Stor härlig trädgård med stort trädäck

Munkagårda 2338

Svalöv, Svalöv

Mindre hus med stor trädgård i lantlig miljö

Söker du lugnet och vill bo i lantlig miljö då har jag den perfekta villan för dig. På Munkagårda 2338 finns detta lilla fina hus som är byggt 1909 och är på 60 + 30 kvm. Ett fint gammalt hus som har renoverats, både på insidan och utsidan, och som är inflyttningsklart. Huset är på 4 rok och har en fin öppen planlösning på bottenplan där köket delas av mot den öppna spisen. Bredvid köket finns ett trevligt utrymme som du med fördel placerar ditt matbord. Du får plats för ett större matbord och medan du njuter av maten blickar du ut över den fina trädgården. Soffa och tv placerar du på andra sidan om köket dvs vid den öppna spisen. Ett rum som får ljus från två håll och där även luft/luft-värmepumpen är placerad. Jobbar du hemma och vill ha kontor finns ett perfekt ställe vid uppgången till våning 2. Ett mindre rum som du kan koppla på en kamin om du vill ha en extra värmekälla. Kniper det och du behöver fler sovrum så kan du få in även en säng i detta utrymme. På våning 2 finns två stora utrymmen som med fördel används som sovrum och i mitten vid trappan har du en större garderob infälld i takslut. Badrummet är placerat på bottenplan och är renoverat sedan några år tillbaka. På Munkagårda bor du i ett eget litet samhälle ca 4 km från Svalöv. Här bor du i lugnet i lantligt miljö. Trädgården är på nästan 2000 kvm och här kan du förvekliga alla dina trädgårdsdrömmar. Redan idag finns det ett fint Attefallshus som jag tror kommer att bli din favoritplats. Här kan du sitta ute under tak och bara njuta. Fina skjutdörrar i glas finns om du vill öppna upp. Bredvid huset finns två förråd som går att skapa om efter tycker och smak. Kanske blir detta ett tonårshem framöver eller eller ett gästhus. Tanken har varit att skapa ett kök och toalett men detta är bara en tanke och finns inte idag. Närmast huset finns ett stort trädäck i olika nivåer med planteringslådor och rabatter. Allt är klart och det är bara växterna som saknas. Längst in på tomten finns ytterligare ett förråd och till barnen finns även en liten lekstuga som behöver lite kärlek. Välkommen till ett litet fint hus på landet.

Budgivning pågår

Fakta

Utgångspris
1 695 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Munkagårda 2:18

Rum

4 st

Sovrum

2 st

Boarea

60 m²

Biarea

30 m²

Tomtarea

1 989 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1909

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Ca 4 km till Svalöv.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Bo på landet med närhet till byn. Bo i underbar miljö i ett eget litet samhälle med åkrar runt omkring. Här har du lugnet och bara har det riktigt bra. I dagens samhälle som är stressigt är detta perfekt dig som inte vill bo så stort.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in i hallen från husets baksida. Direkt när du kommer in finns en minde yta klinker på golvet och innan du kommer in på parketten. Innanför finns en större yta med parkett som är perfekt att kunna ha ditt matbord.

 • Kök

  Köket är stort och rymligt trots mindre bostadsyta. Vita luckor med ljusramplist i trä. Bänkskivan är massiv ek vilket ger ett lyxigt intryck. Perfekt att bara olja in och den håller sig i många år. Golvet är genomgående ekparkett och väggarna är vitmålade. Mellan bänkskåp och väggskåp sitter kakel i 10*10. Vitvaror finns i form av fristående spis i rostfritt av märket Cylinda, fläkt i rostfritt, side-by-side kyl/frys av märket Samsung samt diskmaskin vit Logik. Alla vitvaror är ca 4-5 år gamla. I köket finns även den gamla spisen kvar.

 • Matplats

  När du kommer in i bostaden finns ett utrymme som är perfekt att kunna placera ditt matbord. Du har nära till köket och utanför har du din fina trädgård.

 • Vardagsrum

  Vardagsrummet har också parkett och vitmålade väggar. I taket finns bjälkar precis som i köket och det är i detta rum din luft/luft-värmepump finns som värme huset till dig. Vill du ha extra värme använder du den öppna spisen. Ett fint rum som du placerar din soffa och tv. En vinterkväll tänder du upp en brasa och bara myser. Har du tänkt att använda spisen regelbundet hade jag rekommenderat att sätta in en energikassett.

 • Kontor

  Bredvid badrummet och på vägg upp till våning 2 finns ett mindre öppet rum. Bredden är 2,3 m och här kan du ha ditt kontor, spelhörna eller behöver du mer sovrum så går en säng in där. Golvet är samma som i övriga utrymmen dvs ekparkett och väggarna är vitmålade. Det finns en kamin som inte är installerad.

 • Badrum

  Badrummet är helkaklat dvs med klinker på golvet och kakel på vägg. Fönster finns mot gatan. I badrummet finns duschkabin, kommod och spegel samt tvättmaskin och elektrisk handdukstork. I badrummet finns även en varmvattenberedare. Badrummet har golvvärme (elektrisk - givare utanför dörr)

 • Trappa

  Trappa finns i vinkel upp till våning 2 med trästeg.

 • Ovanvåning

  Ovanvåningen har 2 sovrum. Ett sovrum har egen dörr och det andra är i öppen planlösning med vägg mot hallen. I hallen när du kommer upp finns en garderob i takslut och vid fönstret finns även en möjlighet att kunna ha som en liten sittplats. Hela våningen har laminatgolv och vitmålade väggar. Fönster finns i respektive gavel samt ett takfönster vid trappan.

 • Trädgård

  Trädgården är stor och är på nästan 2 000 kvm. Parkering till bilen finns sidan om huset och sedan går du in genom en grind. Mot gatan har du plan och grind samt häck. . När du kommer in i trädgården möts du av ett nylagt trädäck närmast huset och fint plank mot grannfastigheten. Här har man förberett med blom- och växtlådor samt rabatt. Trädäcket är stort och är i två plan och sträcker sig en en bra bit ner i trädgården. Den övriga trädgården har gräsmatta och träd och här finns alla möjligheter att skapa den perfekta trädgården. Längst ner på tomten finns ett större förråd och utanför din tomt finns beteshagar. Idag går det lite får och betar. Mitt för Attefalls huset finns en lekstuga som behöver fixas till för att bli perfekt.

 • Attefallshus

  Ett nytt Attefalls hus finns längre ner i trädgården. Ett stort trevligt hus som är perfekt för varma sommardagar men som även kan göras om till ett tonårsrum, gästrum mm. Bredvid huset finns två extra utrymmen som man mycket väl skulle kunna göra som kök och vill man ha det som ett extra boende kan man göra det andra utrymmet som toalett. Här är det bara ni som hittar lösningarna.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag som är mäklare på detta objekt. Har arbetat 15 år med nyproduktion och är utbildad som mäklare sedan 2019. Efter några år som anställd startade jag upp i egen regi 2022. Idag driver jag min egna mäklarbyrå RDI AB. Mina ledord är service och kvalitet. Vill du veta mer eller kanske vill du också sälja - tveka inte att ta kontakt.

Tomt

Stor fin tomt med mycket trä och gräsmatta. Längst ner på tomten finns förråd och även ett Attefallshus.

Trevlig uteplats precis utanför bostaden med trädäck.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Svalöv Munkagårda GA:1 ändamål: Vägar

Bilplats

Parkering finns bredvid huset.

Bredband

Finns fiber finns på gatan. Fiber finns inte installerad. Kontakta GlobalConnect - selfservice.globalconnect.se.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Vattenprov har tagits 2024-07-08.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 21/6 2017

Klass

G

Förbrukning

135 kWh/kvm per år

Elektricitet

Förbrukning

168 kWh/år

Drift per år

Övrigt

1 200 kr

Summa

1 200 kr

Ingen har bott i huset. Finns 16A säkring. Avlopp anlagt 1996. Sluten tank för WC och slamavskiljare med utsläpp till rotzons anläggning för BDT. Det är en sluten tank på 3000 liter (max 5 pers). Avloppet ligger ca 6 m söder om huset. Enskilt vatten dvs brunn ligger mellan hus och väg ca 2 m väster om bostadshuset. Ansvar gällande tillsyn åligger fastighetsägare. Inget vattenprov är taget. Kontroll av vatten ingår i köparens undersökningsplikt. Länk: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/dricksvatten/egen-brunn2.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

572 000 kr

Byggnad

342 000 kr

Mark

230 000 kr

Skatt/avgift

4 290 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Pantbrev

Summa

846 000 kr

Antal

5 st

Närområde

Svalöv är en kommun i Skåne län, centralorten är Svalöv. I de norra delarna av kommunen finns Söderåsen och i de södra flyter Råån. Du är omgiven av fantastisk natur. Kommunen gränsar till Bjuv, Åstorp, Klippan, Eslöv, Kävlinge, Landskrona och Helsingborg och är en populär ort att bosätta sig på för familjer som söker sig utanför storstäderna men samtidigt smidigt kan pendla fram och tillbaka. Orten växer ständigt och enligt siffror från 2020 var fanns det en bit över 14 000 invånare på orten.

Parkering

Gott om parkeringar i närliggande villagator.

Kommunikation

Svalövs station centralt beläget tar dig via buss 240 eller Pågatåg in mot Helsingborg C, en resa beräknad på drygt 1h. Via väg 106 och 17 tar du dig snabbt och smidigt ut på E20 som tar dig mot Landskrona och vidare Helsingborg och Lund, Malmö. Du kan även pendla med byte för Öresundstågen som tar dig i båda riktningar.

Närservice

Allting finns inom närområdet i kommunen, från livsmedelsbutiker, resturanger och caféer. Flertalet skolor från dagis till gymnasie nivå. Bibliotek, vårdcentral, apotek och mycket mer finns att tillgå.

Övrigt om närområdet

Svalövsbadet och Svalövssjön är trevliga turist och fritidsmål att besöka. Söderåsen är otroligt vacker och bjuder på trevliga vandringsstigar.

Byggnad

Typ

1-plansvilla

Byggår

1909

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Tegel, puts

Grund

Betongplatta

Grundmur

Betong

Stomme

Tegel

Uppvärmning

Direktverkande el, luft/luft-värmepump, öppen spis

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

1996 - Badrummet renoverat enligt förra ägaren. Tätskick finns (ej våtrumsintyg) 2009 - ca sänkt och rengjort brunn med hjälp av brunnsgrävare enl. förra ägare 2017 - Luftvärmepump - troligen från detta år enligt förra ägaren 2020 - Vitvaror kyl/frys, spis och diskmaskin samt fläkt 2022 - Trädäck 2022 - Uppförande om Attefallshus 2022 - Lekstuga 2024 - Putsat om huset 2024 - Nytt parkettgolv bottenvåning och nytt laminat ovanvåning 2024 - Hela bostaden ommålad 2024 - Trädäck anlagt närmast huset 2024 - Bänkskiva kök 2024 - Bytt eluttag till jordad eluttag. Jordfelsbrytare finns 2024 - Dränerat runt huset.

Övriga byggnader

Attefallshus, lekstuga, förråd


KartaBilder