Fantastisk öppen spis

Stora Norregatan 235

Landskrona

Ett hem utöver det vanliga

Letar du efter ett stort hem med mycket karaktär då har du hittat rätt. Huset visas även med VIP-visningar. Är du intresserad och visningstiderna inte funkar - kontakta mäklaren. På Stora Norregatan 235 finns detta fantastiska hus på hela 299 kvm + källare på 125 kvm. Ett fantastiskt hem med stora sällskapsytor och mycket plats. Första våningen är en våning som du umgås och lever i. Det finns ett stort härligt kök som är renoverat under 2020. Ett mycket tilltalande kök som passar bostadens karaktär med grå luckor och bänkskiva av massiv björk. På golvet finns en vacker klinker som även ligger i hallen när du kommer in i från husets långsida. Från denna hall når du även arbetsrummet som ligger till vänster. Behöver du ett sovrum nere går detta rum att skapa om till ett sovrum. Arbetsrummet är ett stort härligt rum med djupa fönsterbänkar och vitmålat tak och öppet in mot vardagsrummet. Vardagsrummet är ett mycket stort rum med härligt ljusinsläpp som har plats för många gäster. Här kan du möblera efter tycke och smak. Här finns inga begränsningar. Taket är vitmålad panel och på golvet ligger ekparkett. I slutet av vardagsrummet når du "lounge-rummet" som avgränsar med att parketten övergår till klinker. Detta rum förbinder sig med hallen på gaveln. Halva väggen har panel och en garderobsdel avgränsar mot hallen. Ett härligt rum där du kan ta ditt kaffe efter maten och bara sitta och mysa framför den stora öppna spisen. Spisen är något utöver det vanliga! På andra våningen finns fyra sovrum, varav ett av dem har ett eget mindre wc, samt ett allrum. Masterbedroom är stort och rymligt och har utgång till husets balkong. Denna balkong går även till badrummet som ligger vägg i vägg. Badrummet renoverades år 2007 och är ett modernt stort badrum med en rymlig dusch och synliga bjälkar. Vill du göra det extra lyxigt när du duschar eller badar så kan du öppna upp fönsterdörrarna och bara njuta av solen utanför. Vinden som är husets tredje våning inreddes år 2006-2007. Här har man gjort två olika sittplatser på var sida om trappan. Två trevliga platser som du kan möblera som tv rum eller varför inte läshörna. För att få in ljuset har man fällt in stora Velux-fönster som ger ett fantastiskt ljus. Bjälkarna i tak är synliga och på gaveln mot trädgården har man skapat ett trevligt sovrum. Sidan om sovrummet finns ett badrum med dusch. Utöver detta finns en stor källare på hela 125 kvm som du når från både från kök och från hallen på gaveln. I källaren finns idag husets tvättstuga, en äldre stenmangel som blir kvar och massor med möjligheter. Här kan du skapa bio-rum, spa, tv-rum, vinkällare mm. Söker du ett hem utöver det vanliga så har du det här. Ett mycket trevligt hem för den som vill bo på många kvadrat. Välkommen till ett fantastiskt boende.

Fakta

Utgångspris
6 995 000 kr
Rum

10 st

Sovrum

5 st

Boarea

299 m²

Biarea

125 m²

Tomtarea

1 094 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla med inredd vind och grovkällare

Byggnadsår

1930

Fastighetsmäklare

Profil

Susanne Durgaram

070-5253838

susanne.durgaram@rdi.se

Tillträde

November 2022 eller enl. ök.

Planlösning

Ett supertrevligt hem med stora sällskapsytor. Första våningen är våningen du umgås på med dina gäster. Skulle du behöva ett extra sovrum på botten plan så går arbetsrummet att skapa om till ett sovrum. Vardagsrummet är fantastiskt med alla sina fönster och det vackra ljuset och detta stora rum övergår till ett lounge rum med en mycket stor vacker öppen spis. Här kan man sitta och njuta och höra spisen spraka när du har ätit en god middag. Plan 2 har 4 sovrum idag samt ett allrum och självklart ett stort badrum som är renoverat för 15 år sedan. Fräscht och fint och extra lyxigt då du kan öppna upp fönsterdörrarna ut mot balkongen. Det översta planet är en inredd vind som gjordes år 2006-2007 när man önskade ytterligare ett badrum. En mycket trevlig våning med synliga bjälkar i tak, två olika sittmöjligheter samt ett sovrum i gaveln mot trädgården. Här finns även ett modernt badrum med dusch. Hela denna våning är väldigt ljus då man har många takfönster i två sektioner. Inte nog med dessa 3 plan så finns det en källare på hela 125 kvm. Flertalet rum finns samt husets tvättstuga. Här finns alla möjligheter att skapa både vinkällare, gym, bio, spa mm. Det är bara er fantasi som sätter begränsningar. Välkommen till ett riktigt drömboende.

Rum

 • Hall

  Du kommer in i hallen från husets långsida via garageuppfarten. På golvet finns ett nylagt vackert klinkergolv. En trevlig hall där du hänger av dig dina kläder. Ett mindre förråd finns längst in i hallen. Till höger finns köket och till vänster når du arbetsrummet.

 • Kök

  Köket ligger till höger från hallen och är renoverat år 2020. På golvet finns samma vackra klinker som i hallen. Ett stort härligt kök med gråtonade släta luckor med bänkskiva i rostfritt och massiv björkbänkskiva. Mycket bänkyta och en köksö med en frihängande fläkt från Thermex. Spotlights finns infällda i tak och under väggskåp. Vitvarorna är rostfria med diskmaskin från kvalitetsmärket Miele, ugnen, Samsung, är pyrolytisk dvs självrengörande, bred häll av märket Siemens och kyl och frys i rostfritt från Samsung. Ett mindre matbord får plats vid fönstren där du kan äta din frukost och njuta av den vackra trädgården. Från köket kan du även ta dig ner i källaren som idag används som matkällare och sällskapsrum.

 • Arbetsrum

  Arbetsrummet ligger till vänster från hallen. Ett stort rymligt rum med djupa fönsterbänkar och ekparkett på golvet. Rummet ligger på gaveln och du blickar ut över husets baksida. Från arbetsrummet är det öppet ut mot vardagsrummet.

 • Vardagsrum

  Ett mycket stort rum med mycket fönster och mycket yta. Vitmålad panel i taket (målat 2011) och ekparkett på golvet. Ett rum som du verkligen kan umgås och ha många gäster i. Ett rum med plats för ett större matbord och soffgrupp där du nästan inte har några begränsningar.

 • Loungedel

  Detta rum angränsar till vardagsrummet och avgränsningen är den stora öppna spisen samt att parkett övergår till klinker. Ett stort rum som ligger på andra sidan dvs gaveln ut mot Stora Norregatan. I detta rum finns panel på halva väggen som också är målad 2017. En garderobsvägg avgränsar rummet mot hallen. Ett fantastiskt rum där du kan sitta och mysa framför den vackra öppna spisen. En spis av modell större och där du kan förvara din ved till vänster om spisen. Välkommen och njut.

 • Hall 2

  Detta är huvudentré hallen som du tar in dina gäster i. Här kommer du in i en hall med klinker på golvet och en garderobsvägg till höger. En stor rymlig hall med trappa upp till våning 2 men även trappa ner till källaren. Från hallen når du även entréplans gästwc.

 • WC nedre plan

  En perfekt toalett på entréplan. Helkaklat dvs med klinker på golvet och kakel på vägg. Tvättfat och spegel från danska Trip Trap (numera Skagerak) samt ett extra väggskåp bakom wc. I taket finns infällda spotlights.

 • Trappa

  Till våning 2 tar du dig upp via en stentrappa klädd med matta. Väggarna har likt hallen klädda med panel på halva väggen.

 • Sovrum 1

  Detta är första rummet på höger sida när du kommer upp från trappan. Från hallen tar du dig in genom en mindre gång/hall med ett mindre wc med tvättställ och spegel som ligger till höger. På vänster sida finns en inbyggd bokhylla och garderob till höger i rummet. Rakt fram når du sovrummet som har plank på golvet och målad vägg. Fönstren är ut mot Stora Norregatan. Ett stort rum med förvaring i taksprången.

 • Sovrum 2

  Första rummet på vänster sida från hallen sett. Rummet har plankgolv, målad tapet och garderob i väggen. Fönster är bytt år 2014

 • Walk-in-closet

  Ligger sidan om sovrum 2 och badrummet. Detta rum är det fd. badrummet och därför det finns klinker och kakel på golv och vägg. Inredning finns till dina kläder.

 • Badrum

  Ett stort badrum som renoverades år 2007. Ett mycket trevligt badrum med fönsterdörrar ut till husets balkong på gaveln. Stor dubbelkommod och dusch som är uppbyggd med glasblock och duschvägg i klarglas. Takdusch finns i duschen (duschmunstycken utbytta 2022). Idag finns även ett stort hörnbubbelbadkar som ej är använt på många år (vet ej skicket) och bjälkar finns synliga vid vägg. Självklart finns infällda spotlights i tak. Komfortvärme finns i golvet.

 • Sovrum 3

  Masterbedroom som ligger sidan om badrummet. Detta rum har fiskbensparkett på golvet och målad tapet. Förvaring finns i taksprång samt fristående garderober. Från detta rum kan du också ta dig ut till husets balkong. Ett stort härligt rum och ännu bättre när du öppnar upp dina fönsterdörrar och njuter av livet utanför.

 • Balkong

  En härlig balkong i trevligt solläge med räcke och betonggolv med klinker. Ligger i perfekt solläge.

 • Allrum

  Ett större rum som har skjutdörrar från hallen. På golvet finns fiskbensparkett med vitmålat tak och väggarna har tapet. Perfekt tv-rum, lekrum på denna våning.

 • Sovrum 4

  Du når sovrum 4 från allrummet. Även detta rum har en mindre hall/gång innan du kommer in i själva sovrummet. Till höger finns ett mindre förråd under trappan upp till våning 3. På golvet i sovrummet finns parkett och förvaring i väggen. Detta är det gamla köket och serviceingången finns kvar, två förråd/garderober (ett är det gamla skafferiet)

 • Trappa 2

  Från våning två tar du dig upp till våning tre som inreddes 2007. Trappan är i ek

 • Vind

  Inredd vind på våning 3 med allrummet som är uppdelat med två olika sittplatser. En mot gaveln till höger om trappan och en till vänster om trappan. Här kan du med fördel ha tv-rum, arbetsrum eller läshörna. Två jättefina rum med mycket ljus i form av infällda Velux fönster. Parkett på golvet och vitmålade väggar.

 • Sovrum 5

  Detta sovrum ligger högst upp i huset i den inredda vinden på gaveln. Ett jättemysigt rum med trevligt ljusinsläpp. Ekparkett på golvet och målade väggar.

 • WC/Dusch

  Ett badrum som ligger mellan allrum och sovrum. Takfönster från Velux som gör badrummet ljust. Infällda spotlights i tak. Klinker på golv och kakel upp till snedtak och resten målat. Dusch med duschvägg i klarglas, wc och tvättfat.

 • Grovkök

  Tvättstugan finns i källaren och har klinker på golvet och panel på väggarna. Tvättmaskin från Siemens och torktumlare av märket Electro Helios. Sidan om tvättmaskin och torktumlare finns en bänkskiva med vask. Ett stort utrymme med mycket plats till både förvaring och hänga tvätt.

 • Källare

  Källaren är stor och rymlig. Hela ca 125 kvm. Du har två källarutrymmen. En ingång från köket som idag används som matkällare men även som sällskapsyta. Här är husets biljardbord. Den andra källaren når du från huvudentré ingången. Från denna ingång når man fd. pannrum, förråd, tvättstuga och mangelrum (här finns den gamla sten mangeln). Det finns även en separat dörr med trappa till trädgårdsidan. Bra om man vill hänga tvätt i trädgården. Detta utrymme kan man skapa efter tycke och behov, varför inte vinkällare och gym?

 • Uterum

  Stort inglasat uterum som är byggt mellan garage och huvudbyggnad. Detta är på ca 29 kvm och byggt runt år 1983 enligt bygglov. Inglasade partier som du kan öppna från två håll. Panel i taket och klinker på golvet. Eluttag finns och även infravärme av äldre modell. Ett rum som med största trolighet kommer att bli som ett extra rum under varmare månaderna. Ligger perfekt och förbinder framsida med baksida. På baksidan av uterummet finns ett perfekt trädäck både på långsidan och kortsidan. Här kan du ligga och njuta i lugn och ro.

 • Garage

  Ett stort garage på ca 33 kvm som byggdes år 1930. Garaget har dubbeldörrar och det finns även ett förråd. Framför garage finns en stor stenlagd yta från gatan och in till garaget. En bra uppställningsplats för flera bilar.

 • Trädgård

  En stor härlig trädgård i flera väderstreck. Från garaget tar du dig in till bostaden via en grind och stenlagd yta. På denna sida finns odlingslådor och möjlighet att ha sittgrupp och matbord. Du når även det stora inglasade uterummet. Hela tomten har staket runt om och du kan gå runt hela huset. På gaveln bakom det inglasade uterummet finns en stor gräsmatta och även möjlighet att odla bakom garaget. En mycket tilltalande trädgård med många möjligheter.

 • Fasad

  Huset ligger på en hörntomt på Stora Norregatan och Fågelvägen. Huset har tidigare varit Konsum fram till ca mitten av 1970-talet. Innan dess var det mjölkaffär (mot trädgården), charkuteri (i mitten typ där köket är placerat nu) och även frisörsalong.

 • Tomtkarta

  Huset placering

 • Mäklaren

  Susanne Durgaram heter jag och är din mäklare i detta objekt. Är en engagerad och påläst mäklare med många års erfarenhet av nyproduktion men har även byggt två egna hus. Är kompetent och vill alltid sätta kunden i centrum. Vill du ha mer information om - tveka inte ta kontakt med mig. Skall du sälja eller vill veta ditt bostadvärde - ring mig så bokar vi ett möte.

Tomt

Hörntomt Stora Norregatan - Fågelvägen.

Stor härlig tomt med gräsmatta och odlingsmöjligheter på både fram och baksida. Fina fruktträd finns och staket mot granne och väg.

Uteplats finns på husets framsida som är stenlagd samt ett inglasat uterum.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Bilplats

Garage samt stenlagd garageuppfart för flera bilar.

Ventilation

Mekanisk ventilation (köksfläkt), självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 19/4 2022

Klass

E

Förbrukning

162 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Fiber - Stadsnätet

Leverantör

Eon och Landskrona Energi

Förbrukning

12 350 kWh/år

Drift per år

Uppvärmning

31 385 kr

Vatten/avlopp

7 035 kr

Elförbrukning

10 208 kr

Renhållning

2 363 kr

Övrigt

10 079 kr

Summa

61 070 kr

Landskrona Energi El 10 208 kr + Eon 10 079 kr.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

4 456 000 kr

Byggnad

3 662 000 kr

Mark

794 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1950

Pantbrev

Summa

3 825 000 kr

Antal

1 st

Närområde

I området kring Stora Norregatan 235 bor många i radhus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1920- och 1930-talet.

Parkering

Fri parkering längst gatorna.

Kommunikation

Buss, tåg ca 6 min med buss.

Närservice

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära J-ge:s Livs på Artillerigatan 26. Lockas man av restaurangbesök finns Maharani på Eriksgatan och Mikis Pizzeria & Restaurang i närheten.

Övrigt om närområdet

254 meter från bostaden ligger apoteket Apoteket Hjärtat Lasarettet i Landskrona. Närmaste vårdcentral är Vårdcentralen Centrum som ligger på Skiftesvägen 8.

Byggnad

Typ

1½-plansvilla med inredd vind och grovkällare

Byggår

1930

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Puts tegel

Grund

Källare

Stomme

Tegel

Uppvärmning

Fjärrvärme och öppen spis

Tak

Tegel pannor

Fönster

Koppl 2-glas fönster, isolerglaskassetter Velux

Renoveringar

2006 - WC renoverat på entréplan, 2006 - Fönster har bytts på inredd vind och monterat takfönster, 2006 - Vindsutrymme inreddes med bla nytt våtrum. Klart 2007. 2014 - Fönster byttes i sovrum ovanvåning, 2020 - Renoverat kök, 2020 - Byte av el-central i hall.

Övrig byggnader

Garage, förråd och inglasat uterum


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder