Hörnläge med vacker trädgård

Fågelvägen 1

Ekeby, Ekeby

Trevligt hörnhus på perfekt läge

Välkomna till Fågelvägen 1 som är en 1-plans villa med källare och en helt underbar trädgård. Ett supertrevligt hem som du kan inreda precis hur du vill. En fantastisk möjlighet att skapa ditt egna drömhem. Passar inte visningstiderna hjälper jag er gärna med en VIP-visning. Ring eller mejla så hittar vi en tid som passar er. Bostaden är förbesiktigad med Trygg Överlåtelse. Det innebär att en certifierad besiktningsman har besiktigat huset och det finns en dolda felförsäkring. Du som köpare vet vad du köper. Besiktningsprotokoll lämnas ut till visningsgäster och du du har möjlighet att ringa besiktningsman om du har frågor. Huset är mycket välvårdat och fint underhållet trots sina 50 år. Ett välvårdat hem i äldre stil där badrummet är renoverat för ca 8-9 år sedan med kakel på vägg och klinker med golvvärme samt dusch med duschväggar i klarglas. Självklart finns infällda spotlights i tak. Bergvärme kom in för ca 15 år sedan och gör bostaden energieffektivt. I master bedroom finns en Air-condition som ger frikyla (man använder kylan i borrhålet) via bergvärmen. Skönt att kunna sova i ett svalt rum när solen lyser på. På entréplan finns 3 sovrum samt vardagsrum och kök. Köket är äldre och är i behov av renovering. Vardagsrummet som ligger sidan om är stort och rymligt med ett vackert äldre vacker parkett. Från vardagsrummet tar du dig ut till husets fina uterum. Ett trevligt uterum med glasdörrar och som har sol långt in på dagen. I källaren finns din gillestuga. Ett stort rum med en öppen spis. Mysigt att kunna tända upp en brasa och bara sitta och mysa. I källaren finns även wc, sovrum, verkstad, flera förråd samt tvättstuga och en bastu. Källaren är rymligt och här finns alla möjligheter att förverkliga dina önskemål. Du kan komma ner i källaren även utifrån via gaveln på huset. Trädgården är exemplariskt skött med många vackra blommor. Ett vackert valnötsträd finns på hörnan mot grönområdet som ligger sidan om. Hjälpredan (robot gräsklippare) ingår så du kommer att ha tid över till annat. Utöver detta finns garage och framför den har du plats för flera billar men du kan även parkera på gatan. Ett mycket trevligt hem som det är tid att måla och fixa i. Planlösningen är perfekt med sina tre sovrum och ytterligare ett i källaren. Ett hem som du kan flytta in i med kort varsel. Hemmet har många möjligheter och det är bara du som sätter begränsningarna. Ett stort plus är att det är en hörntomt, nära till grönområde och lekplats samt att huset har både bergvärme och garage. Välkommen till ditt nya drömboende.

Fakta

Utgångspris
1 895 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Plogen 2

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

108 m²

Biarea

102 m²

Tomtarea

942 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1973

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Buss till Helsingborg C - 31 min, Landskrona Station - 42 min, Bjuv 33 min, Lund 1 tim 5 min, Malmö - 1 tim 21 min Bil till Helsingborg C - ca 20 min, Bjuv ca 13 min, Lund ca 45 min, Malmö ca 51 min, Landskrona ca 27 min.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Trevligt hus på fint läge i Ekeby. Huset är förbesiktigat med Trygg Överlåtelse - Independia Raksystem. Det innebär att en certifierad besiktningsman har besiktigat huset och det finns både en BoFrid och Dolda Felförsäkring. För dig som köpare kan du köpa till en köpargenomgång och få en 12 månaders vitvaruförsäkring.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in i huset där det finns en plastmatta på golvet som liknar klinker. På vänster sida finns en Garderob som du kan hänga av dig dina kläder men även en klädhängare finns på den vänstra väggen. Väggarna är målade, panel i taket.

 • Kök

  Köket finns till vänster och är nästan i original. Plastmatta på golvet och målade väggar. Luckorna är fanér och bänkskivan är laminat. Ett äldre kök med fönster mot båda gatorna. På vägg mot hall finns infällda skåp i form av skafferi och städskåp. Vitvaror finns i form av kyl och frys i äldre modell, fristående spis och fläkt i äldre modell och en nyare, vit, diskmaskin men vi vet inte exakt årtal. Köket är stort och trevligt och här finns gott om plats för köksbord.

 • Vardagsrum

  Vardagsrummet ligger sidan om köket och rakt fram i hallen. Ett jättefint rum med fönster mot gaveln och även fönster mot uterum och trädgården. På golvet finns parkett från original som är i fint skick. Väggarna är målade. Du har med fördel både matbord och soffgrupp i detta rum.

 • Sovrum 1 - kontor

  Det första sovrummet till vänster i hallen. Fönster ut mot uterum och trädgård. Parkett på golvet och målade väggar. Två infällda garderober finns bakom dörren.

 • Sovrum 2 - master bedroom

  Trevligt rum längst in i huset som har laminat på golvet och målade väggar. Detta rum har egen fönsterdörr ut till trädgården samt en egen klädkammare. En fristående garderob finns på vägg mot sovrum 1. I detta rum finns även en air-condition som är kopplad på bergvärmen vilket innebär att du kan sova svalt då rummet har söderläge.

 • Sovrum3

  Andra sovrummet på gaveln och det rum som ligger vid sidan om badrummet. Bra storlek på rummet med fönster utmed Fågelvägen. Golvet är laminat och väggarna är målade.

 • Badrum

  Badrummet är renoverat för ca 8-9 år sedan. Klinker på golvet med vattenburen värme och kakel på väggarna. Duschvägg i klarglas med mosaik i duschen. Kommoden är bred med extra förvaring och sidan om den finns en handdukstork som är vattenburen. Det innebär att det är värmekällan i badrummet som fungerar både som element och handdukstork. I taket finns infällda spotlights.

 • Trappa

  Trappan till källaren är i furu. Vitmålad i hallen och furu nere i gillestugan. Trappsteg är klädda med heltäckningsmatta.

 • Gillestuga

  Direkt när du kommer ner från trappan kommer du ner i Gillestugan. Ett rum med panel på vägg och tak. Golvet har laminat och det finns en fin öppen spris. I taket finns infällda lampor i panelen. Trevligt rum som jag tror kan bli ditt favoritrum under vintertid när man tänder upp en mysig brasa.

 • Gäst wc

  Perfekt med ett gäst wc på detta plan. Den är i äldre skick med plastmatta på golvet och tapet på väggarna. Tvättfat och spegelskåp finns samt wc och ett element.

 • Grovkök

  Din tvättstuga ligger längst in mot gaveln. Ett rum i bra storlek och som har goda användningsmöjligheter. Det finns klinker på golvet och målade väggar. Tvättmaskin och torktumlare som står ovanpå varandra, dvs en tvättpelare av märket Bosch. Vask finns och även en Mangel samt en duschkabin av äldre modell. Med små medel får du en jättefin tvättstuga med egen dusch.

 • Bastu

  Sidan om tvättstugan finns din bastu. En vanlig klassisk bastu som går att ha som bastu eller göra om det till något annat.

 • Förråd

  I tvättstugan finns även ett separat förråd som erbjuder mer förvaringsmöjligheter.

 • Verkstad

  Detta rum når du antingen från hallen och gillestugan eller från husets gavel där du har en trappa ned. Detta rum har dem använt som verkstad. Målat betonggolv och vägg och här finns inredning på väggarna. Ett stort rum som du kan använda hur du vill.

 • Förråd nr 2

  Ett extra förråd som ligger i verkstaden nästan bakom den öppna spisen. Betonggolv och målade väggar.

 • Pannrum

  Ligger på gaveln och där står Nibe pannan för din bergsvärme. Kompressorn är bytt. Ett stort rum med gott om plats och fönster finns ut mot gatan.

 • Sovrum 4

  Detta rum är helt ljudisolerat. I ungdomarnas dagar har man spelat i detta i detta rum. Akustik finns på både väggar och tak. Här finns även ett dokumentskåp och lite hyllor samt garderober.

 • Uterum

  Framför vardagsrummet finns ett inglasat uterum i bra storlek med armerat plåt tak. Fin och rejäl inglasning mot trädgården samt trädäck på golvet. Ett härligt rum med uteplats utanför som är stenlagd. Mysigt att kunna sitta här och blicka ut över den fina trädgården.

 • Garage

  Eget garage finns ut mot Fågelvägen. Garaget har både elektrisk garageport samt en egen dörr in till garaget. Ett garage med mycket yta.

 • Trädgården

  En superfin trädgård som är välskött. I trädgården finns din egna hjälpreda Robot gräsklipparen. Många vackra växter och valnötsträd som pryder längs hörnen av tomten.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag som är din mäklare. Kommer från Billesholm och har haft mina ungdomsdagar i Ekeby. Har även ägt ett radhus på orten för många år sedan. Driver idag min egna mäklarbyrå med ledord som service och kvalitet. Letar du efter en mäklare som skall vara personlig och anpassningsbar, tveka inte att ta kontakt med mig. Jag säljer i Helsingborg, Landskrona, Bjuv, Höganäs och Svalövs kommun.

Tomt

Hörntomt.

Trevlig hörntomt som är exemplarisk skött.

Vacker hörntomt i bra solläge med uterum.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1970-12-16) Stadsplan (1965-07-08)

Bilplats

Garage finns. Möjlighet finns att parkera utanför.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 18/10 2023

Klass

C

Förbrukning

41 kWh/kvm per år

Elektricitet

Leverantör

Öresundskraft

Förbrukning

10 186 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

6 569 kr

Elförbrukning

9 178 kr

Renhållning

3 255 kr

Summa

19 002 kr

NSVA - Bruttopris vatten 6 569 kr - 68 m3. Driftskostnader är el och VA baserat på årsförbrukning 2022.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 330 000 kr

Byggnad

1 078 000 kr

Mark

252 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1973

Pantbrev

Summa

490 000 kr

Antal

5 st

Närområde

Ekeby är en tätort i Bjuvs kommun i Skåne län. Från 2015 ingår även ett obebott område i Svalövs kommun i tätorten. Orten består av två sammanvuxna samhällen - Ekeby, kyrkby i Ekeby socken, och brukssamhället Skromberga. I Ekeby finns ett radio- och teletekniskt museum.

Parkering

Gratis parkering.

Kommunikation

Buss.

Närservice

Mataffär Ekebyhallen, stor möbelaffär som är väldigt känd - Ekeby Möbelaffär.

Övrigt om närområdet

Skola Ekeby skola erbjuder grundskola från förskoleklass till årskurs 9 samt fritidshem. Vår skola är placerad i en kreativ och pedagogisk miljö och med närhet till skog och natur och tillsammans arbetar vi för att ge våra elever de bästa förutsättningarna för framtiden. Förskolor Pärlugglans förskola, Kullerbyttans förskola, Almlidens förskola, Ekeby förskola.

Byggnad

Typ

1-plansvilla med källare

Byggår

1973

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Tegel/Trä

Stomme

Trä

Uppvärmning

Bergsvärme

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder