Renoverat kök 2022

Tranemansgatan 27A

Eneborg, HELSINGBORG

Unik 3 rok med låg avgift

Unik lägenhet i en obelånad förening. Passar inte visningstiderna visas den med VIP-visningar. Söker du en 3 rok som skall vara fint i ordning och ha en låg avgift då skall du fortsätta att läsa. Lägenheten ligger i Brf Viskan på Tranemansgatan 27A i Helsingborg på våning 1.En hörnlägenhet med balkong i västerläge. Det finns endast 16 st liknande lägenheter i förningen vilket gör den unik. En superfin bostad som ligger på våning 1 utan insyn då den är högt placerad. Bostaden är renoverad och har nytt fräscht kök med vita moderna luckor och exklusiv granit bänkskiva i svart som är både snyggt och praktiskt. För att göra köket ännu fräckare har man installerat en snygg fläkt från Thermex och kaklat väggen med en vacker mosaik. Lägenheten har två sovrum varav den ena är lite mindre men som kompensation har infällda garderober i vägg. Master bedroom ligger längst in i bostaden och har fönster mot Tranemansgatan. Här får du in din dubbelsäng och till dina kläder finns garderober på sidorna av rummet. Vardagsrummet är stor och rymligt och rymmer både ett matbord och soffgrupp. Mycket ljus då du har fönster i både söder och västerläge. Från vardagsrummet når du också lägenhetens balkong. Skönt att kunna kliva ut och känna solen och ta sig en kopp kaffe eller bara öppna upp när man är många. Detta är ett perfekt hem för dig som söker en 3 rok. Ligger med närhet till affärer och kommunikation men även till fina parker. Den låga avgiften gör den ännu mer attraktiv. Brf Viskan är en förening som byggdes 1946-1948 och består av 192 lägenheter och 36 lokaler. Föreningen är obelånad och har gjort de större renoveringarna. Soliditeten är 95%. Välkommen till hemmet med den låga avgiften.

Budgivning pågår

Fakta

Utgångspris
1 895 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

2 685 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

-89 979 kr

Fast.beteckning:

Daggmasken 1

Rum

3 st

Boarea

66 m²

Våningsplan

1 / 4

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1946

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Renoverad supertrevlig bostad med låg avgift. Är placerad på hörna med sol i västerläge.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas direkt in hallen från trapphuset. På golvet finns ett parkett som är kanelfärgat som finns i hall, kök och i vardagsrum. Utanför sovrum 1 finns en infälld garderob i vägg.

 • Kök

  Köket är renoverat 2022 och är ett Ikea kök med vita luckor. Bänkskivan är i granit av märket Marbodal. Fräck fläkt från Thermex i rostfritt samt häll av märket Whirlpool precis som diskmaskinen (2021). Ugn Gram i rostfritt samt kyl/frys av märket Husqvarna inköpta 2021. Ett kök med mycket skåp då man har utnyttjat höjden och har skåp hela vägen upp till tak. Bakom fläkten har man kaklat med ett fräckt mosaik som ger köket en karaktär. Vid fönstret finns plats för ditt köksbord och då blickar du ut mot innergården.

 • Sovrum 1

  Sovrummet är det första sovrummet till vänster i hallen. Laminat på golvet och målade väggar. Infällda garderober finns i vägg. Ett rum som funkar perfekt som kontor eller sovrum.

 • Sovrum 2 Master bedroom

  Ett trevligt rum längst in i bostaden med laminat på golvet och målade väggar. Garderober finns på två sidor i rummet.

 • Vardagsrum

  Ett stort rum med mycket ljus då rummet har fönster i både söder och västerläge. Parkett på golvet och målade väggar. Ett stort rum som rymmer både matbord och soffa. Ett extra plus är att du kan öppna upp till balkongen.

 • Balkong

  Utanför vardagsrummet finns din egna balkong. Balkongen har sydvästläge vilket gör att du har mycket sol. Skönt att kunna gå ut och bara sätta sig och njuta. Här njuter du av grönskan mellan husen.

 • Badrum

  Badrummet är placerat mellan kök och sovrum 1. Badrummet renoverades 2020 och har exklusivt mosaikgolv och kakel med större plattor på vägg samt infällda spotlights i tak. Duschvägg i klarglas med en del som är frostat. Som ett extra plus finns takdusch. Stor kommod med mycket förvaring samt spegelskåp. På vägg mot hall är handdukstorken placerad och som också fungerar som värmekälla. Ett snyggt och fräscht badrum.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag som är mäklare på detta objekt. Har arbetat 15 år med nyproduktion och vidareutbildade mig till fastighetsmäklare och blev klar 2019. Efter några år i de större kedjorna startade jag upp i egen regi augusti 2022. Mitt företag heter RDI AB och jag arbetar utan för franchiskedjorna vilket gör att jag säljer i kommunerna runt omkring. Mina ledord är service och kvalitet. Söker du en mäklare som är anpassningsbar och personlig och som vill göra skillnad, tveka då inte att ta kontakt med mig.

Månadsavgift

2 685 kr/mån

Inkl värme och vatten, tv-kanaler, bredband, brf tillägg

Indirekt nettoskuldsättning

-89 979 kr

Brf Totala nettoskuld -14 680 889 kr. Föreningen har inga lån

Balkong och uteplats

Balkong i västerläge.

Våning och hiss

Huset har ingen hiss.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 14/3 2019

Klass

E

Förbrukning

107 kWh/kvm per år

Elektricitet

Förbrukning

747 kWh/år

Drift per år

Elförbrukning

4 145 kr

Summa

4 145 kr

Närområde

Stadsdelen har en relativt central placering, men ändå i närhet till Helsingborgs stadskärna och stadsdelen Söder. Flera bostäder ligger på en höjd vilket öppnar upp för utsikter mot Öresund. Genom Eneborg löper Södra Stenbocksgatan, som är stadsdelens huvudgata och en av de mest trafikerade vägarna i Helsingborg. Stadsdelen avgränsas i norr mot Olympia av Nya kyrkogården, norr om Wieselgrensgatan samt Skånegatan. I söder löper Tranemansgatan, som även utgör den statistiska gränsen till stadsdelen Högaborg i söder. Liksom Högaborg gränsar Eneborg i öster mot Wilson Park, avgränsat av Viskanstråket.

Parkering

Fri parkering längst närliggande gator.

Kommunikation

Buss.

Närservice

Coop, ATG-butik, Salong Klipp-Punkten. Flertalet affärer finns på Söder där även Filmstaden finns. Närhet till Olympia med sporthallar, fotbollsplan och Helsingborgs Arena.

Övrigt om närområdet

Viskängstråket är ditt grönområde i din närhet. Det är ett stort grönområde som erbjuder rekreation och fotbollsplaner för spontan fotboll.Även nya Kyrkogården som ligger norr om Wieselgrensgatan.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1946

Övriga byggnader

Förråd både på vind och i källare, tvättstuga i källare i denna fastighet. Cykelförråd finns i källaren. Gym finns att tillgå för 50 kr/månad och person (över 100 kvm)

Förening

Namn

BRF Viskan i Helsingborg.

Organisationsnr

743000-1177.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri sedan juni 2015. Soliditet 2020/2021 95%.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningens ändamål att i bostadsrättsföreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende och lokaler åt medlemmar till nyttjande utan tidsbegränsning och därmed främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Bostadsrättsföreningen registrerades 1946-12-16. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1950-10-31 och nuvarande stadgar registrerades 2018-03-01 hos Bolagsverket.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Gratis parkerings finns runt omkring. Föreningen Ostronet har garage som går att hyra.

Övrigt

Verksamhet i lokalerna: Fotvård, Frisör, Kroppsvård, Förråd.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2049. Underhållsplanen uppdaterades 2021-12-16 2019 - Underhållsspolning av samtliga avloppsstamar 2017-2017 - Ny cirkulationspump, expansionskärl och styrventiler till undercentral. 2016 - Nytt internetbaserat tvättbokningssystem 2012 - Nya radiatorer och termostater 2008-2012 - Renoverat samtliga balkonger 2005-2009 - Lagt om samtliga tak 2005 - Renoverat alla trapphus 2004 - Anslutit alla lägenheter till Helsingborgs Stadsnät 2003 - Installerat passagesystem och porttelefoner 2003 - Installerat säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter 2003-2004 - Nya elstigare 2002-2003 - Renoverat källare och tvättstugor 1995-1996 - Nya vatten- och avloppsstammar 1985-1987 - Nya tegelfasader 1985-1987 - Nya 3-glas fönster Planerat underhåll 2020-2022 - Relining av avloppsrören i alla bottenplattor finns ett hus kvar av 8 hus.

Gemensamma utrymmen

Gym, Hobbyrum, Tvättstugor, Samlingslokal.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Bredband ingår i månadsavgiften 1000/1000 MB. Basutbud på TV-kanaler ca 19 kanaler. Företag Sappa har både Tv och bredband.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

192 st.

Lokaler

36 st.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder