Trevligt vardagsrum med mycket ljus

Fiskargränden 8G

Centrum, LANDSKRONA

Boende för den kräsne

Söker du ett city nära hem och ett hem nära bad och natur? Passar inte visningstiderna? Ring så bokar vi en VIP-visning. Välkommen till Fiskargränd 8G i Landskrona. Här finns det perfekta hemmet för den stora eller lilla familjen. En mycket tilltalande bostad som ligger med gångavstånd till det mesta. Ett unikt hem för dig som vill bo nära city och bad och som har allt en villa kan erbjuda förutom egen trädgård fast den har du utanför din dörr. Utanför din entrédörr finns föreningens Atriumgård. Mellan husen finns en inbyggnad, nästan som ett växthus, med glastak mellan byggnaderna. Detta möts du av direkt när du kliver in på området. Med mycket grönska och många olika växter och du får nästan en känsla att du är utomlands. Här möter man grannarna för persikoplockning eller bröllopsfest som Landskrona Posten skrev om den 29 juli i år. Ett miljöhus som är byggt 1982 och som är ritat av arkitekt Peter Broberg som alltid satte människan i centrum. Husens tanke är att med hjälp av värmen som skapas i Orangeriet skall värma upp bostäderna och ge en lägre boendekostnad. Detta tillsammans med närheten till city och bad samt kommunikation till omgivande städer gör läget och lägenheterna optimala. Lägenheten är totalrenoverad och blev klar januari 2023. Lägenheten består av 3 våningar med kök och vardagsrum samt tvättstuga och wc på våning 1. På våning 2 finns sovrummen. Tre fina och rymliga sovrum där man har optimerat med infällda garderober i vägg. Utöver detta har du stilfullt badrum som är renoverat 2012. Högst upp i lägenheten finns ett stort allrum som går att dela av om du behöver fler rum än de 5 som redan finns. På denna våning har du också en större terrass med trädäck och ett härligt solläge. Här kan du i det privata sitta sola och mysa. Självklart kan du ha din egen grill. Brf Tärnan 21 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1982:. En citynära förening med goda pendlingsmöjligheter med busstation och Venbåtsterminal runt hörnet och endast ca 300 m till havet. Här bor du tyst och lugnt trots du är mitt i stan. Ett boende som passar dig som vill ha nära till allt. Inom gångavstånd har du butiker, restauranger mm. Landskrona är en växande stad med en levande city. En kommun som satsar på sina invånare. Här bor du nära till hav och natur och med bra kommunikation till de större städerna. Allt fler storföretag väljer Landskrona och många nya aktörer har valt att etablera sig längst med Södra Infarten. Landskrona är en kommun som växer och fler och fler söker sig till Landskrona då man tror på tillväxten. Välkommen till ditt nya drömboende mitt city.

Budgivning pågår

2 050 000 kr Budgivare 1 17/10 18:31

Fakta

Utgångspris
2 250 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

7 840 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

705 337 kr

Fast.beteckning:

Tärnan 22

Rum

5 st

Boarea

128 m²

Våningsplan

1 / 1

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1982

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Landskrona ligger välplacerat mellan Helsingborg och Malmö. Du har goda pendlingsmöjligheter i båda riktningarna via E6:an som tar dig hela vägen dit med bil. Är kollektivt ditt val går det smidigt att ta sig via tåg. Det går både Pågatåg och Öresundståg åt båda riktningarna som snabbt och smidigt tar dig fram. Buss 218 tar dig från Skeppsbron i Landskrona in mot Helsingborg på ca 40 min. Landskrona C - Lund C - ca 20-23 min, Malmö C - ca 34-39 min, Helsingborg C - 15-18 min.

Interiör

Ett helt unikt hem som är renoverat januari 2023. En bostad som du kan flytta direkt in i utan att renovera. Behöver du fler än 3 sovrum kan du med enkla medel göra ytterligare ett eller två sovrum på våning 3. Finns önskan om två badrum, kan du göra om tvättstugan som redan idag har wc och vask till ytterligare ett badrum.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in i hallen direkt från Atriumgården. Laminat på golvet som är genomgående i bostaden och vitmålade väggar. Längst in till höger finns 2 infällda garderober i vägg och till vänster sidan om trappan finns en dörr där du har ytterligare förvaring under trappan. Vill du låta dina gäster hänga av sig sina ytterkläder finns alla möjligheter till detta på väggen mot köket.

 • Kök

  Köket är renoverat och blev klart januari 2023. Ett snyggt och modernt kök med vita luckor och svarta handtag som är bakterie avvisande. Köket är köpt av KitchenHack. Luckan heter Milano. Bänkskiva är laminat och rostfri diskbänk. Vitvaror: Induktionshäll, varmluftsugn och mikro av märket Electrolux inköpta dec -22, diskmaskin Whirlpool -18 samt kyl och frys från Cylinda som är ca 5-6 år gamla. Mellan bänkskåp och väggskåp finns kakel i form av Marrakech. Väldigt snyggt.

 • Vardagsrum

  Kök och vardagsrum är i öppen planlösning. Samma fina golv som i hallen finns i hela bostaden. Alla väggar är vitmålade. Vardagsrummet har 2 fönster och bostaden känns väldigt ljus och fin. Här finns gott om plats både för matbord och soffgrupp. Ett tilltalande rum med många möjligheter.

 • Grovkök/WC

  Direkt till vänster när du kommer in i bostaden finns din tvättstuga som också har wc och tvättfat. Detta utrymme har plastmatta på golvet och målad vägg. Tvättmaskin Siemens och torktumlare Bosch båda ca 5-6 år gamla samt en vask som är brukligt i tvättstuga. Här har du alla möjligheter att göra ytterligare ett badrum om den önskan finns.

 • Trappa

  Trappa finns mellan våning 1 och 2 samt våning 2 och 3. En vitmålad trappa med matta på trappstegen. Under trappan på våning 1 har du möjlighet till extra förvaring.

 • Sovrum 1

  En bra storlek på rummet med plats för fristående garderober mot sovrum 2. Laminat på golvet och vitmålad vägg. Fönster mot norr.

 • Sovrum 2 - masterbedroom

  Ett lite större rum som ligger i samma väderstreck som sovrum 1. Samma parkett och vitmålad vägg. På vägg mot sovrum 3 finns 3 infällda garderober i vägg.

 • Sovrum 3

  Sovrummet som ligger sidan om badrummet. Även detta sovrum har infällda garderober i vägg mot sovrum 2 vilket gör att ytan i rummet optimeras. Samma laminat som i övriga rum och vitmålade väggar.

 • Badrum

  Ett riktigt läckert och stilfullt badrum som är helkaklat dvs klinker på golv och kakel på vägg. Komfortvärme finns i golvet. Stor kommod som har eluttag samt trevlig spegel med belysning. Badkar med halv duschvägg vilket gör att du kan duscha i badkaret utan att du har allt vatten på golvet. Utöver detta finns 3 st badrum högskåp till förvaring varav en har spegel. Det finns även en handdukstork som är vattenburen.

 • Allrum

  På översta våningen dvs våning 3 finns ett stort fint allrum som går att dela av om du skulle behöva ytterligare ett eller två sovrum. Laminat på golvet och vitmålad vägg. Utöver detta finns en stor skjutdörrsgarderob med frostade glasdörrar.

 • Terrass

  Du når din egna väl tilltagna, privata terrass från våning 3. En perfekt terrass där du kan sola och grilla eller bara mysa. Just nu pågår renovering/underhåll av föreningen och inom någon månad kommer du att få en helt ny och fräsch terrass. Perfekt att komma till något som är helt nytt. Bilder är ej tagna pga renovering. Balkongen är ca 10-12 kvm och har sol på eftermiddagar/kväll.

 • Atriumgård/Orangeri

  Utanför din bostad finns en Atriumgård. Det är nästan som ett växthus där det finns möjlighet att ha egna växter. Idag finns det ca 20-tal växter med allt i från fikus till persikoträd. Utöver det finns bänkar och sittplatser. Här hjälps alla boende åt med vattning och hålla ordning enligt ett rullande schema. Har du trädgårdsintresse har du alla möjligheter att förverkliga dina drömmar.

 • Mäklare

  Susanne Durgaram heter jag som är mäklare på detta objekt. Jag har tidigare arbetat i en av kedjorna på orten och har även sålt och gjort inrednings val till HSB Landskrona på bla Brf Brisen i Borstahusen. Idag driver jag egen mäklarbyrå - RDI AB - med ledorden service och kvalitet. Jag vill göra skillnad och söker du en mäklare som skall vara påläst, kunnig och engagerad tveka inte att ringa mig.

Månadsavgift

7 840 kr/mån

Inkl. värme, vatten, kabel-tv (basutbud). El debiteras via föreningen. Varje hushåll avsätter en summa varje månad som avräknas vid årsskiftet.

Indirekt nettoskuldsättning

705 337 kr

Brf Totala nettoskuldsersättning 6 342 050 kr. Belåning 7 984 kr/kvm

Balkong, uteplats och bilplats

Terrass på våning 3 med trädäck. Renoveras just nu. Trevlig gemensam uteplats i Atriumgården som finns mellan husen.

Möjlighet finns att hyra p-plats under carport - separat kö.

Våning och hiss

Samtliga lägenheter ligger runt en Atriumgård dvs en innergård likt ett växthus med massor av växter.

Ventilation

Frånluft/tilluft.

Energideklaration

Utförd

Beställd

Drift per år

Elförbrukning

4 560 kr

Summa

4 560 kr

El debiteras av föreningen. Detta är 2023 siffror. Försäkring 1 788 kr/år (149 kr/mån - Hedvig försäkringsbolag).

Närområde

Centrum Landskrona växer och frodas ständigt och är en populär ort att bosätta sig i. Närheten till både Helsingborg och Malmö gör att många söker sig hit för att optimera dagspendlingen.

Parkering

Parkering finns i närområdet. Bra pendlingsmöjligheter finns. Hur löser man parkering? Föreningen har 5 p-platser med separat kö varav 2 elbilsplatser. Gratis parkering finns 2 min från bostaden - Kolgatans parkering med 50 nya avgiftsfria parkeringsplatser. Gratis parkering runt omkring bostaden på närliggande gator och p-platser. Ven terminalen är gratis större delen av året. Landskronahem har separat kö för garageplatser som finns både på Kungsgatan och Norra Långgatan.

Kommunikation

Landskrona ligger välplacerat mellan Helsingborg och Malmö. Du har goda pendlingsmöjligheter i båda riktningarna via E6:an som tar dig hela vägen dit med bil. Är kollektivt ditt val går det smidigt att ta sig via tåg. Det går både Pågatåg och Öresundståg åt båda riktningarna som snabbt och smidigt tar dig fram. Buss 218 tar dig från Skeppsbron i Landskrona in mot Helsingborg på ca 40 min.

Närservice

Här finns allting man kan behöva i närområdet. Ett urval av både olika restauranger och livsmedelsbutiker såsom City Gross, Willys och Coop. Ett stenkast bort ligger Landskronas Lasarett. Det finns flertalet alternativ av skolor och dagis för barnen i kommunen och likaså sportföreningar.

Övrigt om närområdet

Med bara några minuters promenad når du havet, småbåtshamnen och citadellområdet med sitt utomhusbad. Nytt kallbadhus är planerat att uppföras under 2024. Lagunen med sin långgrunda strand, beachvolleyboll plan, utegrillar, lekplats och skatepark är nyrenoverad. Följ stigarna från Citadellet och vandra eller cykla i en härlig avkopplande, vacker miljö. Ta del av den vackra naturen som finns längs med Glumslövs backar och hela kustlinjen. Om golf är din sport ligger Landskronas golfklubb perfekt belägen längs sundet och de har även en fantastisk restaurang på plats.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1982

Övriga byggnader

Se info om föreningen

Förening

Namn

BRF Tärnan 21.

Organisationsnr

716406-1769.

Gårdsplats

Atriumgård mellan husen dvs en gård med glastak. Rullande schema för avstädning vart 6:e vecka.

Ekonomi

Föreningen höjer avgiften med 5% januari 2024. Nyckeltal: Årsavgift per kvm: 608/m2 (2022) Belåning per kvm: 7 984kr/m2 (2022).

Om föreningen

BRF är ett privatbostadsföretag och bildades 1982. Verksamheten omfattar förvaltningen av Tärnan 22, Fiskargränden 8 A-J i Landskrona. Totalt bestående av 9st lägenheter om 1112 kvm. Lägenheterna disponeras av: 4 RoK - 1st 5+ RoK - 8st.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

5 p-plats under carport - separat kö. Pris ca 250 kr/mån. Gratis parkering utanför och i närområdet.

Renoveringar

År 2021 - bytt gardiner Glasgatan och samt bytt kontrollstationen som styr vädersensor, gardiner, belysning mm. - inköp av två elbilsladdare År 2022 - påbörjas byte av fönster i norr, väst och öst. Söderläge är tidigare bytt. Beslut fattades att man skulle ta ett lån för framtida underhåll för en 10 års period och åtgärda dessa vilket innebär att fasad målas om och balkonger underhålls i Norr. Framtida underhåll - Tak ca 2035.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd (skjul under tak) och enskilda förråd.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Fiber finns indraget - Stadsnät.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

9 st.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av Säljare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder