallen och du möts direkt av det vackra ekgolvet i 1-stav som ligger i hela bottenvåningen. Till vänster finns en praktisk skjutdörrsgarderob med vita dörrar. Väggarna är vitmålade

 • Matplats

  En perfekt matplats finns till höger när du kommer in i bostaden. Ligger fint vid de stora fönstren som ger ett fint ljus in i bostaden.

 • Kök

  Ett modernt och snyggt kök från Vedum med vitmålade luckor och en exklusiv bänkskiva av granit. Mycket skåp och förvaring och en trevlig köksö med frihängande fläkt. En perfekt plats att kunna "hänga vid" när du har gäster men även låta barnen sitta ner och göra sina läxor när du lagar mat. Vitvarorna är från Electrolux med helintegrerad diskmaskin och både hus och vitvaror har garanti fram till början av år 2023.

 • Vardagsrum

  Ett trevligt vardagsrum på ca 30 kvm som du kan möblera efter önskemål. Du har plats både för soffgrupp och matbord. Utanför finns den vackra trädgården.

 • Uteplats

  Trevlig inhägnad uteplats med underhållsfritt material, Organowood, som endast skall oljas vart annat år. Stenlagt på ytan närmast huset och med en vacker pergola på den ena sidan. Gräsmatta och en växande häck innanför staket som ger en grönskande känsla men även ett insynsskydd. Sol finns på sommaren från morgonen till seneftermiddag. En perfekt trädgård på många sätt, starta upp grillen och bara njut.

 • Förråd

  Förrådet är placerat i trädgården och är oisolerat men finns önskan är detta möjligt. Grannen har isolerat sitt förråd varför den ena sidan i förrådet är isolerat. Förrådets material är Organowood som är ett miljömaterial vilket är underhållsfritt men dock måste oljas vart 2-3 år.

 • WC/Dusch

  Modernt och snyggt badrum med mörk klinker på golvet och större vita plattor på vägg. Duschvägg i klarglas från INR och kommod som har el-uttag i en låda och spegel från Vedum. I taket finns infällda spotlights som går att dimma. Handdukstork med timer finns på vägg.

 • Förråd 1

  Under trappan med egen dörr finns ytterligare ett förvaringsutrymme. Perfekt att kunna ha extra skor, resväskor, barnvagn mm. Förvaring behövs ju alltid.

 • Hall ovanvåning

  På våning 2 finns denna hall med gavelljus som förbinder sovrummen på våning 2 men som också tar dig upp till våning 3. Fönstret ger hallen ett fint ljus och då sovrummen har överljus får du ljuset att vandra genom bostaden.

 • Sovrum 1

  Första rummet till vänster när du kommer upp på våning 2. Detta rum har fönster mot trädgården. På golvet är det 3-stavs parkett. Väggarna är vitmålade. Till dina kläder finns en skjutdörrsgarderob som ligger vägg i vägg med sovrum 2 vilket gör att den inte tar någon yta av rummet.

 • Sovrum 2

  Sovrummet är snarlikt med sovrum 1 men har garderober istället för skjutdörrsgarderob till förvaring. Garderoberna finns gömda bakom dörren. Parkett på golvet och väggarna är gråmålade.

 • Klädkammare

  Mellan badrummet och sovrum 3 finns en extra klädkammare. Helt perfekt för dig som vill ha full koll på dina kläder.

 • Sovrum 3

  Masterbedroom som är ett riktigt stort rum på hela ca 18 kvm. Ett rum med mycket plats. På vägg mot badrummet förvarar du dina kläder i skjutdörrsgarderoben med vita dörrar. Ett riktigt drömrum som du kan förverkliga alla dina drömmar. Samma parkett finns som i övriga rum och väggarna är målade i grått vid årsskiftet.

 • Badrum

  Trevligt badrum som är helkaklat och har infällda spotlights i taket som är dimbara. Tvättmaskin och torktumlare är placerade till höger när du kommer in i badrummet med en bänkskiva ovanpå. Ovanför finns två väggskåp till förvaring. Dusch från INR och kommod och spegel från Vedum. Handdukstork finns som går på timer och självklart finns el-uttag i kommoden.

 • Allrum

  På våning 3 finns detta fina allrum eller sovrum. Ett supertrevligt rum med mycket ljus. Vid trappan finns en mindre plats för skrivbord om man skulle vilja ha en liten arbetsplats.

 • Takterrass

  Högst upp finns den läckra terrassen där du bara njuter och har det riktigt bra medan du blickar ut över sundet. Solen gassar från morgon till kväll. Detta är platsen som med största trolighet blir din favoritplats. Bjud upp vänner och ha det fantastiskt bra.

 • Närområde

  Hus av högsta kvalitet - byggda av HSB Landskrona och färdigställda år 2018. Exemplarisk förening som har låg belåning. Ingår värme och vatten vilket det inte gör i flera nya föreningar och dessutom finns en övernattningslägenhet.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag och är mäklare på detta objekt. Jag är pålitlig och kompetent och kan nyproduktion efter 13 år i branschen. Har jobbat på de större kedjorna och står idag på egna ben. Hittar du inte svaren på dina frågor tveka inte att ta kontakt med mig. Skall du eller några av dina vänner sälja? Ring mig så bokar vi ett möte. Självklart gör jag även marknadsvärderingar.

Månadsavgift

6 709 kr/mån

Inkl. värme, vatten och brf tillägg

Balkong och uteplats

Trevlig uteplats på baksidan av huset med både marksten och gräs. Staket Organowood runt hela trädgården.

Våning och hiss

Bostaden har 3-plan.

Ventilation

Värmeväxklare Swegon Casa R3 Smart.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 13/7 2021

Klass

C

Förbrukning

81 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Landskrona Energi

Leverantör

Landskrona Energi/Öresundskraft

Drift per år

Elförbrukning

12 000 kr

Summa

12 000 kr

Elen väldigt dyr för tillfället.

Närområde

Brf Brisen ligger alldeles invid det anrika fiskeläget Borstahusen som grundades av bröderna Andersson Borste på 1700-talet. Området har varit boplats sedan äldre bronsåldern. Här ligger småbåtshamnen, badbryggan och de vackra kuststräckorna med all sin mångfald som väcker en underbar känsla. Strandpromenaden ligger ett stenkast bort och går till Ålabodarna via naturreservatet Hilleshögs dalar med sina unika rasbranter som löper ut i Öresund. Något 100-tal meter bort ligger Landskrona golfklubb magiskt inbäddad i grönskan med sina 36 hål, med fantastisk utsikt över Öresund och Ven. Detta är en av Sveriges vackraste golfbanor. Brf Brisen är ritat och formgivet av prisbelönta JAIS Arkitekter och erbjuder vackra fastigheter, genomtänkta planlösningar och generösa allmänna ytor med detaljer som inspirerats av den äldre bebyggelsen i Borstahusen. Föreningen har ett garage under mark samt parkeringsplatser utomhus och i carport som kan hyras av boende. Föreningen ligger på bekvämt gångavstånd från golfbanan. Med cirka 300 meter till första tee erbjuder Landskrona Golfklubb en av de mest populära och prisvärda golfbanorna. Landskrona Golfklubb består av två 18 hålsbanor med en slående vy över Öresunds blanka hav och Hildesborgs backar. Den populära Erikstorpsbanan, som är par 71 erbjuder en spännande kombination mellan park- och seaside bana. Hildesborgsbanan som är par 70, ställer krav på spelstrategin. Från säsongen 2021 finns en nyrenoverad driving range med riktiga greenområden vilket höjer kvaliteten på din träning. Till detta finns också ett träningsområde med stor övningsgreen och sex kortare hål med avstånd mellan 50 och 80 meter. I närområdet finns förutom golfklubben, restauranger och badplats. Lill-Olas badplats har förutom mysiga grillplatser även utegym och ett elljusspår på 3,8 km. Grillplatserna kan användas hela året. Vid pumphuset finns restauranger, fiskaffär och badplatsen Cement med sin långa pir och småbåtshamn.

Parkering

Garage under punkthuset med 31 platser 674 kr/mån 14 parkeringsplatser 200 kr/mån 9 carportar 400 kr/mån 2 Landningsplatser. Uthyrning av garageplatser sker genom separat aktiebolag och separat kö tillämpas. Finns även fri parkering.

Kommunikation

Buss, tåg och närhet till motorväg.

Service ställen

Nybyggd Coop butik, Borstahusens Camping.

Övrigt om närområdet

Flera trevliga restauranger inom gångavstånd - Eriktorps Kungsgård, Pumphuset och Kompass.

Byggnad

Typ

Gatuhus

Byggår

2018

Renoveringar

Föreningen har fortfarande en del pågående garantiärenden kopplade till tvåårsbesiktningen. Underhållsplan skall upprättas. Säljarens renoveringar: Målat sovrum 2 och 3 i slutet av 2021. Utomhus; Pergola, häck, rabatter, stensättning på gångar gjorda vår/sommar 2021. EL: Samtliga lampor i tak har Plejd kontaker (ej sovrum 1) vilket innebär att du kan dimma på kontakt och med app i telefonen.

Övrig byggnader

Gästlägenhet finns. Se föreningens hemsida - https://www.hsb.se/landskrona/brf/brisen/

Förening

Namn

HSB BRF Brisen I Borstahusen.

Organisationsnr

769630-5692.

Gatuadress

Box 19.

Postnr

26122.

Ort

LANDSKRONA.

Hemsida

www.hsb.se/landskrona/brf/brisen.

Ekonomi

Månadsavgiften inkluderar värme, varm- och kallvatten samt renhållning. Avgiften höjdes med 5% för 2022 beroende på kraftigt ökande kostnader beroende på de ökade energikostnaderna.

Om föreningen

HSB Brf Brisen i Borstahusen är en bostadsrättsförening som består av punkthus, gathus och radhus. Föreningens mark är friköpt och består av 9 fastigheter och ligger 175 meter från strandpromenaden vid Öresund. Föreningen har 54 lägenheter. Inflyttningen skedde sent 2017 och våren 2018. Föreningens fastigheter uppfyller kraven för byggklass silver. Brf Brisen ligger alldeles invid det anrika fiskeläget Borstahusen som grundades av bröderna Andersson Borste på 1700-talet. Området har varit boplats sedan äldre bronsåldern. Här ligger småbåtshamnen, badbryggan och de vackra kuststräckorna med all sin mångfald som väcker en underbar känsla. Strandpromenaden ligger ett stenkast bort och går till Ålabodarna via naturreservatet Hilleshögs dalar med sina unika rasbranter som löper ut i Öresund. Något 100-tal meter bort ligger Landskrona golfklubb magiskt inbäddad i grönskan med sina 36 hål, med fantastisk utsikt över Öresund och Ven. Detta är en av Sveriges vackraste golfbanor. Brf Brisen är ritat och formgivet av prisbelönta JAIS Arkitekter och erbjuder vackra fastigheter, genomtänkta planlösningar och genererösa allmänna ytor med detaljer som inspirerats av den äldre bebyggelsen i Borstahusen. Arkitektens uttryck med bland annat med entreér, innegårdar och gränder samt variation i fasad- och takmaterial bevaras i föreningen. Föreningen har ett garage under mark samt parkeringsplatser utomhus och i carport som kan hyras av boende. Föreningen ligger på bekvämt gångavstånd från golfbanan. Med cirka 300 meter till första tee erbjuder Landskrona Golfklubb en av de mest populära och prisvärda golfbanorna. Landskrona Golfklubb består av två 18 hålsbanor med en slående vy över Öresunds blanka hav och Hildesborgs backar. Den populära Erikstorpsbanan, som är par 71 erbjuder en spännande kombination mellan park- och seaside bana. Hildesborgsbanan som är par 70, ställer krav på spelstrategin. Från säsongen 2021 finns en nyrenoverad driving range med riktiga greenområden vilket höjer kvaliteten på din träning. Till detta finns också ett träningsområde med stor övningsgreen och sex kortare hål med avstånd mellan 50 och 80 meter. I september spelar föreningsmedlemmarna varje år en tävling, Brisen mästerskapet. Efter tävlingen har föreningen en gemensam middag på Brasseriet och där utses den värdiga vinnaren som blir årets föreningsmästare. Medlemmar som inte har grönt kort kan spela på korthålsbanan och saknas golfintresse är alla välkomna till middagen. I närområdet finns förutom golfklubben, restauranger och badplats. Lill-Olas badplats har förutom mysiga grillplatser även utegym och ett elljusspår på 3,8 km. Grillplatserna kan användas hela året. Vid pumphuset finns restauranger, fiskaffär och badplatsen Cement med sin långa pir och småbåtshamn.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Parkeringsplatser finns för uthyrning, p-plats 200 kr/mån, p-plats i carport 400 kr/mån och p-plats i garage 686 kr/mån. (Avser 2022) Föreningen har platser för elbilsladdning som bokas via ett tvättstugesystem. Effekten vid laddning är ca 11 kW.

Övrigt

HSB reserverar i sina olika byggprojekt pengar till konstnärlig utsmyckning. Detta är ett beslut från HSB centralt. HSB Landskrona har tagit hjälp av Skånes konstråd för att välja inriktning och konstnärer som skall skapa utsmyckningen. Inriktningen är att utsmyckningen skall fånga närheten till havet, Borstahusens själ och fisket som var grundförutsättningen för Borstahusen. Vidare har de arkeologiska utgrävningarna som gjorts på gamla golfbanan visat att vårt område har varit en boplats redan för 4 000 år sedan, lång innan bröderna Borste bad om lov att få bosätta sig på kungens mark och bygga hus. Tanken svindlar. De utvalda konstnärerna är Henrik Allgén och Bianca Maria Barmen. Utsmyckningen har fästs på fasader både vid punkthusen och radhusen. Bianca har arbetat med bronsskulpturer och Henrik har arbetat med mosaik. På bilderna nedan ser du exempel på Henrik Allgéns och Bianca Maria Barmen arbete med de konstutsmyckningar som satts upp på olika fasader på föreningens fastigheter. Du som är intresserad och vill veta mer, se även http://www.biancamariabarmen.se http://www.henrikallgen.se/.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gästlägenhet för uthyrning till medlemmar.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Bredband och TV ingår inte i månadsavgiften utan skall tecknas av varje bostadsrättshavare. Alla föreningens lägenheter är försedda med bredband och TV via fiber. I varje lägenhet finns ett kopplingsskåp med möjlighet att koppla ut nätverkskabel till vardagsrum och varje sovrum. Du har två RJ-45 kontakter i dessa rum för anslutning av TV eller datatrafik. Du kopplar själv förbindelsen från korskopplingsskåpet till respektive rum. Fibern är ansluten till Landskrona Energi Stadsnät. Du tecknar själv abonnemang för bredband och TV.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

54 st.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av Säljare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder