Röd fin liten stuga

Lilla killegården 2756

Stenestad, KÅGERÖD

Vill du bo nära naturen i ett fridfullt hem?

Söker du ett litet trevligt hem nära naturen som du bara kan njuta i? På Söderåsen nästan vid Stenestad finns detta fantastiska hus som dessutom är med äganderätt. Ett mycket trevligt hus på ca 70 kvm med fördelat på 3 rok. Ett litet rätt trähus som är byggt som sommarstuga år 1965 men blev permanentbostad år 1980. Ett supertrevligt hus som ligger avskilt från vägen. Du svänger av den stora vägen in på en mindre väg som ni alla hushåll delar ansvaret för. Till höger en liten bit in på vägen på en höjd finns detta fina hus. En grind visar vart tomten är och direkt till höger finns garaget med en verkstad som är isolerad. För att göra det ännu lyxigare finns en elektrisk garageport. Huset som är ett 1-plans hus har 2 sovrum. Ett på gaveln ut mot garage/infart som är ca 12 kvm och ett mindre på ca 8 kvm. Utanför det mindre sovrummet kan du ta dig ut till husets framsida via en fönsterdörr. Här kommer du ut till en klassisk farstu som du kan sätta dig och ta en kopp kaffe. Utanför det större sovrummet finns en markis som du kan fälla ut när solen står på. Ingången till huset är från baksidan och här möts du av en mindre hall med badrummet till höger och ytterligare en dörr rakt fram till köket. Köket är av äldre karaktär med kök på två sidor. Rakt fram finns matplatsen i ett burspråk. Till höger om köket finns ett stort vardagsrum med matplats och utgång till inglasat uterum. Här finns även en braskamin om man vill ha lite myskänsla. Självklart finns det ytterligare en uteplats utanför det inglasade uterummet. Detta är ett väldigt originellt hem med massor av ytor trots sina små kvadrat. Ett perfekt hem för dig som vill leva med naturen som granne. Huset är i bra skick men i äldre stil och det behövs målas och fixas lite. Det är dessutom besiktigat med vår tjänst SMH Tryggmärkt av certifierad besiktningsman vilket gör att du vet vad du köper. Besiktningsprotokollet får ni ta del av vid visningen. Till sist vill jag även nämna att vid vackert väder kan du se Öresundsbron. Välkomna till ett hem med hjärta som både har inglasat uterum, uteplats, gäststuga, flera förråd och garage med verkstad.

Fakta

Utgångspris
1 350 000 kr
eller högstbjudande
Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

68 m²

Tomtarea

1 857 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1965

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Vägbeskrivning

Från Kågeröd är det ca 8,8 km. När du kommer till Stenestad svänger du vänster mot Norra Vram. Från Norra Vram är det ca 8 km. Helsingborg ca 3 mil, Landskrona ca 3,6 mil, Lund ca 4,9 mil, ca Malmö 6,7 mil.

Planlösning

Ett mycket trevligt hem som ligger perfekt på Söderåsen. Huset är av äldre karaktär men är i bra skick. Perfekta ytor för 2-3 personer och låga driftskostnader. Ett hem som går att flytta in i direkt men som också går att renovera för mindre pengar om man skulle vilja få det lite mer modernt. Huset är förbesiktigat av Midtorn Byggkonsult AB. Besiktningsprotokoll uppvisas för visningsgäster. Fiber är installerad - belopp ca 26 000 kr - IP-Only Skåne

Rum

 • Hall

  Från baksidan tar du dig in i hallen. En mindre hall med klinker på golvet. I hallen finns även varmvattenberedaren.

 • Kök

  Ett trappsteg upp och en dörr så kommer du in i köket. Här möts du av kök på två sidor med furuluckor , bänkskiva av rostfritt och laminat. På golvet finns laminat likt klinker. Vitvaror finns en kyl/frys, fristående spis, fläkt och en mikro. Ägaren vet ej hur gamla vitvarorna är.

 • Matplats

  Vid köket och rakt fram vid fönstren finns en perfekt plats för matbordet. Här har man ett burspråk och till höger finns en garderobsvägg med både städskåp och förvaring. På vägg under fönstren finns en värmepump som förser hela huset med värme. Efter att denna installerades 2019 har man mer eller mindre inte använt elementen.

 • Vardagsrum

  Ett stort trevligt vardagsrum med en braskamin av märket Handö som installerades runt 1976 på gavelväggen. Denna användes mycket innan värmepumpen installerades. I vardagsrummet har du plats både till soffa och du kan ha ett matbord mellan garderobsväggen och utgången till uterummet.

 • Uterum

  Från vardagsrummet tar du dig ut till detta stora inglasade uterum. Ett jättehärligt rum med mycket ljus som har träddäck på golvet och en filtmatta ovanpå. Utanför uterummet finns ytterligare ett träddäck där du kan flytta ut om det blir för varmt.

 • Sovrum 1

  Detta sovrum ligger närmast köket och är ett mindre rum ca 7,6 kvm. Här finns två garderober på vars en sida mot. Idag har sovrummet sängar och det funkar utmärkt. Utanför detta rum finns en mindre hall med 2 garderober och en fönsterdörr ut till framsidan och en mindre farstu.

 • Sovrum 2

  Rummet som ligger mot husets andra gavel. Detta rum är ett sällskapsrum på bilderna och funkar utmärkt som ett sovrum. Utanför fönstren mot framsidan finns en större markis.

 • Badrum

  Badrummet når du från hallen. Ett långsmalt badrum med wc, tvättfat, tvättmaskin och torktumlare som är från 2021 samt en dusch längst in. Väggar och golv har våtrumsmatta. WC-stolen byttes i januari 2022 och samtidigt tömdes tanken för avloppet.

 • Uterum

  Sidan om det inglasade uterummet finns en stor uteplats med trädäck. Vid trädäcket når du även gäststugan. Från allra första början var detta säljarens sommarstuga. Ett mindre rum som är isolerat.

 • Fasad

  Ett litet rött gulligt hus som ligger fantastiskt. Ett hem som du finner lugnet i och som har en underbar naturtomt runt knutarna.

 • Garage

  Ett fristående garage med elektrisk garageport finns direkt till höger när du kommer in på tomten. I garaget finns en mindre isolerad verkstad.

 • Förråd

  Fastigheten har ett antal förråd. Ett lägre fristående. Ett sidan om gästhuset på baksidan av huset och även gästhuset som är litet går att använda som förråd.

 • Närområdet

  Hela tomten är en naturtomt. På ena sidan finns ett stengärde och i andra delen av tomten mot garaget kan du vid vackert väder se Öresundsbron. Huset ligger väldigt bra till och det är fridfullt och mysigt. Jag är helt övertygad om att du kommer att se många av naturens djur.

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag och har varit mäklare sedan hösten 2019. Tidigare arbetade jag med nyproduktion i 13 år. Jag är en påläst och engagerad mäklare som som alltid vill göra det lilla extra. Hittar du inte svar på dina frågor - tveka inte att höra av dig till mig. Vill du sälja din bostad eller veta marknadsvärdet - ring mig så bokar vi ett möte.

Tomt

Naturtomt.

Naturtomt.

Inglasat uterum med trädäck utanför. Finns även markis på huset på annan del av huset.

Planbestämmelser

Landskapsbildsskydd

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Avtalsservitut Kraftledning(2 st)

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om. Fastigheterna har en gemensam vattenkälla från andra sidan vägen. 5 fastigheter delar på kostnader. Grannen närmast vägen äger vattenpumpen som förser övriga fastigheter med vatten. Enskilt avlopp. Söderåsens Miljöförbund har gjort en avsyn 2014 på avlopp och gjort ett beslut om ingen åtgärd 2015. Två-kammar-brunn - wc är ansluten till en sluten tank som tömdes i början av 2022 och övrigt går till den andra tanken. Avstängning av vatten - finns en avstängning av vatten på gaveln på huvudbyggnaden - det finns 2 kranar, en till husets vatten och den andra till vattentillförseln för husen nedanför.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 18/4 2022

Klass

F

Förbrukning

110 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Fiber är nu installerad

Förbrukning

7 500 kWh/år

Drift per år

Uppvärmning

15 600 kr

Summa

15 600 kr

En äldre person har levt i huset och har haft väldigt varmt. Värmepumpen värme upp hela huset och efter att den installerades ca 2019. Braskamin installerades 1976 av märket Handö. Den är ej eldad i på ca 1,5 år. Sotades senast 2020 och ej eldad efter det. Grundavgift för sophämtning 1 140 kr/år. Hämtning av restavfall var 14:e dag 743 kr/år. Tömning av den slutna tanken 1 150 kr/gång. 2-kammarbrunnen töms 1 ggr/år. Den aviseras när det är tid. Fiber är beställd. Kostnad påförs köpare.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

746 000 kr

Byggnad

520 000 kr

Mark

226 000 kr

Skatt/avgift

5 595 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1969

Närområde

Stenestad är kyrkby i Stenestads socken och en småort i Svalövs kommun i nordvästra Skåne. Stenestad är beläget 181 m ö.h. på Söderåsen, i närheten av nationalparken med samma namn. Byn är uppvuxen kring Stenestads kyrka. Utanför Stenstad ligger parkanläggningen Stenestad park. Närmast större ort är Kågeröd där många av Stenestads barn går på Lunnaskolan. Kyrkan har fortfarande en central plats i byn. Ett café och en Hembygdsgård med museum finns utmed bygatan. Skolorna har blivit bibliotek och bostäder. Handelsbodarna har lagts ned. Stenestad kyrka är känd för sin julotta då byn tänds upp med marschaller och man kommer hit med häst och vagn eller släde om snön finns. Det finn även nyårskonsert i kyrkan. Förutom omväxlande naturupplevelser är Söderåsen känd för sin speciella geologi, sin flora och sina många bokskogar. Sprickdalar som Klövahallar, Skäralid med Kopparhatten och Nackarpsdalen med Odensjön är välkända platser. Skåneleden passerar igenom området.

Parkering

Gratis parkering.

Kommunikation

Tåg i Kågeröd ca 12 min med bil, taxi till station. 30 min bilväg till Helsingborg, 40 min till Landskrona. Tåg till Malmö 49 min.

Service ställen

Flertalet affärer finns i Kågeröd.

Övrigt om närområdet

Bostaden ligger med naturen utanför. På vägen mellan Stenestad och Kågeröd på Söderåsens sydsluttning ligger Finnstorp. Här finns flera motions- och promenadstigar markerade i vackra löv- och granskogar. Vid Finnstorpsdammarna kan man fiska eller helt enkelt slå sig ner för att äta sin medhavda matsäck vid en vindskyddad grillplats. Rastplatser finns på flera ställen, både vid fiskedammen och inne i skogen. Vid ena dammen kan även ett rikt fågelliv beskådas. Från fågeltornet kan man få se hägrarna fiska eller stjärtmesarna dra fram genom strandskogen. Framkomlighet för rullstol finns längs ena dammen. Parkering och toalett.

Byggnad

Typ

1-plansvilla

Byggår

1965

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Trå

Grund

Krypgrund

Grundmur

Betong

Stomme

Trä

Uppvärmning

Värmepump luft/luft - braskamin

Tak

Plåt

Fönster

3-glas i de flesta fönster samt 2-glas

Renoveringar

Tillbyggnad som är gjord 1975 är utbyggnad för större badrum Braskamin installerades av märket Handö 1976 Plåttak bytt ca 2017 Värmepump luft/luft installeras 2018 Ny tvättmaskin och torktumlare 2021 Ny wc-stol 2022.

Övrig byggnader

Garage som är isolerat med mindre verkstad. Garageport som är elektrisk ca 1988 Uterum inglasat utanför vardagsrum med trädäck på golvet samt mindre gäststuga (isolerad) där det står en extra kyl/frys (äldre funktion vet ej). Ytterligare ett förråd till som du når från baksidan av huset som du har trädgårdsredskap i. Förråd i lägre modell - fristående på bakre delen av huset. Extra utrymme för exempelvis gräsklippare


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder