Hall som leder till vardagsrum

Prästgatan 8A

Centrum, LANDSKRONA

Charmig tvårummare med härligt ljusinsläpp och balkong i söderläge belägen i Centrum.

CHARMIG TVÅRUMMARE MED LJUS INTERIÖR I EN STABIL FÖRENING, PÅ BÄSTA LÄGE! I hjärtat av Landskrona i populära området Centrum finns Prästgatan 8A. En trevlig tvårummare om 56 kvm på tredje våningsplanet med balkong i söderläge. Med sina tilltänkta, moderna färgval fylls lägenheten genomgående av vitmålade väggar och grå laminatgolv. Det bidrar till en röd tråd i bostaden som gifter sig väldigt väl med det härliga ljusinsläppet från balkong och fönsterpartier. När du stiger in genom entrén möts du av en öppen, rymlig hall som binder samman både kök, vardagsrum och sovrum. Både i hall och sovrum stoltserar det vackra vita garderober med ramluckor och fin inredning som nästan når från golv till tak. I samtliga rum ligger olika nyanser av grå 1-stegs laminat på golvet, och väggar och tak i hall och sovrum har nyligen målats om i vitt. Vardagsrummet känns väldigt stort och luftigt. Där finns ytor för både matplats, soffa och TV-hörna. I anslutning till vardagsrummet finns en härlig liten balkong där du kan avnjuta söderläget och sommarens solstrålar mot innergården. I bostaden finns ett stilrent IKEA kök med vita luckor i fasad panel samt vitrinluckor över vask och svarta handtag som knyter samman väl med garderoberna som har likadana handtag. Köket har både kyl/frys och diskmaskin inbyggt för att matcha köksinredningen vilket rent estetiskt är väldigt tilltalande och ger en enhetlig känsla i rummet. Utöver detta har du även induktionshäll, micro och ugn som är välplacerade i en ergonomisk höjd. Köket vinklas av och ger utrymme för en mindre matplats och mer förvaring i skåpet som binds samman med garderoben i vardagsrummet. Sovrummet är i bra storlek och ger möjlighet till mer förvaring i garderoberna. Badrummet är helkaklat dvs kakel på vägg och klinker på golv i grå-vita nyanser. I badrummet finns även en rymlig dusch med duschväggar i klarglas. Här bor du perfekt med närhet till City och allting du kan tänkas behöva i vardagen. City Gross är ett stenkast bort, precis som Apotek Hjärtat. Ett stort utbud av restauranger och caféer och flera andra butiker finns att tillgå. Trevliga promenader erbjuds både i närliggande parker och längs kustlinjen. Gym och sportcenter finns också i närområdet. Pendlar du med personbil tar du dig snabbt och smidigt ut via Österleden i riktning både mot Helsingborg och Malmö. Föredrar du att pendla kollektivt finns där flera olika alternativ av bussar som tar dig till Landskrona station på cirka 10 minuter. Varmt välkomna att anmäla er intresseanmälan redan idag hos ansvarig mäklare!

Fastighetsmäklare

Profil

Douglas Roweus

0732-011 797

douglas.roweus@rdi.se

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Ljus och fräsch interiör i tilltänkta moderna toner och färgval med en röd tråd genom hela bostaden.

Kökstyp

IKEA.

Rum

 • Hall

  Ljus och fräsch hall som leder dig genom hemmet. På golvet ligger ett trevligt grått 1-stegs laminatgolv. Du har gott om förvaringsmöjligheter i de stora garderoberna med fin inredning som når från golv nära till taket.

 • Vardagsrum

  Till höger om hallen finner vi ett vardagsrum i bra storlek. Det rymmer både en soffa och TV-hörna, men även möjlighet till matplats. Ett stort härligt rum med många möjligheter. Ett vackert grått 1-stegs laminat ligger på golvet. I anslutning till vardagsrummet finns även din balkong.

 • Balkong

  I anslutning till vardagsrummet finns en härlig liten balkong i söderläge.

 • Köket

  Ett charmigt IKEA kök med vita panelfasad luckor samt vitrinskåp med svarta handtag som även matchar garderoberna i bostaden. Integrerad kyl/frys och diskmaskin vilket ger en exklusiv enhetlig känsla. Du har micro och ugn i ett högskåp vilket gör att du ej behöver böja dig när du skall ta ut din mat. Självklart har lägenheten en modern induktionshäll. Bänkskivan är i vackert, träliknande material som bryter av väl mot de vita partierna. Längst in i köket vid fönstret finns utrymme för en mindre matplats och mer förvaring.

 • Sovrum

  Rymligt sovrum med vackert grått 1-stegs laminatgolv. Samma vackra garderober med ramluckor och trevlig inredning som pryder hallen finns även i sovrummet och ger utrymme för mer förvaring.

 • Badrum

  Ett fint helkaklat badrum i grå-vita nyanser med en rymlig inglasad dusch. WC, tvättställ med förvaringsskåp under samt spegelskåp.

 • Mäklaren

  Jag heter Douglas Rowéus och har jobbat som fastighetsmäklare hos RDI AB snart ett år. Har tidigare varit anställd hos mäklare i Åstorp/Bjuv. RDI är idag aktiva och verksamma inom Helsingborg, Landskrona och närliggande kommuner. För mig är det viktigt att kunden alltid är i centrum. Jag vill förmedla en trygg affär på ett lugnt och metodiskt vis där alla parter är nöjda med utfallet. Mer information om mig och företaget finns på vår hemsida - www.rdi.se. Har du några funderingar eller vill ha ett möte mig med är du varmt välkommen och höra av dig.

Månadsavgift

4 396 kr/mån

Ingår värme och vatten i avgiften, samt kabel-TV (grundutbud) från Comhem.

Indirekt nettoskuldsättning

209 523 kr

Total nettoskuld 8 422 032kr (2022)

Balkong och uteplats

Balkong i söderläge.

Våning och hiss

Hiss finns ej.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 18/5 2018

Klass

D

Drift per år

Försäkring

2 395 kr

Elförbrukning

3 400 kr

Summa

5 795 kr

El cirka 100kr/mån + avgift till energibolaget om 5-600kr/kvartal. Därav (550*4) + (100*12) = 3400kr/år.

Närområde

Centrum Landskrona växer och frodas ständigt och är en populär ort att bosätta sig i. Närheten till både Helsingborg och Malmö gör att många söker sig hit för att optimera dagspendlingen.

Parkering

Gratis parkering finns i närområdet. Bra pendlingsmöjligheter finns, ca två minuters promenad till busshållsplats med trådbuss som tar dig till Landskrona tågstation på sju minuter samt Venterminalen runt hörnet.

Kommunikation

Landskrona ligger välplacerat mellan Helsingborg och Malmö. Du har goda pendlingsmöjligheter i båda riktningarna via E6:an som tar dig hela vägen dit med bil. Är kollektivt ditt val går det smidigt att ta sig via tåg. Det går både Pågatåg och Öresundståg åt båda riktningarna som snabbt och smidigt tar dig fram. Buss 218 tar dig från Skeppsbron i Landskrona in mot Helsingborg på ca 40 min.

Närservice

Här finns allting man kan behöva i närområdet. Ett urval av både olika restauranger och livsmedelsbutiker såsom City Gross, Willys och Coop. Ett stenkast bort ligger Landskronas Lasarett. Det finns flertalet alternativ av skolor och dagis för barnen i kommunen och likaså sportföreningar.

Övrigt om närområdet

Med bara några minuters promenad når du havet, småbåtshamnen och citadellområdet med sitt utomhusbad. Nytt kallbadhus är planerat att uppföras under 2024. Lagunen med sin långgrunda strand, beachvolleyboll plan, utegrillar, lekplats och skatepark är nyrenoverad. Följ stigarna från Citadellet och vandra eller cykla i en härlig avkopplande, vacker miljö. Ta del av den vackra naturen som finns längs med Glumslövs backar och hela kustlinjen. Om golf är din sport ligger Landskronas golfklubb perfekt belägen längs sundet och de har även en fantastisk restaurang på plats.

Byggnad

Typ

Flerfamiljehus

Byggår

1951

Övriga byggnader

Det finns två förråd att tillgå, ett av dem är helt nyrenoverat. De fungerar som matkällare/källarförråd. Miljöhus finns på innergården. Tvättstuga finns i andra huset, man har tillgång till 2st. Utöver detta finns ett hobbyrum, samt ett kombinerat bibliotek/torkrum.

Förening

Namn

Riksbyggen BRF Lommen.

Organisationsnr

744000-0714.

Gårdsplats

Trevlig innergård.

Ekonomi

Nyckeltal för föreningen: Soliditet - 9% (2022) Årsavgift per kvm - 837kr/m2 (2022) Belåning per kvm = 8 422 032 / 2301 = 3 660kr/m2 (2022) Fond för yttre underhåll - 3 534 700kr (2022) Efter budgetgenomgång under 2023 har styrelsen valt och höja samtliga årsavgifter med 4% från och med januari 2024.

Om föreningen

Riksbyggen BRF Lommen registrerades 1952 och nuvarande stadgar 2018-09-15. Det är en bostadsrättsförening där syftet är och upplåta bostadslägenheter till dess medlemmar. Den har sitt säte i Landskrona varpå de äger fastigheten Lommen 17. På fastigheten finns 1 byggnad med 38st lägenheter samt 1 uthyrningslokal. Adresserna är Prästgatan 8 A-C i Landskrona. Lägenhetsfördelning: 1 Rok - 3st 2 RoK - 23st 3 RoK - 11st 4 RoK - 1st Föreningen äger: Total Tomtarea - 1128 m2 Total Bostadsarea - 2301 m2 Total Lokalarea - 303 m2 Total mark föreningen äger = 3732 m2.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Övrigt

Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Renoveringar

Tidigare utfört underhåll: 2005 - Större omfattande renoveringar utfördes med tak, rör och ledningar, elen byttes ut. Stambyte. 2016 - Fasdadrenovering, Underhållsavgasning, byte vindsdörr 2017 - Målning i lokal, installationer av nya taggar, tvättning och underhåll av fasad och tak, OVK-besiktning 2018 - Tak, byte av brandgasventilation, dörrbyte, målning av gemensamma utrymme 2019 - Nya vindsförråd, målning miljö och trapphus, ventilationsunderhåll, belysningsunderhåll 2020 - Installationer av taggsystem till tvättstugan, Kontroll av värmeväxlare, målning gemensamma utrymme, underhållsadminstration 2021- Relining, balkonger, källarförråd, målning, dörrautomatik, ventilationsåtgärder Årets utförda underhåll (2022): - Fläktbyte, underhåll dörrautomatik, målning panel, portar och kring fönster. Framtida underhåll: 2024 - Status kontroll görs var 3:e år, infaller 2024 - Uppgradering av burar (förråd) i källare Föreningen följer en underhållsplan för att kunna planera kommande underhåll tidsmässigt och kostnadsmässigt. Kalenderår 2022 reserverades 567 000kr.

Tv och bredband

Telenor internet, Comhem Kabel-TV.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

38 st.

Lokaler

1 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder