Vackert burspråk och fint område

Ask-upmarks allé 15

Ramlösa, RAMLÖSA

Radhus i Ramlösa Brunnspark

Ask-Upmarks Allé 15 erbjuder ett välplanerat radhus i hjärtat av Ramlösa nära Brunnsparken. Här bor du i ett kvadratsmart hem som väl skiljer de sociala och privata ytorna. Man förfogar över en mindre trädgårdstomt i bästa solläge, med ett trädäck i bra storlek som rymmer större utemöblemang och som delvis är skyddat av tak. Mycket i hemmet är i original och ett renoveringsbehov föreligger. Det finns goda möjligheter för den händige och nytänkande att sätta sin egen prägel och skapa sitt framtida drömboende. Passar inte visningstiderna - hör av er och vi bokar en VIP-visning. Detta är en bostad som gör sig utmärkt för den befintliga eller växande familjen. Med sina 3 sovrum och 2 badrum på respektive våningsplan erbjuds du en optimal planlösning där du kan ha ett luftigt entréplan som kan samla familj och vänner för att umgås i det stora vardagsrummet som leder dig vidare ut mot terrassen. Väderlek spelar inte någon större roll då man har ett parti under skyddat tak där det utan problem kan avnjutas middagar även om sommarregnet skulle slå ner. När solen skiner kan man dra fram flertalet solstolar på det stora trädäcket och avnjuta värmen hela vägen in på sen timmarna. Ett trevligt avlångt kök som ger bra med ytor för matlagning, hel kyl och frys från Electrolux. Vita luckor och stora vita kakelpartier finns mellan bänkskåp och väggskåp. Ditt matbord placerar du med fördel mot fönstret där det finns ett burspråk. I vardagsrummet ges möjlighet för ett större matbord men även för soffgrupp. HSB Brf Brunnsparken är en stabil förening med låg belåning på 4 891 kr/kvm samt en soliditet på 33%. Snitträntorna är 1,38% (2002) och sträcker sig på lån fram till åt 2029. Du bor i en fantastisk miljö med närhet till Ramlösa Brunnspark, tågstationen på Ramlösa station når du antingen via en rask promenad eller via buss. Buss och möjligheter till pendling finns om du vill hålla kostnaderna ner. Utbildningsalternativ för barnen från ung till äldre med flertalet dagis och skolor i närområdet. En idyll för den växande familjen. Välkomna till ert nya drömboende.

Vägbeskrivning

Från din hemadress på Ask-Upmarks allé 15 tar du dig via fots/cykel snabbt och smidigt till Ramlösa station som ligger strax över 1km från hemmet. Därifrån går Pågatåg både i riktning mot Helsingborg och Malmö. Tåg till Malmö C ca 52 minuter, och in mot Helsingborg C på ca 4 minuter. Buss: Ramlösa station går även Regionbuss 299 som tar dig in till Helsingborg C på 6 minuter. Vill du inte ta dig lika långt till fots finns ytterligare ett alternativ där buss går närmare hemmet. Hållplats Helsingborg Wallisgatan ligger endast 200m från din adress och där tar du dig med stadsbuss nummer 2 in mot Helsingborg C på cirka 13 minuter. Bil: Du tar dig smidigt både in mot Helsingborg, men även mot Malmö via Rydebäck, Landskrona och Lund.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Perfekt boende för dig som behöver flera rum och gärna vill ha trädgård.

Rum

 • Hall

  Stig in genom dörren till den rymliga hallen som binder samman hela entréplanet. I både hall och kök ligger samma ljusa laminatgolv som är smakfullt och väldigt tåligt. I hallen finns en garderob med integrerad hel spegel.

 • Kök

  Direkt till höger från hallen kommer nås du av köket. Ett rymligt kök där det finns plats för matplats och gott om matlagnings ytor. Matbordet placeras med fördel mot det vackra burspråket som ger ett vackert ljus in i köket. Köket har vita luckor och stora vita kakelplattor, laminat bänkskiva och fristående spis. Vitvaror finns i form av diskmaskin, samt hel kyl och frys från Electrolux.

 • Badrum

  Badrumet på entréplan är i vitt kakel och svart klinkergolv. Inglasad dusch i klarglas. Bredvid duschen finns en WC. Tvättställ med kommod i större modell som sträcker sig längs väggen mot trappan. Ovanför tvättstället finns en spegel. Fönster finns ut mot entrén och av mindre modell som du kan öppna och släppa in luft utan risk för insyn.

 • Vardagsrum

  Vardagsrummet är i bra storlek som utan problem rymmer både soffgrupp, TV-hörna och matplats om så önskas. Här ligger ett nyare parkettgolv. Utgång mot trädgården och den härliga uteplatsen.

 • Klädkammare

  Mellan trappan till ovanvåningen och vardagsrummet finns en klädkammare som ger möjlighet till mer förvaring.

 • Trappa

  I mitten av hallen tar du dig upp till ovanvåningen och andra planet i hemmet. En furutrappa med matta på stegen.

 • Hall ovanvåning

  När du stiger upp för trappan till andra våningen möts du av en mindre hall, en passage mellan de tre sovrummen och badrummet. Linoleum matta på golvet genomgående i både badrum och sovrum på hela ovanvåningen. Fanerdörrar till varje rum.

 • Sovrum 1 ovanvåning

  Första rummet till vänster när du kommer upp från trappan. Är beläget mitt emot badrummet. Agerar idag som gästrum. Två garderober finns på vägg mot trappan.

 • Sovrum 2 master bedroom

  Sidan om finns lägenhetens Master Bedroom, det största av de tre sovrummen med vy ut mot altanen. Utöver att det redan är i bra storlek finns en stor klädkammare att tillgå.

 • Sovrum 3 ovanvåning

  Till höger efter badrummet nås vi av ovanvåningens första sovrum. Idag använt mer i ett förvaringssyfte som ett extra rum.

 • Badrum ovanvåning

  Direkt till höger från trappuppgången finns ett badrum med plastmatta på golvet och tapet på väggarna. Detta badrum har badkar. Alltid perfekt att ha ett badkar om man har barn. Tvättställ och spegelskåp finns samt en egen tvättmaskin.

 • Trädgård/Uteplats

  Trädgården erbjuder en fantastisk uteplats i bra solläge med ett större trädäck. Ett parti är under tak där det finns gott om utrymme för möblemang med bord och stolar. Trädäcket sträcker sig vidare ner längs trädgården mot förrådet som finns strategiskt placeras ut mot kanten. En trevlig trädgård som som är praktisk och lättskött med små rabatter och staket runtomkring med dörr ut till andra sidan.

 • Förråd

  Mot slutet av tomten, i ytterkant av trädgården finns ett förråd i bra storlek. Ger möjlighet till mer förvaring.

 • Mäkalaren

  Susanne Durgaram och Douglas Roweus är mäklarna på detta objekt. Det är den mindre mäklarbyrån med ledord som service och kvalitet. Söker du säljande mäklare som är anpassningsbara tveka då inte ta kontakt med oss. Mer info finns på vår hemsida www.rdi.se

 • Område

  Ett perfekt område för barnfamiljer då det finns många lekplatser i närområdet. Gatorna i området är bilfria. Du har flera bushållsplatser (stadsbussar) precis utanför området och närhet till Ramlösa station där tåg och regionbussar går. Vill du storhandla finns många av de större matkedjor som Willys, Coop, Maxi och City Gross mfl i din närhet. Behöver du tvätta extra och vill ha mer plats har även föreningen flera tvättstugor som går att boka. En kort promenad från bostaden finns även idrottshall och föreningslokal och även dagis.

Månadsavgift

7 469 kr/mån

Inkl värme och vatten inkl brf tillägg

Indirekt nettoskuldsättning

448 240 kr

Brf Totala Nettoskuld 120 569 227 kr. Belåning 4 891 kr/kvm

Balkong och uteplats

Härlig uteplats med trädäck och en mindre lättskött gräsplätt.

Våning och hiss

Radhus i två plan.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 7/5 2019

Klass

E

Förbrukning

128 kWh/kvm per år

Elektricitet

Förbrukning

3 398 kWh/år

Drift per år

Elförbrukning

3 634 kr

Summa

3 634 kr

Närområde

Gränsande till Elineberg, Ättekulla och Gustavslund finner vi området Ramlösa i Helsingborgs kommun. En större ort i utkanten av Helsingborg som sträcker sig från Ramlösa Brunnspark upp mot Ramlösagården och vidare ut mot Östra Ramlösa. Området är starkt förknippat med Ramlösa hälsobrunn och det populära mineralvatten som produceras i Sverige och ut i vidare i världen. Idag flyttat till närområdet Ättekulla men historiskt anblickat har brunnen alltid agerat centrum för orten som har bebyggts och utvecklats sedan tidigt 1800-tal. Området har flera trevliga grönområden där inräknat trevliga Ramlösa brunnspark som ger möjlighet till härliga promenader i en lummig miljö. Området präglas idag av en majoritet av friliggande villor och är ett attraktivt område att bosätta sig vid som en växande familj.

Parkering

Finns gott om parkering längs villagatorna.

Kommunikation

Ramlösa är väldigt praktiskt beläget mellan malmöleden (E4) och E6/E20. Du tar dig på ett snabbt och smidigt sätt ut på motorväg som leder dig åt olika riktningar i landet. I området finns Ramlösa station som tar dig in mot Helsingborg C på ett par minuter eller via Lund upp mot Malmö C. Passar ej tåg finns även Regionbussar till ert förfogande. Finns även trevliga cykelleder.

Närservice

I Ramlösa och närområdet har du allt du behöver i din närhet. Trevliga resturanger, caféer, större livsmedelsbutiker med apotek. Ett urval av dagis och skolor för barnen. Fotbollsplaner, gym och padel anläggningar i närområdena.

Övrigt om närområdet

Ett trevligt område att bosätta sig för hela familjen, aktiviteter finns för alla åldrar och det är en lugn miljö för barn att växa upp i.

Byggnad

Typ

Radhus

Byggår

1984-1987

Övriga byggnader

Förråd finns på tomten

Förening

Namn

HSB BRF Brunnsparken.

Organisationsnr

716406-8533.

Hemsida

brunnsparken.hsbbrfwebb.se.

Ekonomi

Styrelsen beslutade höja årsavgiften med i genomsnitt 1% från oktober 2021 Observera att en normal höjning av månadsavgiften är ca 2%. Föreningens belåning 2020/2021 är 4 566 kr/kvm och soliditeten är 34%. Soliditeten visar hus stor del av tillgångarna som finansieras med egna medel. Höjning av avgifterna är gjord 1 oktober 2023. Vi beslutar höjning efter varje års budgetmöte där vi utgår från 1-års budget och 10-års prognos. I dagsläget säger prognosen att höjningsbehovet ligger på 3-4% per år kommande 10 åren men detta kan ju komma att ändras snabbt som vi sett nu beroende på vad som händer i världen.

Om föreningen

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande: 2 rum & kök, 47 st 3 rum & kök, 78 st 4 rum & kök, 150 st 5 rum & kök, 3 st 6 rum & kök, 6 st I Kvartersgården finns områdeskontoret, sporthall och festsal, samt i källaren hobbyutrymmen och driftslokaler. Föreningen har också en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra för besökanden.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Föreningen har 171 parkeringsplatser. 24 carportar och 108 garage. P-plats kostar 120 kr, carport 280 kr och garage 400 kr. Kölista finns som man ställs på dagen för tillträde om man är intresserad. Under tiden får man köpa ett månadskort till gästparkeringen för 200 kr. Observera att priserna kan förändras. Föreningen har sagt upp allas plats nr 2 som medlemmar har. Du skall prioriteras som medlem 1 vilket innebär att det skall bli lättare för att få parkering. Gäller från 1 februari 2024.

Renoveringar

Följande större underhållsåtgärder/investeringar har utförts under året (enligt senaste årsredovisning): - Målning och utbyte av rötskadat trä. - Byte av stolp- och fasadbelysning. - Installerat 4 laddstolpsplatser. - Ventilationsprojektet klart men utredning pågår dock för att åtgärda vissa brister. - Takomläggning på HA 1-7 samt 17-19, projektet avslutat 2021. Planerade renoveringar/investeringar inom de kommande 5-10 åren: - Renovering av trapphusen i höghusen. - Byte av kulvertar och undercentral i etapp 3. - Byte av garageportar. - Fönster- och takbyte. - Renovering/Byte av hissar. - OVK (obligatorisk ventilationskontroll).

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor, övernattningslägenhet, festlokal, sporthall, lekplatser, bilvårdsplats.

Äger marken

JA.

Tv och bredband

ComHem (kabel). Fiber finns installerat.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

284 st.

Lokaler

11 st.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av Säljare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder