Härliga detaljer i köket

Karabygatan 1

Mariastaden, HELSINGBORG

Stilren lägenhet om 3 RoK i modernt stuk med stora ytor och trevlig inglasad balkong.

På omåttligt populära Mariastaden finner vi denna väldisponerade 3 rummare om 77 kvm. En trevlig öppen planlösning som binder samman de sociala ytorna i hemmet väl. Kök och vardagsrum med direkt anslutning ut mot den inglasade balkongen agerar en perfekt samlingspunkt för familj och vänner. Hela bostaden känns väldigt luftig och varenda kvadrat är tilltänkt. De två sovrummen är båda i bra storlek och huvudsovrummet har även en Walk-in-closet precis intill. Badrum och kök erbjuder exklusiva material och inredningsval med en fräsch, modern touch. Den genomgående lägenheten har ett härligt ljusinsläpp och den inglasade balkongen kan öppnas upp delvis eller helt för en behaglig ventilation under sommarens varmare dagar, men funktionellt användas även under vinterhalvåret som ett utökat rum från lägenheten. Varmt välkommen med din intresseanmälan till ansvarig mäklare!

Fakta

Utgångspris
2 150 000 kr
Månadsavgift

5 229 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

1 089 705 kr

Fast.beteckning:

Utgrävaren 1

Rum

3 st

Boarea

77 m²

Våningsplan

5 / 6

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2018

Fastighetsmäklare

Profil

Douglas Roweus

0732-011 797

douglas.roweus@rdi.se

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Övrigt

Nuvarande ägare har gjort följande: 2021 - Målat om samtliga väggar förutom det lilla sovrummet. 2022 - Bytt ut kommoden i badrummet, både vask och skåp. 2023 - Bytt ut samtliga dörrar i hemmet.

Interiör

Ljus och fräsch lägenhet med en interiör som speglas av vältänkta val av material och vitvaror.

Kökstyp

Vedum.

Rum

 • Hall

  Stig in genom ytterdörren till en rymlig hall som agerar som lägenhetens mittpunkt. På golvet ligger genomgående ett ek parkettgolv i hela lägenheten. I hallen har du till förvaring en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Perfekt garderob att kunna hänga in dina kläder i.

 • Kök

  Ett stort, härligt och öppet kök från Vedum med gott om bänkyta, perfekt vid matlagning. De svarta kaklet på väggen bryter av mot de vita skåpen på ett snyggt sätt och ger en modern känsla. Då köket är stort och det finns många skåp vilket ger detta gott om utrymme för förvaring. Under väggskåpen finns infällda spotlights och el i form av hörnboxar. Vitvaror: kyl och frys, mikro, diskmaskin som är helintegrerad och ugn. Utöver detta finns givetvis köksfläkt och en induktionshäll. Samtliga vitvaror och induktion är från Siemens och är vita dock ej fläkt som är i rostfritt Franke. I köket finns plats för ett matbord.

 • Vardagsrum

  Vardagsrummet är öppet i planlösningen med köket. De sociala ytorna sammanvävs väldigt väl i hemmet. Perfekt format för att kunna erbjuda en soffgrupp i hörnan och ha en optimal vy fram mot TV-hörnan.

 • Sovrum/kontor

  Sovrummet intill vardagsrummet är i bra storlek och har en garderob i hörnan men det finns gott om yta att installera fler i båda sidorna av rummet om så önskas. Idag agerar detta rum som ett större kontor men går även att ha som sovrum mm. Väggarna är målade i en annan vit-grå nyans som skiljer sig från resterande delar av hemmet.

 • Master Bedroom

  Sidan om badrummet når du lägenhetens master bedroom. Ett sovrum i bra storlek som utan problem rymmer en kingsize säng och nattduksbord. Här finns möjlighet att öppna upp fönstret från sovrummet och yttersta dörren på balkongen och få ett behagligt svalkande drag genom hela lägenheten om så önskas. Ett fantastiskt tillägg är att det i direkt anslutning till det stora huvud sovrummet finns ytterligare ett rum i bra storlek dvs walk-in-closet.

 • Walk-in-closet

  En perfekt walk-in-closet i direkt anslutning till sovrummet. Här har du själv alla möjligheter att disponera det efter tycke och smak.

 • Klädkammare/förråd

  Denna har du direkt när du kommer in i entrén. Ligger mellan badrum och vardagsrum. Ett bra utrymme där fantasin kan flöda gällande användning och inredning.

 • Badrum

  Badrummet är ett helkaklat med vita plattor på vägg och svart klinker på golv. Ett rum i bra storlek. Trots att allt är nytt 2018 har nuvarande ägare bytt ut och installerat en helt ny kommod med en modern, stilren vask och skåp i december 2022. Smakfull inglasad dusch från INR med dörrar i klarglas. Takdusch samt handdukstork. Utöver detta finns tvättmaskin och torktumlare med en bänkyta ovanför som är perfekt som vikyta. Ovan tvättmaskin och torktumlare finns extra väggskåp för förvaring.

 • Balkong

  Från köket och vardagsrummet tar du dig ut på balkongen. Njut av morgonsolen på den inglasade balkongen med dörrar som kan öppnas upp helt eller bara ett par stycken. På så sätt kan du själv reglera luftflödet som kommer in i hemmet och optimera och göra det så behagligt som möjligt. Då balkongen är av en större storlek finns det goda möjligheter för loungegrupp eller matplats om så önskas. Ett behagligt golv har lagts ovanpå betongplattan som ger ett stilfullt intryck.

 • Mäklare

  Jag heter Douglas Rowéus och har jobbat som fastighetsmäklare hos RDI AB sedan i April i år. Har tidigare varit hos Länsförsäkring Fastighetsförmedling i Bjuv och Åstorps kommun. Idag är vi aktiva och verksamma inom Helsingborg, Landskrona och närliggande kommuner. För mig är det viktigt att kunden alltid är i centrum. Jag vill förmedla en trygg affär på ett lugnt och metodiskt vis där alla parter är nöjda med utfallet. Mer information om mig personligen och företaget finns på vår hemsida - www.rdi.se. Har du några funderingar eller skulle vara intresserad av och ta ett möte mig med är du varmt välkommen och höra av dig.

Månadsavgift

5 229 kr/mån

Inkluderat värme och vatten, Tippel Play samt brf tillägg (5 007 kr i avg samt Trippel Play 222 kr = 5 229 kr)

Indirekt nettoskuldsättning

1 089 705 kr

BRF Totala Nettoskuld 75 126 134. Belåning 15 339kr/kvm

Balkong och uteplats

En stor trevlig inglasad balkong med öppningsbara glaspartier.

Ventilation

Mekaniskt FTX-system.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 30/6 2021

Klass

C

Förbrukning

74 kWh/kvm per år

Drift per år

Försäkring

1 200 kr

Elförbrukning

3 600 kr

Summa

4 800 kr

Närområde

I nordöstra delarna av Helsingborg finns Mariastaden. Det är ett relativt nytt bostadsområde som har växt till sig från Maria Park och vidare utåt mot Maria station. I området finns det både lägenheter, radhus och friliggande villor. Idag bor det närmare 6000 personer i området. Det har under en längre tid varit ett attraktivt område att söka sig till som familj på grund av dess många lugna gator och omgivningar. En annan faktor är att det finns flertalet skolor där inräknat Maria Park skolan som tidigare låg inne vid Maria Parks området men idag är placerad längs med tofsmesgatan och utkanterna av Mariastaden. Detta gör det smidigare för föräldrar att lämna och hämta sina barn. Inom närproximiteten finns pålsjö skog som erbjuder trevlig natur i form av löp och gångstigar som leder hela vägen ner mot fria bad och havet. En längre promenad eller kortare cykeltur och du når ner mot kustlinjen och vidare in mot centrum.

Parkering

Finns gott om parkeringmöjligheter i gatorna.

Kommunikation

Det finns goda förbindelsemöjligheter för olika transport alternativ. Gång och cykel går smidigt via Ringstorp eller Pålsjö in mot de centrala delar av Helsingborg, det finns bra vägar till ens förfogande. Bussar går frekvent in och ut mot centrum. I utkanten finns Maria Station där det finns möjlighet att ta tåget. I direkt anslutning mot utkanten av Mariastaden kommer du ut på 111:an vilket kan ta dig norr och söderut.

Närservice

I samband med expansionen av området har närservicen också ökat. Här finns livsmedelbutik med apotek, flertalet resturanger och godisbutiker för barnen. Ett utbud av skolor från dagis upp till åk 9. Flertalet lekplatser och en stor fotbollsplan intill Montessoriskolan.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

2018

Övriga byggnader

Rum finns i varje trappa för barnvagnar och rullstolar.

Förening

Namn

BRF Vitsippan i Mariastaden.

Organisationsnr

769632-4370.

Gårdsplats

Finns en innergård mellan byggnaderna med bänkplatser och utrymme för socialt umgänge med familj och vänner.

Tillåter delat ägande

Ja.

Ekonomi

Nyckeltal för föreningen: Årsavgift per kvm - 809 kr / m² (2021) Soliditet - 61 % (2022) Belåning per kvm - 15339 kr / m² (2022).

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag som registrerades 2016-05-13. Föreningen har sitt säte i Helsingborg och äger fastigheterna Utgrävaren 1 i vilka man upplåter bostadsrättslägenheter. Inflyttningen påbörjades i slutet av Januari 2019. I föreningen finns totalt 76st bostadsrättslägenheter vilket disponeras av: 1 RoK - 5st 2 RoK - 28st 3 RoK - 41st 4 RoK - 2st Förvaltningen av föreningen har skötts av HSB Nordvästra Skåne. Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Folksam, föreningen har tecknat bostadsrättstilägg.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Föreningen förfogar över 41st parkeringsplatser, seperat kösystem administrerat av HSB. Det finns även gott om parkeringsplatser i närliggande gator.

Övrigt

Fiber - Telia/Skanova.

Renoveringar

PEAB har under året genomfört en 2-års garantibesiktning. Detta har resulterat i att kombihuven på taket har byggts om för att minska luktproblem i lägenheterna. (2021).

Gemensamma utrymmen

I byggnaderna finns gemensamma utrymme där barnvagnar och rullstolar kan placeras.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till Telia Triple Play.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

76 st.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av Säljare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder