Sovrum på ovanvåningen

Kingelstadsvägen 14

Kingelstad, Vallåkra

Lantligt läge med dubbelgarage

Visning på söndag är fullbokad. Vänligen anmäl er till tisdagens visning. Söker du ett hem utanför stan och vill bo lantligt då skall du titta på Kingelstadsvägen 14. Huset är förbesiktigat med dolda fel försäkring och du vet vad du köper. Huset visas med VIP-visningar. Huset är byggt 1922 och tillbyggt 2003 och har både solpaneler på taket och dubbelgarage. Älskar du även trädgård är tomten på 1 871 kvm och här kan du verkligen förverkliga alla dina trädgårdsdrömmar. Huset ligger mellan Ekeby och Kingelstad och en bit in från väg 110. Här bor du med vackra åkrar och fält runt omkring dig. Huset är på 5 rok och du har sovrum både på bottenplan och ovanvåningen. Badrum finns på bottenvåningen och en gästwc på våning 2. Hemmet är på 93 kvm men känns större då du har hela ovanvåningen till ditt förfogande. På övre plan finns ett stort allrum och ett sovrum med underbar utsikt. Mycket fönster som är bytta 2006 och som kan öppnas i vädringsläge vilket är perfekt för att ha en fin inomhusmiljö. Hemmet är blandat med lite äldre och nytt och har stor potential. Söker du ett lantligt läge med både stor trädgård och garage då har du ditt hem här. Välkommen till ditt nya drömboende.

Visningar

 • 16
  juli
  tisdag
  kl 17:30 - 18:30
  Välkomna. Bokade visningar. Anmäl via hemsida eller sms
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
1 595 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Kingelstad 8:16

Rum

5 st

Sovrum

3 st

Boarea

93 m²

Biarea

6 m²

Tomtarea

1 871 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1922

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Med bil - Helsingborg ca 20 min, Landskrona ca 20 min, Malmö ca 45 min, Bjuv 15 min Med buss - gångväg ca 260 meter - Helsingborg ca 56 min, ca 30 min till Landskrona.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Trevligt lantligt hem med både dubbelgarage och solpaneler på taket vilket gör boende kostnaderna låga.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in i hallen via uterummet. På golvet är det klinker och väggarna är målade. På väggen finns en hatthylla till dina kläder.

 • Kök

  Köket är ett äldre kök i furu men är ett stort kök med mycket skåp och bänkyta. Plastmatta på golvet och målade väggar. I köket har du plats för ditt köksbord. Vitvaror finns i form av golvstående spis, kyl och frys av märket Siemens, Diskmaskin Asko. Dessa är från år 2020. Bänkskivan är massiv träskiva.

 • Allrum/matplats

  Från hallen kommer du direkt in i ett allrum/matplats. Parkett finns på golvet och väggarna har målad tapet

 • Vardagsrum

  En bra storlek på vardagsrummet med mycket ljus från fönster i två väderstreck. Parkett på golvet och tapet på väggarna.

 • Sovrum bv

  Ett stort fint sovrum med gott om plats och mycket förvaring. Fönster finns mot trädgården. Golvet är parkett och väggarna har tapet.

 • Badrum

  Badrum når du via hallen på entréplan. Det är ett helkaklat badrum med klinker på golvet och kakel på vägg. Duschkabin, bredare kommod och spegel finns samt handdukstork som är vattenburen. I badrummet står även en tvättmaskin av märket Miele Power Wash 2,0 som är kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

 • Hall 2

  Mellan vardagsrum och sovrum finns en mindre hall med dubbeldörr direkt ut till trädgården och förråden utanför. På golvet är det laminat och väggarna är målade.

 • Trappa

  En brantare furutrappa finns upp till våning 2. Under trappan finns ett rum med egen dörr som är perfekt till extra förvaring. Detta utrymme når du via vardagsrummet.

 • Allrum ov

  Ett stort trevligt rum med mycket yta. Snedväggar finns men rummet känns stort. På golvet finns laminat och väggarna har både panel och tapet.

 • Sovrum ov

  Ett mycket stort sovrum med härlig utsikt över åkrarna. Parkett på golvet och tapet på väggarna. Taket har panel. Garderober finns till förvaring.

 • Gäst wc

  WC är placerat vid allrummet och har klinker på golvet och tapet på vägg. Wc och tvättfat samt spegel. Perfekt med två toaletter.

 • Uterum

  Du välkomnas in i huset via uterummet som är uppreglat och är ett stort rum som täcker hela gaveln med trädäck på golvet och inglasade fönster. Idag finns det en trapphiss för att komma upp en våning. Denna går att ta bort om så önskas. Ett fint extra rum som funkar perfekt både att sitta och mysa i men även här kan du hänga av dig innan du kliver in i bostaden.

 • Dubbelgarage

  Ett stort dubbelgarage med två separata garage som båda har elektriska garageportar. På golvet finns betongplatta. Perfekt att kunna köra in din bil men du har även plats för att "mecka" om du önskar det eller kanske har du husvagn eller släp som behöver en extra plats.

 • Trädgård

  Trädgården är stor och är på hela 1 871 kvm. Här finns både gräsmatta och massor med växter och träd av olika slag.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag som är mäklare på detta objekt. Jag driver idag min egna mäklarbyrå efter 15 år med nyproduktion och några år som anställd mäklare. Mina ledord är service och kvalitet. Vill du veta mer - tveka inte att ta kontakt med mig.

 • Källare

  Källaren når du via uterummet. I källaren finns pelletspanna och varmvattenberedare. Det är låg höjd i källaren och det finns extra plats till förvaring.

Tomt

Stor trevlig tomt med både växter och gräsmatta.

Uppbyggt uterum mot gavel med trapphiss.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Kingelstad GA:7 ändamål: Vattenförsörjning Last: Officialservitut Utrymme, 1283K-15913.1

Bilplats

Stor parkering bredvid huset samt dubbelgarage.

Bredband

Fiber finns installerad.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 15/9 2022

Klass

B

Förbrukning

109 kWh/kvm per år

Elektricitet

Leverantör

Eon

Förbrukning

14 138 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

4 500 kr

Elförbrukning

32 580 kr

Väg/Samfällighetsavgift

1 566 kr

Renhållning

2 735 kr

Övrigt

1 150 kr

Summa

42 531 kr

El Eon år 2023 - elnätsavtal 21 458 kr och elhandelsavtal 11 122 kr. Båda per år. Samfällighet Kingelstad- Tjutebro - vatten ca 30-40 kubik/år. Vattenkostnad är uppskattad. Slamsugning av brunn 1 150 kr/år Slamtömning: https://nsr.se/privat/allt-om-din-sophamtning/slam-och-latrin/vad-kostar-slamtomning/. Schemalagd årlig tömning 3-6 kubik. Pellets kostnad - 4 pallar per år ca 16 000 kr.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 374 000 kr

Byggnad

825 000 kr

Mark

549 000 kr

Skatt/avgift

9 525 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1955

Pantbrev

Summa

904 000 kr

Antal

10 st

Närområde

Kingelstad är ett område beläget tätt intill Vallåkra i Helsingborgs kommun. Det dateras bak till 1850-talet då folk bosatte sig i området som främst präglas av lantbruk.

Parkering

Finns gott om parkeringsmöjligheter intill bostäderna.

Kommunikation

Är kollektivt ditt val av transport har du från Kingelstadsvägen 14 en kortare promenad på 260m till hållplats Kingelstad Folmerstorpsvägen där Regionbuss 260 mot Landskrona via Tågarp går. Denna tar dig till Landskrona C och här har du en restid på cirka 30 minuter. Vill du vidare in mot Helsingborg C har du en 8 minuter bytestid sedan en cirka 15 min tågresa. Här har du en total resetid från bostad till Helsingborg C på cirka 55 minuter. Är ditt val av färdmedel personbil har du en smidig färd in mot Helsingborg C på cirka 20 minuter.

Närservice

Längs Gultarpsvägen finns Kingelstad Byskola som är en privat grundskola för elever årskurs 1-5. I närområdet finns även Astrids kunskapsskafferi som fokuserar på praktiskt lärande och Skånejagt, en jaktbutik. Väg 110 tar dig i olika riktningar mot närliggande Tågarp och Ekeby som erbjuder ett större utbud av närservice i form av livsmedelsbutik, vård och restauranger. Cirka 20-25 minuter med personbil tar du dig in mot Helsingborg och Väla Centrum som erbjuder allt du kan tänkas behöva i vardagen.

Övrigt om närområdet

Här bor du i ett lugnt, lantligt och naturnära område. Njut av omgivningen med olika typer av sport, vandring, cykling eller varför inte en grillning eller picnic med familj och vänner.

Byggnad

Typ

1-plansvilla med källare

Byggår

1922

Bjälklag

Betong

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Puts på befintlig tegelfasad, plåtm, träpanel

Grundmur

Källare, krypgrund, uppreglad/plintad grund uterum

Stomme

Trä, tegel, betong

Uppvärmning

Solceller, vattenburna radiatorer, pelletspanna

Tak

Plåt

Fönster

2-glas/3-glas

Renoveringar

1998 - Nytt plåttak 1998 - Skorsten renoverades 2003 - Dubbelgarage byggdes med 2 separata garage och elektriska portar 2006 - Ny fasad, puts på befintlig fasad 2006 - Nya fönster 2010 - Pelletspanna installerades i källaren 2013 - Lagt nytt laminatgolv på ovanvåningen 2015 - Installation av 3-kammarbrunn 2015 - Ny parkett i vardagsrum, matplats och sovrum 2019 - Solpaneler installerades - extra panel som endast värmer vatten 2020 - Ny ytterdörr mellan uterummet och huvudbyggnad 2020 - Ny tvättmaskin/kombimaskin 2020 - Ny kyl och frys 2024 - Ny pelletsbrännare.

Övrigt

Solpaneler på taket, panel som endast värme varmvatten

Övriga byggnader

Dubbelgarage, förråd


KartaBilder