Husets baksida - balkong vån 4 till vänster

Höstgatan 19

Västergård, HELSINGBORG

Njut av härlig grönska och ett lugn

Välkommen till Höstgatan 19 Nu är allt klar och nu är bostaden till salu. En fantastisk renoveringsdröm. Skapa ditt egna hem med stora eller små medel. Kom och boka in dig på visning. Passar inte visningstiderna er. Tveka inte att ta kontakt med mig. Vi hittar en specialvisning för er. På våning 4 finns denna fina lägenhet på 3 rok med inglasad balkong. Utanför finns ett trevligt parkområde. En fantastisk möjlighet att bo så nära detta vackra område som både är vackert och njutningsfullt men framför allt lugnt. Detta är hemmet för dig som vill skapa ditt egna drömhem. Lägenheten har vårdats varsamt under åren och behöver idag lite uppfräschning. Du välkomnas in i en hall med sovrummet direkt till vänster. Ett stort trevligt rum som troligen blir ditt masterbedroom. Sidan om ligger köket som är stort och fint med mycket ljus från fönstret vid vasken och från den inglasade balkongen. Köket är äldre men välvårdat. Luckorna är vita med en träkant och bänkskivan är av laminat. Det stora pluset är att diskmaskinen är bytt 2016 och är av det exklusiva märket Miele. Även kyl och frys blev utbytta vid denna tidpunkt. Direkt från köket tar du dig ut till den inglasade balkongen. En stor balkong som man har isolerat väggarna lite extra samt satt in en terrassvärmare. Utanför har du en härlig grönska och ett lugn. Träden är fantastiskt fina och här har du alla möjligheter att följa årstiderna. Jag är helt övertygad om att detta kommer att bli din favoritplats. Sidan om köket finns ett stort vardagsrummet som har plats både för matbord och soffgrupp. Här har du alla möjligheter att möblera efter tycke och smak. Du får in ett trevligt ljus från de stora fönstren mot bakgården och du ser även trädkronorna, Sidan om vardagsrummet finns det innersta sovrummet. Lite mindre än det andra men ändå bra storlek. Självklart finns badrum som har en stor dusch med duschväggar samt tvättmaskin med möjlighet att göra en tvättpelare dvs sätta en torktumlare ovanpå. Lägenheten har en jättefin planlösning och har en stor potential bli riktigt fin med lite färg och kärlek. Ett extra plus är att det finns en walk-in-closet och infällt städskåp i vägg samt möjlighet att sätta in ännu mer förvaring. . Det är hemmet för dig som vill bo ekonomiskt . Vill du skapa det perfekta drömboendet har du alla möjligheter. Föreningen Brf Butter 1 är en välvårdad förening som har renoverat mycket under åren. De har en underhållsplan som årligen uppdateras. Föreningen består av tre femvåningshusen som ligger intill en liten skogsdunge , på Västergård i Helsingborg`s östra delar Välkommen till ditt nya drömhem.

Fakta

Utgångspris
975 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

6 541 kr/mån

Rum

3 st

Boarea

80.5 m²

Våningsplan

4 / 5

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1990

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Resa till Knutpunkten med bild ca 5,5 km, Ramlösa Station ca 4 km.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Planlösning

En superfin trea med stor potential som har vårdats väl under åren men nu är det tid för lite uppfräschning.

Rum

 • Hall

  Du välkomnas in direkt i hallen från trapphuset. En hall som har plastmatta på golvet och tapet på väggarna. Till höger finns en perfekt plats att kunna hänga av dig dina kläder. Vill du utöka med garderober funkar det också. Mellan sovrum och kök finns ett infällt städskåp i väggen.

 • Sovrum 1

  Detta sovrum blir troligen ditt masterbedroom. Ett stort rum med fönster ut mot bakgården. Plastmatta på golvet och tapet på väggarna.

 • Kök

  Ett fint äldre kök med vita luckor med träkant. Samma träkant finns på laminatbänkskivan. Vid vasken finns ett fönster och på motsvarande sida mot vardagsrummet finns kyl och frys. Diskmaskinen är utbytt 2016 till exklusiva Miele. Även kyl och frys blev bytta vid denna tidpunkt. På golvet finns plastmatta. Här finns det stor möjligheter att skapa det perfekta köket.

 • Inglasad balkong

  Balkongen är stor och är finns plats för ett större matbord. Golvet är betonggolv som det idag ligger en filtmatta ovanpå. Väggarna dvs den nedre delen av inglasningen är extra isolerade. På dessa har man installerat extra element samt att man har satt en terrassvärmare på vägg mot vardagsrum. Med dessa möjligheter kan man sitta här långt in på hösten.

 • Vardagsrum

  Vardagsrummet är placerat sidan om köket. Du når det från hall och från köket. Vill du kan du sätta igen öppningen vid kök/balkong och då får du ett helt avskilt kök. Golvet är parkett och väggarna är tapet.

 • Sovrum 2

  Detta sovrum ligger längst in i bostaden. Ett perfekt rum som har 2 garderober och som funkar jättebra som som sovrum eller kontor. Golvet är plastmatta och väggarna tapet. Precis som i alla andra rum har du grönska utanför.

 • Badrum

  En bra storlek på ett badrum som har plastmatta på golvet och vitt kakel på vägg med en grå bård mitt på väggen. En stor rymlig dusch med skjutdörrar. Sidan om finns en tvättmaskin och ovanpå ett förvaringsskåp. Här kan du med fördel placera en torktumlare. Utöver det finns tvättfat och spegelskåp samt handdukstork.

 • Klädkammare

  Walk-in -closet säger jag och det är en fin klädkammare där du kan förvara alla dina kläder. Helt perfekt med stång och hylla. Denna ligger sidan om badrummet.

 • Mäklaren

  Mäklare Susanne Durgaram är mäklare. Jag har lång erfarenhet av nyproduktion och några år som fastighetsmäklare. Jag är en kompetent och påläst mäklare som alltid vil göra mitt bästa. Hitta du inte vad du söker - tveka inte att ta kontakt med mig. Vill du sälja eller ha en marknadsvärdering - ring mig.

Månadsavgift

6 541 kr/mån

Inkl värme, vatten, brf-tillägg, kabel-tv, bredband 50MB

Balkong, uteplats och bilplats

Inglasad balkong.

Finns att hyra - separat kö - se under föreningen.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 5/5 2020

Klass

E

Förbrukning

109 kWh/kvm per år

Närområde

Västergård ligger i de Östra delarna av Helsingborg tillsammans med Adolfsberg och Ragnvalla. I området bor de flesta i flerfamiljshus och villor som är byggda på 1990-talet.

Parkering

54 garage (320 kr) och 20 p-platser (150 kr). Separat kö. Finns 2 el laddplatser.

Kommunikation

Buss - stadsbuss 4.

Service ställen

På Adolfsberg finns närbutik, större butiker finns i form av ICA, Willys mfl.

Övrigt om närområdet

Västergårds Idrottsplats finns i din närhet Här finns: 3 gräsplaner, 11-manna, varav en av planerna har belysning. 1 gräsplan, 9-manna 5 gräsplaner, 7-manna 2 konstgräsplaner, 11-manna. Båda planerna har belysning. 1 multiarena, konstgräs med belysning. Idrottshall Adolfsbergs kyrkan finns inom gångavstånd Förskolor: https://helsingborg.se/forskola-och-utbildning/forskola/forskolor-i-helsingborg/.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1990

Renoveringar

Se text under bostadsrättsföreningen.

Förening

Namn

BRF Butter 1.

Organisationsnr

716439-3501.

Gatuadress

Höstgatan 19.

Postnr

25665.

Ort

HELSINGBORG.

Gårdsplats

Respektive hus har en gemensam uteplats, lekplats finns.

Ekonomi

Föreningen ändrade årsavgiften senast 2019-09-01 då den höjdes med 2%. Årsavgiften för 2020/2021 uppgick i genomsnitt till 953 kr/kvm/år. Styrelsen har beslutat att inte höja av avgiften för verksamhetsår 2021/2022. Troligen kommer en höjning att ske framöver.

Om föreningen

Brf Butter 1 (fd Helsingborgshus nr 66) är en bostadsrättförening i de östra delarna av Helsingborg. Förening har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadsrättslägenheter under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning samt att i förekommande fall hyra ut garage, P-platser och lokaler. Förening har 60 bostadsrätter enligt följande: 3 rok - 30st, 4 rok - 24st, 5 rok - 6st Finns för uthyrning 1 Lokal, 54 garage samt 20 p-platser Total tomtarea; 8 847 kvm Total bostadsarea: 5 543 kvm Lokal/garage för uthyrning: 702 kvm.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

54 garage (320 kr) och 20 p-platser (150 kr). Separat kö. Finns 2 el laddplatser.

Övrigt

Föreningslokal finns att hyra. Finns på Höstgatan 17 - deponerad 500 kr - städad och klar återbetalas 200 kr.

Renoveringar

2017/2018 - Målning och byte av tvätt utrustning 2017/2017 - Installationer ventilation, el mm 2017/2018 - Huskropp utvändigt, översyn tak 2018/2019 - Utbyte av ventilationsaggregat på Höstg 21 inkl kanalrensning, injustering av ventilation och OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) 2018/2019 - Uppfräschning av yttre miljö. Pergolor, bänkar, bord, stensatta ytor och lekplats. 2018/2019 - Upprustning Miljöhus 2018/2019 - Underhåll låssystem samt dörrar och portar 2018/2019 - Nytt torkskåp Höstgatan 17 2019/2020 - Utbyte av ventilationsaggregat på Höstg 19 inkl kanalrensning, injustering av ventilation och OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) 2019/2020 - Genomgång, motionering och uppmärkning av samtliga ventiler i vattenlednings och värmesystemen. 2019/2020 - Målning av samtliga tvättstugor 2019/2020 - Målning av källargolv i gångarna till förråden Höstgatan 17 2019/2020 - Yttre underhåll av hustaken (målning) på Höstgatan 21 2019/2020 - Åtgärder på mjukfogar på Parkeringsdäck 2019/2020 - Energideklaration 2020/2021 - Utbyte av ventilationsaggregat på Höstg 17 inkl kanalrensning, injustering av ventilation och OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) 2020/2021 - Målning av utvändiga källarnedgångar till alla tre husen och träningslokal på Höstgatan 21 2020/2021 - Akuta reparationer på taken Höstgatan 17-21 2020/2021 - Tre nya torkskåp på Höstgatan 21 (2st) och Höstgatan 19 (1st) 2020/2021 - Rening och luftning av sanden på lekplatsen 2020/2021 - Målning av garagelängorna 2020/2021 - Byte av rötskadad panel på garagelängorna samt åtgärder på rörelsefogar och mindre lagningar av prefabricerade betongelement till P-hhus och P-däck. Planerat underhåll Under 2021/2022 planeras följande underhåll: - Utbyte av rökluckor på Höstgatan 17-21 - Målning av dörrar samt stålkonstruktioner och tak vid entrépartier på Höstgatan 17-21 - Översyn och lagning av betongsocklar till garagelängorna - Lokal reparation av taket på Höstgatan 21 - Översyn av takpannor lokalt på Höstgatan 17-21 - Yttre underhåll (målning) av hustaken på Höstgatan 17 och 19 - Lokal lagning asfalt och stenläggning, små ytor Höstgatan 17-21 - Injustering av fönster - Åtgärder i uppvärmningssystem inkl byte av termostater och ventiler till radiatorer i samtliga lägenheter samt injustering av värmesystem och VVC (varmvattencirkulation) - Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) på Höstgatan 17-21.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma tvättstugor finns - 2 i varje huskropp, Tvättstuga på våning 3 och vån 5, mangelrum våning 4. Träningslokal, Soprum på gården.

Tv och bredband

Tele2.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

60 st.

Lokaler

1 st.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder