Första gatan 5 1

Första gatan 5

Landskrona

Perfekt läge

Nu finns det möjlighet att förvärva en superfin koloni som är byggd på plats under åren 1993 till 1994. Bostaden visas personligen - ring mäklaren och boka en tid. Ett trevligt litet hus på ca 50 kvm med ett stort härligt vardagsrum och kök som har det mesta du kan önska dig. Separat i byggnaden finns ett eget sovrum och wc (tömbart). Bostaden ligger på den Första gatan utav tre i Lundåkrahamnen och endast 3 hus från hamnen. Från kök/vardagsrum blickar du ut mot hamnen och båtarna och din eventuellt framtida båtplats. Du arrenderar din koloni från Lundåkrahamnens ek. förening. Kravet är att du skall äga en båtplats. men det finns inget krav att du måste vara folkbokförd i Landskrona Kommun som i de flesta andra koloniområden. Äger du ingen båtplats finns det möjlighet att köpa säljarens. Bostaden är helt perfekt för dig som älskar båtlivet och vill komma till en trevlig småbåtshamn som har hela 450 båtplatser. Här har du det mesta - båtplatser, stugor, husbilsparkering och en fantastisk restaurang Idas by the Sea men även 2:ans gatukök som även har glass. Hamnen är privatandelshamn som ägs av Lundåkrahamnens Ekonomiska förening. Tänk vad skönt med närheten när du kommer hem från havet är det bara en kort sträcka till ditt hem. Du behöver inte åka iväg till ditt permanenta boende utan du har allt inom gångavstånd. En fullt utrustad stuga med ett kök som du kan laga den mat du önskar. Orkar du inte med matlagningen en dag så finns det en populär restaurang på området eller stå tar du gatuköket. Detta är stugan för dig som vill njuta. Ligger perfekt med närhet till Hamnkontoret med alla dess faciliteter som du också har tillgång till när du arrenderar. Till stugan hör ett förråd och en uteplats som idag har plattor på mark och en fantastisk Hortensia. Det bästa av allt är uteplatsen har rätt solläge. Här sitter du och njuter och tar den kopp kaffe och bara har det bra. Är solen för skarp fäller du ut solskyddet. Runt stugan finns ett mindre staket som du har grind både mot Första gatan och mot allmänning. Allmänningen är en stor gräsmatta som finns mellan Första gatan och Andra gatan föreningen sköter om. Detta är hemmet för dig som vill kunna ta dig en runda med båten och komma hem och sova och ge dig ut igen dagen efter. Inga köer, inga långa körsträckor och du allt inom gångavstånd. Det bästa av allt är att du har låg arrendeavgift, du behöver inte vara skriven i Landskrona men du måste äga en båtplats i Lundåkrahamnen. Vill du vara redo för säsongen 2023? Köp denna fantastiska stuga som är byggd med kärlek. Välkommen att boka in er på en visning.

Fakta

Utgångspris
850 000 kr
Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

50 m²

Tomtarea

100 m²

Byggnadstyp

Kolonistuga

Byggnadsår

1993-1994

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Lundåkrahamnen - Stuverigatan 43, Landskrona.

Övrigt

Säsongen är från den tid på året då kommunen tillhandahåller rinnande vatten till byggnaderna på området och du får inte permanent bosätta dig dig på området eller vara folkbokförd.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Planlösning

En superfin bostad som är byggd av säljaren under åren 1993-1994 och som står på plintar. Fräsch och fin stuga byggd med kärlek.

Rum

 • Kök

  Ett trevligt parallell kök med vita luckor med träinslag,. Bänkskiva i rostfritt och laminat. Fristående spis och fläkt av äldre modell och kyl/frys. Fristående mikro finns. Mellan bänkskåp och väggskåp finns vitt kakel. Taket är panel och laminat på golvet. Sidan om vasken finns ett fönster mot Första gatan som ger ett fint ljus.

 • Vardagsrum

  Ett stort trevligt rum med öppenplanlösning mot kök och matplats. Mot hamnen har man placerat matplatsen då man kan se ner mot sin båt. På andra sidan finns tv-soffan och där man sitter ner och kopplar av. På väggen sitter värmepumpen som värmer upp stugan. Vitmålade väggar och panel i taket samt laminat på golvet. Vill ni behålla inredningen så blir det mesta kvar. På vägg i vardagsrummet sitter en luftvärmepump (ca 15 år) som värmer upp hela stugan.

 • Sovrum

  Sovrummet ligger direkt till höger när ni kommer in i bostaden. Ett stort rymligt rum med laminat på golvet och panel i taket. Garderob finns samt ett fönster mot uteplatsen. Vill du stänga om dig gör du det med en vikdörr.

 • WC/Dusch

  Eget wc med dusch och toalett som du tömmer. Vägg och golv har våtrumstapet och taket är panel. Stor fin kommod med högskåp sidan om och trevlig spegel. Dusch finns med duschvägg och draperi.

 • Uteplats

  Stenlagd uteplats med staket runt om som gör att du kan stänga om dig. Som granne har du Första gatan på ena sidan och allmänning på andra sidan. Här finns plats att sätta sig och njuta av solen och ut mot allmänningen har man satt upp en mindre spaljé.

 • Hamnområde

  Supertrevligt hamnområde med Hamkontor där det finns dusch och toalett samt tvättmaskin och torktumlare mm. Under vinterperioden är 1 november till 25 mars är området låst från kl 19 till kl 07. Övrig tid är Hamnområdet som är inhägnat låst mellan 23.00-07.00.

Tomt

Trevlig uteplats med betongstenplattor och inhägnad med staket.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Vatten finns indraget - avlopp kommer att installeras av Landskrona Kommun i framtiden. Första tidsindikation var hösten 2022 och nu våren 2023 innan säsongen börjar. Troligen är att detta denna tid inte kommer att hållas. Stug-ägarna kommer att påföra en kostnad vilken inte är känd idag. Förhandlingar förekommer.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Leverantör

Eon och Landskrona Energi (installation)

Förbrukning

1 591 kWh/år

Drift per år

Försäkring

1 362 kr

Vatten/avlopp

476 kr

Elförbrukning

7 000 kr

Summa

8 838 kr

Elen är en ungefärlig siffra. Är allt beroende på hur mycket du vistas i bostaden.

Arrende

Avgift
2 756 kr

Löptid

1/1 2034

Närområde

Stugområdet i hamnen består av tre gator (Första, Andra och Tredje gatan) med sammanlagt 87 stugor. Stugtomterna arrenderas ut av LEF (Lundåkrahamnen ekonomisk förening) till enskilda medlemmar som också måste ha en båtplats i hamnen. Stugområdet sätter prägel på Lundåkrahamnen. Området uppstod på 1980-talet genom att medlemmar i LEF fick bygga en bod på en tomt som de arrenderade. Efterhand förvandlades bodarna till sommarstugor och Landskrona stad gav bygglov för dem. Eftersom alla tomter har blivit bebyggda går överlåtelserna numera till så att stugorna säljs av sina ägare. Den som köper en stuga får dock inte tillträda den om inte han eller hon är medlem i LEF, eller blir det, vid undertecknande av arrendeavtalet för tomten. Affären måste alltså göras upp på hamnkontoret. Stugägarna är skyldiga att vårda sina tomter och sina stugor. De betalar för el och vatten till stugorna medan LEF har ansvar för gatorna och de stora gräsmattorna (stejlebackarna) mellan raderna av stugor. Stugområdet är trevligt och bidrar till en levande hamn. På senare år har det fått ett lyft genom att många stugor har renoverats. Det har blivit som en liten by i hamnen, där många stugägare väljer att tillbringa sin tid under månaderna då sommarvattnet är på, från april till oktober. LSI är en intresseförening för frågor som är specifika för stugområdet. Det kan t.ex. handla om dränering, avlopp och liknande eller om vilka regler som ska gälla i området. Det är dock LEF och dess styrelse som beslutar om regelverket i alla frågor som inte avser den enskilda stugan/tomten och har det övergripande ansvaret för området. Det kostar ingenting att vara med i LSI. Vi har ett årsmöte varje år där vi väljer styrelse och ger riktlinjer för hur den ska arbeta. Stugföreningens ordförande håller regelbunden kontakt med ordförandena i LEF och Ostpirens båtklubb (OBK) för att skapa sammanhållning och verka gemensamt för att alla medlemmar ska trivas i hamnen. Vatten och el på bryggor/vid ställplats i mån av tillgång, Toalett och dusch vid hamnkontoret, restaurang och surfcentret, Tvättmaskin och torktumlare vid hamnkontoret, Porta-Potti tömning vid tankstationen, grillplatser.

Parkering

Fri parkering längst med gatan.

Service ställen

Restaurang Idas by the sea, Kiosk och Gatukök - 2:ans brygga.

Övrigt om närområdet

Nu är vi klara med utbyggnaden av WiFi i hamnen för den här gången. Vi har skruvat upp accesspunkter som täcker i princip hela hamnområdet och har en sammanlagd teoretisk kapacitet på cirka 400Mbit/s. Hör gärna av er till hamnkontoret hur ni upplever prestanda i nätet. Det finns säkert saker att skruva på ytterligare. Om behovet uppstår kan vi utöka kapaciteten till det dubbla relativt enkelt - mot en kostnad såklart. Vi har även passat på att registrera domänen lundåkrahamnen.se. Alltså med "å" som vi stavar det på svenska. Så hemsida och mail kommer hädanefter att fungera på båda dessa adresser: "lundåkrahamnen.se" och "lundakrahamnen.se". Den nya anslagstavlan är nu äntligen uppsatt vid hamnkontoret. Samma regler som tidigare att anslag som sätts upp ska vara märkt med datum det sattes upp. Värmestugan Vår så kallade kaffestuga, värmestuga som är till för alla som har en båt i hamnen har vi flyttat från tomten mitt emot hamnkontoret till en plats på uppställningsplatsen för båtar. Den står i andra gatan till vänster efter varvet en bit ner i gatan. Här kommer det att finnas listor för att boka tid för sjösättning. Sveriges tredje populäraste ställplats enligt Husbil.se. Hemsida - https://www.lundakrahamnen.se.

Byggnad

Typ

Kolonistuga

Byggår

1993-1994

Fasad

Trä

Stomme

Trä

Uppvärmning

Värmepump och oljelement

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

Förråd - separat.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder